Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1781 návštěvníků)

Řízky úplně jinak

0.0
Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Oscarka 28. 5. 2006, 14:20
Teď jsme je dojedli s bram. kaší, jsou vynikající :-D Opravdu skvělý recept, moc nám chutnalo (Y) M´ˇnam a díky ! (*)
Sillvik 27. 5. 2006, 6:29
Dnes je zkusím udělat. Držte mi pěsti, ať taky můžu napsat, že byly výýýýýborné. ;-)
kekina 25. 5. 2006, 16:45
Dneska jsem je vyzkousla, z krutiho masa, byly vyyyyyyyyyyborne!!! (Y) (Y) (Y) Moc dekuji za dobry recept! (PL)
listicka 25. 5. 2006, 7:46
Teda včera jsem dělala tyto řízečky na oběd z kila kýty, nezbyl ani jeden jak se po nich zaprášilo, díky moc za skvělý recept.opravdu je to mňamka.Hmmm.
EvaPo 24. 5. 2006, 13:48
Já teda nejsem žádná skvělá kuchařka, vařím jen o víkendech, jinak to jistí školní stravovna pro nás dospěláky a pro dceru školka, ale tohle zkusím. Buď ten kokos nebo lupínky. Já zase jednou zkoušela přidat do strouhanky mleté lískové ořechy, taky to bylo dobré. Takže po vídendu napíšu, jaký mělo něco z toho zde uvedeného úspěch. :-o
kytka74 24. 5. 2006, 10:22
už jsem tady písala že jsme byli u babičky na obídku a dělala hodně podobný recep, který nám moc chutnal*****včera jsem se pustila do repete (I) ale místo kostky bujonu jsem dala šikovnou omáčku od vitany*čínská pánev* a maso jsem použila z roštěnky a vepř. kotlet + br. kašišku***** sklidila jsem obrovskej úspěch a byla jsem doma za hvězdu (*) abych si nesprasila kuchyň, do sáčku jsem si dala strouhanku a jeden po druhém řízku jsem je tam házela a klepala přes igelit Jitka :-D
penguin 23. 5. 2006, 19:51
:-)děkuji za nápad, to vyzkouším! U nás děláme skoro to samé, ale jen s tím rozdílem, že jen vboucháme strouhanku :-) a obalíme ve vajíčku a to pak osmažíme :-P, je to také dobré... (Y) Andy
konvalinka 23. 5. 2006, 13:55
Když už ty řízky trochu jinak: holky vyzkoušejte kuřecí řízky před obalením posypat bazalkou -sušenou. Já už si je bez bazalky nedovedu představit. Je to fantastický. A tohle zkusim, je to zvláštní a netradiční! (Y)
kytka74 23. 5. 2006, 11:46
byli jsme u babičky na obědě***** a ta dělala tento recept....akorát měla hovězí plátky a nedala to zapéct , ale do papiňáku a dala tam moravanku***** masíčko bylo měkoučké jak máslo :-D mírně pikantní *** měli jsme to s vař. bramborem (*) všichni jsme mooooc pochutnali (Y) (Y) (Y) Jitka
petrat 23. 5. 2006, 11:48
@kytka74 Já myslím, že to jde s každým masem, i s kuřecím... no a nám to nejvíc chutná s bramb. kaší - jemná příloha k pikantnímu masíčku :-)
Sabatt 23. 5. 2006, 11:09
:-o tak to je zvláštní recept :-) chtěla bych vyzkoušet jen by mě zajímalo,jestli se obal při pečení nerozpadne a z řízků se "neoloupe" :-)
petrat 23. 5. 2006, 11:47
@Sabatt Jani, když do řízku naboucháte strouhanky opravdu dost, tak s vajíčkem udělá krustu, která pak neodpadává. Dělaja jsem je několikrát a opravdu to neodpadává, však to vyzkoušejte :-)
Sabatt 23. 5. 2006, 20:33
@petrat Já je určitě vyzkouším,u nás jsou všichni řízkoví :-) občas dělám tatarkové a občas vlastní nápady :-) můj tip: naklepat řízky,potřít drceným česnekem,posypat grilovacím kořením,nechat rozležet přes noc,potom obalujeme v klasickém trojobalu jen do strouhanky sypneme kokos :-) řízky si připravíme klasickým způsobem ale místo strouhanky si nadrtíme cornflakes,smažíme na mírném plameni,snadno se připalují,ale jsou mňam :-)
Kikina1 24. 5. 2006, 12:31
@Sabatt Jani, v kukuřičných lupínkách obaluji často a je to fakt mňamka nad mňamku! Řízeček je krásně chřupavoučký, to nemá chybu (Y) MK
petrat 24. 5. 2006, 9:16
@Sabatt Jani, ty s cornflakesy jsem poprvé ochutnala ve Vídni, nevěřila jsem, jak je to dobré, manželovi ale chutnají hlavně z kuřecího. Ten druhý recept taky vyzkouším, díky - jsem hlavně zvědavá na kombinaci česneku a kokosu, co to s našima chuťovýma buňkama vyvede... |-)
Kikina1 23. 5. 2006, 12:39
@petrat Petro, to se asi musí bouchat někde na balkoně, co? :-D Tu kuchyň bych nechtěla po tom vbouchávání strouhanky do řízků vidět :-o
petrat 23. 5. 2006, 12:43
@Kikina1 vyzkoušejte a uvidíte, že nemusí :-) maso je vlhké, takže si ho jen musíte dát do nádoby s vyšším okrajem, kamarádka to dělala v plechu, já to dělám normálně v hlubokém talíři, co nemá okraj, ale jen se tak pozvolna vyvyšuje.. Samozřejmě do talíře se nedá bouchat tolik, ale když si řízek trochu předklepete, tak to jde jedna radost..
Kikina1 24. 5. 2006, 12:30
@petrat O.K. určitě vyzkouším, protože jsem taky "řízková" :-D A jinak doporučuji obalit v těch kukuřičných lupínkách - já si je teda nejprve trochu rozdrtím v pytlíku,aby nebyly tak ohromné, ale to je taky výborná ´mňamka (Y) MK
petrat 24. 5. 2006, 16:58
@Kikina1 já je dělám, taky je trochu podrtím a chutná nám to nejvíc z kuřecího ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie