(recept
si oblíbilo 1168 návštěvníků)
Zelňáky
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
Postup přípravy
Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
Zelňák, již z půlky sežrán :-))
Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PajaaMaja
(upraveno)
21. 1. 2011, 22:06
Teda, že to bude dobrota, to jsem věděla, už když jsem to četla, ale že to bude až taková mňamka.... nepřekonatelné....díky moc Pavla
Ájjina
(upraveno)
7. 1. 2011, 14:26
Mňam, právě to do mě padá a mám docela strach, že než ostatní dorazí domů, nezbyde nic . Takže příště určitě dva plechy . Je to obrovská mňamka. Děkuji za receptík, už ho mám v oblíbených.
Misula29
(upraveno)
5. 12. 2010, 0:11
Já zkoušela nedávno, posypala jsem grilovacím kořením a bylo to výýýborné, určitě za čas zase zopakuju. Nechávám si receptík v oblíbených
Ledura
(upraveno)
16. 10. 2010, 23:37
KáKá
(upraveno)
15. 9. 2010, 11:40
Tak já dnes vařila,teď se tím láduju,chuťově dobré,ale dochutila jsem si to ještě podle svého,ale po 30 min.pečení byl zelňák strašně cítit moukou a navíc uprostřed napůl syrový,takže já pekla na 180 stupňů skoro hodinu,ale musím se přiznat,že i tak cítím na jazyku chuť mouky,jinak dobré
hebes
(upraveno)
26. 5. 2010, 11:09
Ráda chválím dnes jsem to odzkoušela a opravdu je to velice chutné jídlo levné a bleskové - celkově mi to zabralo maximálně hodinku, včetně pečení Děkuji za prima receptík
kvítečko
(upraveno)
13. 4. 2010, 23:09
také vyzkouším rychlá večeře
ajako7
(upraveno)
13. 4. 2010, 21:07
Dnes jsme vyzkoušeli a všem moc chutnalo, přidala jsem dětskou šunku, malá si také pošmákla . Děkujeme za recept a budeme vařit často!!!!!
J+S
(upraveno)
13. 4. 2010, 8:08
děkuji za recept, podobný dělám z kysaného zelí a místo koření dávám majoránku, ale smažím placičky v lívanečníku, takhle to bude jednodužšííí, moc děkuji za inspiraci
Rose11
(upraveno)
8. 4. 2010, 9:32
Radko taky dekuju! Vcera jsem pekla a byla to vazne dobrota! Delala jsem to z kysaneho zeli a choriza, ostre spanelske klobasy a bez prasku do peciva a povedlo se! Jen se po tom zaprasilo!! Priste vyzkousim z hlavkoveho zeli..
panímedvídková
(upraveno)
6. 4. 2010, 13:35
Děkuji všem za kladné ohlasy, jsem moc ráda, že vám chutná !!
staflik 34
(upraveno)
30. 3. 2010, 9:32
Opět dneska dělám a už se těším,až budu vytahovat z trouby je to vynikajíííícíííí
ppamelinka
(upraveno)
15. 3. 2010, 14:17
Tedy to vypadá úžasně ,určitě brzy vyzkouším
Pegggy
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:52
Uvařeno .. ochutnáno... pochváleno
Hnědovláska
(upraveno)
7. 3. 2010, 17:50
Dobrý nápad Zelí mám v lednici,tak už vím,co stím
Baffi1
(upraveno)
7. 3. 2010, 17:41
Dnes jsem vyzkoušela vaše zelńáky k obídku a SUPEEER -všem moc chutnalo , plech byl okamžitě prázdný Já s mladší dcerou jsme si to ještě vylepšily kopečkem zakysané smetany Moc vám děkuji za tento skvělý recept - už jsem si ho vytiskla a zařadila mezi mé oblíbené
sui
(upraveno)
4. 3. 2010, 12:54
SUPER PRO MANŽU ASI NA OBĚD NEZBYDE PROTOŽE TO JE VYNIKAJÍCÍ
ivča176
(upraveno)
3. 3. 2010, 13:37
Radko dnes jsme měli k obědu a musím říct že super sedli jsme si k tomu plechu s manželem a skoro ho snědli dělala jsem z hlávkového a příště zkusím přidat ještě česnek
Bejina
(upraveno)
3. 3. 2010, 12:45
Dnes jsem dělala Váš recept, nevěřila jsem ,že to bude takhle dobré opravdu vynikající
cukrlatko
(upraveno)
18. 2. 2010, 9:52
mňam, mám jeden řádek v sobě