Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 261 návštěvníků)

Měkoučké perníčky

0.0
Měkoučké perníčky

Potřebné ingredience

800g hladké mouky, 300g cukru, 4 vejce, 200g másla, 1 lžička jedlé sody, 3 PL kakaa, 1 a půl kypřícího prášku do perníku, kůra z 1 citronu, 250 ml vlažného medu. Na potření : 1 vejce bílková poleva: 1 bílek, 150g moučky, 1PL citronové šťávy

Postup přípravy

Již několikrát jsem hledala recept na měkké perníčky....a nic, po upečení sice měkké byly, ale když vychladly tak bych s nimi mohla hrát tenis a ani rady jako jablko...nepomohly a byly tvrdé. Ale pak jsem narazila na tyto a jsou fakt boží!

Suroviny na těsto řádně zpracujeme dohromady, podle potřeby přidáme mouku nebo med. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Poté těsto ještě jednou prohněteme a vyvalujeme na plát silný asi 5mm. Vykrajujeme tvary a dáváme na plech dostatečně od sebe, hodně nabydou. Pečeme v předehřáté troubě na 200stupňů asi 7 min. Ihned potíráme rozšlehaným vejcem, já do něj pro barvičku přidala červené potravinové barvivo. Na bílkovou polevu vše smícháme a šleháme na nejvyšší výkon asi 10 min, popřípadě přidáme moučku. Je důležité moučku prosát, aby byla poleva pěkně hladká. Perníčky nazdobíme a necháme zaschnout, uchováváme v chladu. Já měla z této dávky 5 plechů, ale dělala jsem opravdu vysoké, mamka měla plechů 10, ale byly tenounké.

to jsou naše letošní velikonoční

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie