(recept
si oblíbilo 464 návštěvníků)
KRAPLE - DOPORUČUJI (RODINNÝ RECEPT)
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 2 žloutky, 4 lžíce mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu.Moučkový cukr na obalení.
Postup přípravy
Suroviny dáme na vál a zpracujeme v těsto,necháme 1/2 hodiny odpočinout.
Poté rozválíme na plát silný cca 1 cm a vypichujeme různé tvary,cukroví se při pečení krásně nafukuje a uvnitř vznikne dutinka :-)
Teplé balíme v moučkovém cukru.Těsto se nesmí nechat dlouho přeležet je potom tuhé !!
Cukrovíčko velice doporučuji,jen se rozplývá na jazyku !! Nebojte se toho octa,ve výsledku,není vůbec cítit.
Poté rozválíme na plát silný cca 1 cm a vypichujeme různé tvary,cukroví se při pečení krásně nafukuje a uvnitř vznikne dutinka :-)
Teplé balíme v moučkovém cukru.Těsto se nesmí nechat dlouho přeležet je potom tuhé !!
Cukrovíčko velice doporučuji,jen se rozplývá na jazyku !! Nebojte se toho octa,ve výsledku,není vůbec cítit.
těsto
šup do trouby
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:54
kolek je prosím plechů z téhle dávky?Děkuji
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:05
@Hyzule
Marcelko,teď jste mě zaskočila já to dělala z 1 1/2 dávky a je toho opravdu hodně ale je tak výborné
Hyzule
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:56
@Moncicak77
prubnu teda jednu dávku a uvidí se.Letos chci nějaké nové druhy a tohle vypadá fakt skvěle. a hlavně ryché děkuji
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 21:30
@Hyzule
Marcelko,vyzkoušejte a potom písněte receptíků mám po babičce opravdu dost,budu postupně přidávat tady je jen problém,že už mám napečeno ale slepuju a zdobím až mnohem později a tady je lepší dávat foto hotového výrobu at člověk vidí jak to vypadá hotové
taba
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:50
..vypadá nádherně, musíme ho taky vyzkoušet...
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 19:01
@taba
Moni,vyzkoušejte,vřele doporučuji,je to fakt jemná lahůdka
Hnědovláska
(upraveno)
6. 12. 2009, 17:15
Moni,kdy je vhodné péct tohle cukroví? A taky mi vadí ocet Opravdu se tam dává? Nebude těsto cítit octem? Děkuji za odpověd
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:47
@Hnědovláska
Jani tohle cukroví už můžete dělat ted,já ho dělala včera ocet vám tam nemusí vůbec vadit,není v cukroví absolutně cítit a taky to přerazí ten rum opravdu se toho vůbec ale vůbec nebojte,cukroví stojí za to
xjeny
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:06
Ahoj Moni, recept vypadá moc zajímavě a jednoduše, že bych ho zvládla i já úplný antitalent jen mě zaráží ten ocet - opravdu se tam dává? Chuťově si to nedokážu představit A ještě bych se zeptala - píšete, že těsto se nesmí nechat dlouho přeležet, znamená to, že se má cukroví péct až těsně před Vánoci? Díky za odpověď Jana
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:51
@xjeny
Jani,cukrovíčko opravdu zvládne každý,je to jednoduché a jak jsem psala octu se vůbec nemusíte bát, v hotovém cukroví ho absolutně neucítíte když ho někomu nabídnete,tak nebude ani vědět že v těstě je ocet Nesmí se nechat moc přeležet těsto,při válení je potom tuhé,ale já to měla na stole asi hodinku a těsto bylo krásně měkkoučké A tohle cukroví už se může péct ted
Tlamička
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:12
@xjeny
Já to taky tak pěču a ocet tam není ani malinko cítit.To nepoznáte že tam je nebojte Jinak já už mam kraple hotový,dělam je vždy takhle dopředu a nikdy se nic cukroví nestalo
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 18:52
@Tlamička
Tohle cukroví zbožnuju,je opravdu výborné,jemné kdo nemá moc rád krémové,tohle doporučuju
Tlamička
(upraveno)
6. 12. 2009, 21:17
@Moncicak77
Jo jo já vím už mam kraple upečené asi týden Mě taky chutná ale manželovi moc ne Alespoň je víc pro mě
Moncicak77
(upraveno)
6. 12. 2009, 21:27
@Tlamička
U nás to chutná hodně mě a synovi (2 roky) přítel raději cukroví s krémem