Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 813 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

okurka555 (upraveno) 10. 12. 2010, 8:10
¨Tyhle rohlíčky jsem zkusila loni. Něco úžasného, ze 35 druhů cukroví snad nejlepší. Dělala jsem malinké, zdálo se mi toho upečeného moc a bylo to na zkoušku. Proto jsem udělala jen půl krému a dala na půlku kousků. Druhou část jsem nechala jen tak, bez krému, nandala na pečící papír vedle sebe a jen čárkama pocákala čokoládou. Také výborné! Moc děkuji a doporučuji. Letos jich musím udělat víc.
adriM (upraveno) 10. 12. 2010, 10:29
@okurka555 Jarmil tak to jsem rada, ze tak hodne chutnaly! A u nas doma chutna take i ten spodek samotny :-) Ja se na ne chystam o vikendu :-) (F)
Bubalka 9. 12. 2010, 16:36
(Y)Paní Andreo, dlouho jsem vybírala recept na rohlíčky, až jsem se zastavila u Vašeho, moc se mi nezdál, 3x jsem ho přečetla až jsem se tedy rozhodla, že ho vyzkouším. Už když jsem pekla ty oříškové rohlíčky, tak mi je děti uzobávali mooooc si je pochvalovali . Krém, do toho se mi moc nechtělo, dělám úplně jiný, ale také jsem ten Váš vyzkoušela a když jsem rohlíčky dodělala a ochutnala- (F) (F) (F)MUSÍM NAPSAT, ŽE NĚCO TAK ÚŽASNÉHO JSEM UŽ DLOUHO NEJEDLA (F) (F) (F) (F)Je zde na MMB mnoho výborných receptů a ten Váš řadím mezi těch pár co mám na prvním místě.Název, že se rozplývají na jazyku je skutečně ten pravý !!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Za mě tedy velké díky a vždy na Vánoce bude toto cukroví na našem stole.
adriM 10. 12. 2010, 8:02
@Bubalka Blani děkuji za tak úžasný komentář, který moc potěšil. Je fajn, že vám chutná, taky se snažím každý rok udělat něco nového čím bych překvapila a je fakt,že je to někdy docela těžké vybrat z té spousty receptů :-) Tak krásné vánoce přeji (banky)
okurka555 2. 1. 2010, 9:27
Opravdu luxusní pečivo. Podklad na rohlíčky jsem udělala z jedné dávky, zdálo se mi jich hodně, tak jsem krém udělala jen na polovinu a druhou polovinu jsem jen pocákala čokoládou. Obojí je výborné. Letos bylo 35 druhů a tohle patřilo mezi ty nejlepší!
adriM 2. 1. 2010, 14:12
@okurka555 Jarmil tak to je opravdu Pochvala s velkým P :-) Děkuji a přeji vše nej v tom Novém roce (F)
Liduss 22. 12. 2009, 14:05
Andrejko,tak rohlíčky opět luxusní záležitost ,kdo ochutnal,tak chtěl hned Váš receptík dělala jsem z poloviční dávky a bylo jich přesně 92 kousků ještě jednou mockrát děkuji za receptík a přeji Vám krásné a ničím nerušené svátky (andel) (andel) (andel) (stromecek) (hello)
adriM 22. 12. 2009, 19:34
@Liduss Ludmil tak děkuji za pochvalu a taky za přesné spočítání ;-) Krásné svátky i vám (stromecek) (darecek)
zustr 20. 12. 2009, 17:14
Andreo SOS loni byli uplně OK a letos se mi v krému udělali krupky z té krupičky???nevíte čím to je ?přemýšlím jestli běžet ještě pro máslo nebo co s tím....Z
adriM 20. 12. 2009, 21:48
@zustr Zuzi tak to netuším,dala jste krupičku hned za studena a rozmíchala a postupně vařila za stálého míchání? Pokud jste ještě neušlehala s máslem,tak bych to možná raději udělala znovu,ale nejspíš už je pozdě,že? Anebo zkusit ještě rozehřát nad parou a rozšlehat? To se dělá ale spíše se sraženým krémem a nejsem si jistá,že tady by to pomohlo...Tak dejte vědět jak jste dopadla (F)
Liduss 19. 12. 2009, 6:54
Dobrý den Andrejko, tak jsem si dnes přivstala a jdu na ně dělala jsem je loni a nemělo to chybu akorád jsem nedostala v práci dovču :'( :'( 8o|tak se to vše opozdilo písnu jak se zadařilo krásný den (hello) (hello) (hello)
adriM 19. 12. 2009, 17:28
@Liduss Ludmil tak to je pech s tou dovčou +o( , já si ještě užívám - té mateřské,ale už mi to za chvíli skončí, bohužel :-S Tak ať se povedou a chutnají jako loni (L)
LEJLA 18. 12. 2009, 9:36
Včera jsem rohlíčky pekla a zrovna zdobila krémem a chtěla jsem se zeptat,mají být hned měkké,protože ty moje ještě křupou?díky Lenka :-)
adriM 18. 12. 2009, 11:14
@LEJLA Leni to není těsto jako třeba na perníčky, ono je spíš typově podobné třeba laskonkám nebo sněhovému pečivu,oni jsou hlavně křehké než měkké a opravdu pokud jsou správně upečené,tak se pak s tím krémem rozplynou na jazyku :-) Tak dejte vědět jak se povedly i s polevou, vyloženě křupat by neměly,to už by musely být až hnědé - moc upečené si myslím (F)
LEJLA 18. 12. 2009, 14:14
@adriM Jsou super,všem chutnají!díky Lenka (banky)
adriM 18. 12. 2009, 18:48
@LEJLA To jsem moc ráda Leni [A] (F)
JanaSk 18. 12. 2009, 9:11
Dobrý den, tak jsem letos opět nucena se na rohlíčky vrhnout... ;-) Zkoušela jsem, jestli na ně rodina z loňska nezapomene, ale ani omylem. ;-) Jsou naprosto úžasné, křehké, prostě mňamozní, ale ta práce :-) :-) :-) Jo a to si ještě vydupali dvojitou dávku, auuuuu! :-) :-) :-) Takže moc díky za tenhle senzační recept! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jana
adriM 18. 12. 2009, 11:15
@JanaSk Jani tak to mají dobrou paměť :-D Mně už to jako pracné nepřijde, spíš že je to na etapy,ale tou zdobičkou co mám mi to jde od ruky, i když je fakt,že z dvojité dávky by se mi asi nechtělo ;-) Tak ať zase chutnají a hezké (andel)
Koblížci 17. 12. 2009, 8:35
mňam, mňam Andrej!! Už se na ně zase těším!! Já je teda upeču až v neděli po zkušenostech z minula..jsou totiž tak křehoučké, že po uležení se mi sypaly v rukách..to bylo zdobení.. ;-) Ale jsou!!!!! (L)
adriM 17. 12. 2009, 19:05
@Koblížci Leni tak ať se povedou, já dělala právě včera. Se přiznám,že to dělám raději v jeden den, v poledne třeba upeču rohlíčky a večer dávám krém a polevu, ať to mám při jednom "bordelu" ;-) (F)
Skupi 15. 12. 2009, 18:48
Musim pochválit recept,letos hodně experimentuju.Ještě je nemám ani namočený v čokoládě a už pěkně mizí.Takže díky za výborný receptík.Jana
adriM 16. 12. 2009, 16:07
@Skupi Jani děkuji, jen pozor schovat ať vám něco na svátky zůstane ;-) (andel)
ladulka.035 12. 12. 2009, 12:28
Andrejko moc děkuji za receptík ,už delší dobu po něm pídím (clamp) (clamp) ,jen se chci zeptat ty bílky nad parou šleháte ručně nebo el. šlehačem a máte je předem vyšlehané do tuha ,nebo to vše děláte až nad tou párou ;-) ;-) ;-)
adriM 12. 12. 2009, 19:55
@ladulka.035 Laďko šlehám el. šlehačem. Začnu hned nad parou,ale okamžitě,takže to vlastně ještě zahřáté není, vyšlehám,pak přidám cukr a pak se to pomalu začne zahřívat. A´t se povedou :-)
neo 12. 12. 2009, 12:04
já jsem jelito!!!!!napsala jsem si jen ingredience bez postupu a těsto jsem zaděla tak,že jsem vše smíchala dohromady.Takže jsem cukr a bílky neušlehala.Mohla bych to zachránit,že bych jiný bílky našlehala a přidala to do týhle hmoty?Ale to tam zase bude 8 bílků *-)Je mi líto to vyhodit :(
adriM 12. 12. 2009, 20:07
@neo Moni asi už píšu pozdě...No podle mě bez vyšlehání bílků bych řekla,že z toho bude jen placka, což asi nechcete :-S Já osobně bych to asi upekla jen tak a pokud bych to chtěla mít hezké udělala bych to ještě jednou podle postupu :-) Je to sice pár korun navíc, ale jsou i horší věci, vánoce nám to nezkazí ne? ;-) Tak snad vás to neodradilo a krásné svátky (banky)
Nadik71 11. 12. 2009, 18:59
jo ty jsem taky hledala hurá (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
adriM 11. 12. 2009, 20:49
@Nadik71 :-) (F)
vebeti 6. 12. 2009, 18:49
hurááááá takovou dobu už sháním recpet na tyhle mňamózní rohlíčky, které jsem jednou jedinkrát jedla na návštěvě a ne a ne se receptu dopídit ;-) ;-) ;-),takže tímto děkujíííííííííí :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y). Dneska jsem vyfikla perníčky, zadělala na linecké a upekla oříšková kolečka na slepované dortíčky (clamp) takže se do rohlíčků vrhnu jindy, ale už se nemůžu dočkat :-D :-D. Krásný večer a ještě jednou velice děkuji (L) (L) (L). A poděkuji ještě jednou po upečení (H). VERONIKA
adriM 6. 12. 2009, 20:06
@vebeti Verun tak to jsem ráda,že jsem vám udělala radost, ani nevím jak jsem se o to přičinila ;-) Dejte vědět jak se povedly (F)
evuska 17. 11. 2009, 9:32
Dobrý den Andrejko, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před Vánocemi se rohlíčky pečou, jak dlouho se můžou skladovat ??? Moc děkuji Eva (L) (L) (L)
adriM 17. 11. 2009, 18:19
@evuska Evi názory na to jsou různé,někdo začíná péct už nyní :-$, já začínám nějak kolem Mikuláše a ty rohlíčky vydrží křehké dlouho (je lepší je ale samozřejmě mít v chladu, já skladuji na balkoně) a krém je máslový,takže podle mě je lepší ho nedělat moc dlouho dopředu. Někdo ale dělá brzy i krémy a říká,že je to v pohodě, já už ale jedla krém kde bylo cítit, že není zrovna čerstvý, tak osobně bych to nepřeháněla :-) (F)
evuska 17. 11. 2009, 19:36
@adriM Krásný večer Andrejko, moc děkuji za odpověď. Právě se bojím trvanlivosti krému, ale asi je zkusím upéci až naposledy, těsně před Vánocema ... moc děkuji Eva (L) (L) (L) (L) (L) (L)
xanavi 14. 10. 2009, 10:03
vypadají opravdu božsky,tento druh cukroví bude určitě letos zařazen k ostatním mým nej receptům.Díky Ivana
adriM 15. 10. 2009, 12:31
@xanavi Ivi děkuji a dejte vědět jak chutnaly (F)
fiffina 13. 10. 2009, 11:32
andrejko dobrý den , právě tady čtu váš receptn na pařížké rohličky a v tom receptu máte psáno v graech znamená to že např.150g ořechů je 15 dkg? mám v tom trochu zmatek . Jestli by ste byla tak hodná a napsala mi recept na meil v dekách? byla bych moc ráda a jsou rohličky opravdu dobré? zkusila bych polovični dávku děkuji Marta ^o) ^o) ^o)
adriM 14. 10. 2009, 20:17
@fiffina Marti tak mailík zaslán, jinak s těmi ořechy jste to napsala správně, stačí posunout o jedno desetinné místo (F)
Dandulee 3. 2. 2009, 11:39
Teď vám jdu pochválit recept a zjistila jsem,že jsem ty bílky nešlehala nad parou,ale normálně a výsledek je taky super ;-) (zajic)
adriM 3. 2. 2009, 18:51
@Dandulee Ilon děkuji za pochvalu a je fakt,že možná i bez té páry to nebude problém (Y) (F)
Dandulee 3. 2. 2009, 20:36
@adriM Musím posoudit konečný výsledek a úúúúúúúúúžasný (Y) (Y) (Y).Opravdu se rozplývají na jazyku (zajic)a i bez šlehání v páře jsou super |:o)Díky za receptík a všem doporučuji vyzkoušet (C)
helca73 27. 12. 2008, 18:33
vyzkoušela jsem váš recept před vánocema a jsou (zajic).moc vám děkuji za recept (Y).fotku jaké jsem udělala mám uložené v mmb-vyzkoušené recepty :-)
adriM 28. 12. 2008, 18:00
@helca73 Heli děkuji, jsem ráda,že chutnaly a na fotečku jsem mrkla, moc se vám povedly (clamp) (F)
pavcca1 26. 12. 2008, 21:48
Musím moc pochvalit je to moje nejlepší letošní cukroví,vlastně bylo,už je (zajic).Nebyl žádný problém ani s těstem ani s krémem,takže děkuji. (Y)
adriM 28. 12. 2008, 17:59
@pavcca1 Pavli děkuji a nemáte zač :-) Jsem moc ráda,že chutnalo [A] (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie