(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Italský chleba Focaccia
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, 1/2 kostičky droždí, 400 ml teplé vody, olivový olej, hrubá sůl
Postup přípravy
1/2 droždí rozpustíme ve 400ml teplé vody. Do misky si dáme půl kg mouky a smícháme s vodou a droždím. Těsto by mělo být né moc řídké, né moc husté. Necháme ho vykynout. Troubu musíme rozpálit na 250 stupňů. Vymažeme si plech olivovým olejem, lehce posypeme moukou, aby se nám těsto nepřilepilo na plech. Poté těsto vylejeme na plech a uděláme slabou placku jako na pizzu. Pokapeme ji lehce olivovým olejem, který po celé ploše placky rozetřeme, posypeme hrubou solí a prsty uděláme lehce ďůlky. Těsto budeme péci dokud nebude mít zlatavou barvu.
Focaccia je výborná jako příloha, jedná se o italský chleba. Výborná se šuknou, mozzarellou, mortadellou. Můžeme ji i pomazat česnekem:)
Přeji dobrou chuť :)
Focaccia je výborná jako příloha, jedná se o italský chleba. Výborná se šuknou, mozzarellou, mortadellou. Můžeme ji i pomazat česnekem:)
Přeji dobrou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
8. 1. 2018, 22:12
Nadys
(upraveno)
8. 1. 2018, 21:09
martina hřebačková
(upraveno)
4. 5. 2014, 11:18
kolik máte z té dávky placek???? na fotu máte 4 tenší,krásně zlatavé. chci udělat na středeční grilovačku,snad budou chutnat a vypadat tak krásné jako ty vaše.
Pat123
(upraveno)
18. 11. 2013, 12:14
vynikající mohly jsme se toho ujist
VIP Italian Fashion
(upraveno)
24. 4. 2014, 11:10
@Pat123
Děkujeme
Filipka
(upraveno)
21. 5. 2012, 16:10
vynikající, zkoušela jsem i podle jiných receptů zadělat mlékem, ale bylo to moc buchtové, tahle je vynikající Miluše
VIP Italian Fashion
(upraveno)
24. 4. 2014, 11:11
@Filipka
Děkujeme
Hanka72
(upraveno)
3. 3. 2012, 19:38
chleba je výborný,ale ŠUKNA mě pobavila
VIP Italian Fashion
(upraveno)
24. 4. 2014, 11:12
@Hanka72
Děkujeme musí to být italské prosciutto
sonimila
(upraveno)
6. 6. 2011, 10:01
děláme taky, ale na plech nedáváme žádnou mouku.... placka u nás musí být bohatě poházená černýma olivama a do těsta zamíchanýma domácíma bylinkama - tymián a majoránka nebo saturejka. i návštěvy při grilovačce vždycky rychle
VIP Italian Fashion
(upraveno)
24. 4. 2014, 11:12
@sonimila
Focaccia se nikdy nepřejí
Wiktorie
(upraveno)
5. 6. 2011, 16:13
už běžím do kaufu pro hladkou mouku. Už se na to těším, vypadá to lákavě
VIP Italian Fashion
(upraveno)
24. 4. 2014, 11:13
@Wiktorie
Tak jak chutnala?