(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ SE SYREČKY (úděsný smrádek při pečení:-)ale nakonec stojí za to:-)
Potřebné ingredience
Vepřové maso cca 750g-1kg(plec,kýta,může být ale i kuřecí-co Vám chutná),2 větší cibule,balení olomouckých syrečků,kelímek smetany ke šlehání,100g anglické slaniny,1 lžička plnot.hořčice,lžička oregana,sádlo(olej)
Postup přípravy
MASO NAKRÁJÍM NA KOSTKY,CIBULE NA PLÁTKY,SLANINU NA MALÉ KOSTIČKY.NA TUKU OSMAHNU CIBULI,AŽ ZESKLOVATÍ PŘIDÁM SLANINU,PO CHVÍLI PŘIDÁM MASO A ZPRUDKA OSMAHNU DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM.VE ŠLEHAČCE ROZMÍCHÁM LŽIČKU HOŘČICE,MALINKO SOLI,ZALIJI MASO,PROMÍCHÁM,NAHORU NASKLÁDÁM PLÁTKY SYREČKŮ.OPATRNĚ SE SOLÍ,SLANINA I SYREČKY DODAJÍ SLANOU CHUŤ!!!DÁM POZVOLNA PÉCT DO ROZPÁLENÉ TROUBY,NEJDŘÍVE DO VYŠŠÍ TEPLOTY CCA 200,PO CHVILCE UBERU NA CCA 160 STUPŇŮ.PEČU DO ZMĚKNUTÍ,PŘED DOHOTOVENÍM CHVILKU NECHÁM PÉCT OTEVŘENÉ.PODÁVÁM S AMERICKÝMI,ČI JINAK PEČENÝMI BRAMBORAMI,NEBO S ČÍMKOLIV JINÝM.INSPIROVALA JSEM SE NA TOPRECEPTECH A TEDY MUSÍM PŘIZNAT,DĚLALA JSEM JIŽ MNOHOKRÁT,JE TO NESKUTEČNÁ DOBROTA,SICE TEN DEN VŽDY POSTRÁDÁ SMYSL DOMA ZAPALOVAT AROMALAMPY:-)PROTOŽE TEN SMRAD:-)JE NESKUTEČNÝ,ALE KONEČNÝ VÝSLEDEK STOJÍ ZA TO:-)TAK SNAD SI TAKÉ POCHUTNÁTE:-)
Orestuji cibuli,potom slaninu...
Osmahnu zprudka kostky masa....
Zaliji šlahačkou smíchanou s hořticí,pokladu plátky syrečků...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
9. 5. 2014, 21:43
Tak to určitě vyzkoušíme, syrečky milujeme, v paneláku nebydlíme a narozdíl od nějakých rýpalek MI PÍSMO vůbec nevadí a gramatika taky NE!!!! Hlavní je výsledný efekt na talíři Tak dnes uvařeno na oběd a opravdu moc dobré masíčko a ani ten smrad nebyl tak hrozný Děkuji moc
vlasson
(upraveno)
18. 5. 2014, 23:11
@Paluna
Pavli děkuji za podporu jsem ráda,že Vám chutnalo
DanušaP
(upraveno)
31. 3. 2014, 12:31
syrečky milujeme, takže dík za recept
vlasson
(upraveno)
5. 5. 2014, 21:27
@DanušaP
Já také děkuji,snad Vám jídlo též zachutná
elizabetka
(upraveno)
1. 3. 2014, 12:03
tož vyzkoušeno-a je tu zase jeden skvělý receptík-ukládám a děkuji
vlasson
(upraveno)
1. 3. 2014, 17:41
@elizabetka
To mě moc těší a děkuji
Hanka72
(upraveno)
28. 2. 2014, 21:03
Recept zajímavý,ale syrečky by mi nejedli-zkusím to s hermelínem a nivou ...akorát si porsím přepište tu hořtici na hořčici
pitufo
(upraveno)
1. 3. 2014, 12:48
@Hanka72
A také si opravte "se syrečkami" na "se syrečky"! To zase mlátí do očí mě. Jsme Češi a píšeme česky.
vlasson
(upraveno)
28. 2. 2014, 22:22
@Hanka72
Hani,určitě lze použít i jiný sýr...no a děkuji za upozornění,máte pravdu,v tom spěchu jsem si toho nevšimla,je to hovorové slovo,které prostě člověk roky užívá a už mu to přijde normální
elizabetka
(upraveno)
28. 2. 2014, 20:42
tož já to tééda zítra vyzkouším
vlasson
(upraveno)
28. 2. 2014, 20:46
@elizabetka
doufám,že bude chutnat
magsan
(upraveno)
28. 2. 2014, 19:17
Obrázek hezký, možná bych si i recept přečetla a uvařila. Ale ta velká písmena mě bijí do očí, čímž se to stává pro mě nezajímavé a jdu hledat inspiraci tam, kde je vše popsáno, tak jak se to obyčejně dělá. Tudíž stručně, srozumitelně a hlavně normálním písmem.
vlasson
(upraveno)
28. 2. 2014, 20:47
@magsan
co na to říci....tak promiňte,že v tak žalostně málo času jsem si dala práci,předat něco,co třeba inspiruje a potěší dál...
KáKá
(upraveno)
28. 2. 2014, 13:41
Tak to mi problém nedělá,miluji je ale jedla bych to sama
vlasson
(upraveno)
28. 2. 2014, 18:59
@KáKá
škoda,o hodně přicházíte
Dan.ka
(upraveno)
28. 2. 2014, 19:05
@vlasson
Líbí se mi ten závěr o aromalampách
vlasson
(upraveno)
28. 2. 2014, 20:45
@Dan.ka
děkuji...no,ale vážně,možná bych měla připsat,že nedoporučuji dělat v paneláku
Vera N
(upraveno)
28. 2. 2014, 13:29
vlasson
(upraveno)
28. 2. 2014, 18:58
@Vera N
tobis15
(upraveno)
31. 3. 2014, 12:07
@vlasson
Super recept, a vůbec nechápu, že se tu řeší pravopis a velikost písma. To už opravdu nemají některé maminky asi co na práci
vlasson
(upraveno)
14. 4. 2014, 22:01
@tobis15
Silvi,děkuji nojono,asi tak Mějte se