Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 213 návštěvníků)

Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

0.0
Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody 450gramu hladké mouky necelé dvě lžičky sušeného droždí a 1,5 lžičky soli (můžete přidat i 1 pol. lžičku oleje a čajovou lžičku cukru, ale my to většinou vynecháváme - nezměněný recept manželovi vyhovuje víc)

Postup přípravy

Všechny ingredience klasicky do pekárny a nastavit program na těsto.

Až program skončí, nechte těsto ještě cca hodinku odpočinout v pekárně.

Vyndejte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části (někdy dělím i na tři, když chci mít menší bagetky, ale i dvě se do trouby na délku vejdou)

Pak je celkem důležitá část - správně je uplácat. Každý bochánek zploštěte dlaní a dále viz obrázkový postup :) a především tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html

Nachystané bagetky necháme opět hodinku v teplém místě odpočinout

Po vykynutý ještě nožem nakrájíme povrch zlehka našikmo a pečeme.. já na cca 230, asi 20 minut. Pro nejlepší výsledek se doporučuje se do trouby občas stříknout vodu rozprašovačem nebo dát jednoduše do trouby hrneček s vodou - toho se držím já, i proto, že v rozprašovači mám vodu s hnojivem :)

Necháme vychladnout na grilu.. a je to.

...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě...

...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě... potom otočit.

- opakovat tak dvakrát, třikrát, aby byla bagetka akorát dlouhá.. kyne a peče se tou "opracovanou plochou" dole.

Doporučuji tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html

vykynuto, narezano :) doporucuju jeste trosku delsi rez, tenhle byl docela kratky

a spravne uhnacani nam zajisti tuhle uzasnou prasklinku na strane

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Katynka* 28. 1. 2009, 9:47
vypadají báječně :-) také zkusím (Y)
Ivca+tobisek 17. 3. 2012, 9:06
@Katynka* (F) (L)
kackuliu 25. 1. 2009, 9:54
Vcera jsem upekla,a super recept.Vsem moc chutnalo,a to dokonce i memu vybiravemu manzeli.Recept uz je mezi oblibenymi.Lepsi nez se placat s rohlikama,to me nikdy neba.
Ivca+tobisek 26. 1. 2009, 12:43
@kackuliu Diky moooc, ted mam perfektni start do noveho tydne |:o) |:o) (F) (D) (hello)
kalan 18. 1. 2009, 15:00
Ach, tak jsem nekde udelala chybu... Nemam pekarnu, takze jsem testo zadelavala rucne. Uz pri prvnim vykynuti se nahore udelala tvrda kurka. Pak pri kynuti bagety taky, a kdyz jsem ji rozrizla, testo se pri peceni neroztahlo, ale zustaly tam uzke zarezy. Nevite, kde jsem udelala chybu? Poprve v zivote jsem taky pracovala s praskovyma kvasnicema, jindy pouzivat cerstve a nemam problem... Myslite si, ze to mohlo byt jimi? Ale chutove aspon pripomina francouzskou bagetu - jak radostne ohodnotil muj muz - Francouz, ktery neustale place po pravych francouzskych bagetach :-)
Ivca+tobisek 18. 1. 2009, 23:24
@kalan katčo, tak nejdříve gratuluju k francouzovi - mám doma to samé ;-) taky proto ty bagetky, aby mi tady chudinka neumřel hlady. Myslim ze pri tom kynuti byla chyba v prikryti, tj. ze Vam v obou pripadech oschly, proto ta tvrda kurka.. taky se mi to stalo. Jinak ty zarezy se sice tolik neroztahnou jako u bagety z obchodu, kazdopadne mely by...mozna to souvisi zase s tim oschnutim. a praskove kvasnice pouzivam taky, tak tam snad problem nebude (F) ..a jdu vam poslat zpravu (H) (hello)
palisandra 23. 2. 2012, 17:11
@Ivca+tobisek Ještě lepší bagety jsou, pokud si je připravíte z kvásku, který kvasil předtím přes noc - říká se mu poliš. Takže hledejte "bagety s polišem". To, ze se zarezy neroztahnou, je dane uhlem rezu noze, v pekarnach maji specialni rezaky a udělají jich sice po bagete jen pár, ale ty se pěkně akorátně roztáhnou. :-)
@Pavla 17. 1. 2009, 9:23
Včera jsem dělala a skvělé (Y) Nemám pekárnu, takže jsem zadělala v robotu. Při kynutí jsem si v klidu odjela na nákup ;-) (HLAVNĚ ŽÁDNÝ STRES) 8-| A dopadly tak výtečně, že dnes si vše zopakujeme ^o) VŠEM MOHU DOPORUČIT (D)
Ivca+tobisek 18. 1. 2009, 23:26
@@Pavla pavli, děkuju mooooooooc, to jste mě potěšila (flower) (flower) (F) (hello)
Darina123 16. 1. 2009, 13:59
chtěla jsem se přeptat jako kuchařský analfabet, na mouku uvedenou v tomto receptu. jedná se o obyčejnou bílou hladkou mouku, jakou koupím kdekoliv v obchodě, nebo je to nějaká speciální? Kde mám hledat na mouce označení T65? Děkuji Darina
Ivca+tobisek 16. 1. 2009, 16:54
@Darina123 Dari, vůbec ne jako analfabet, máte pravdu, takhle je to dost matoucí - je to normální bílá hladká mouka; jen pro kamarádku z Francie pro kterou jsem ten receptík vlastně publikovala jsem do závorky napsala kterou mouku hledat ve Francii Upravím to i tam nahoře, je to fakt matoucí (F) a at se Vám povedou! (L) (D)
Tapinka 14. 1. 2009, 20:18
Super recept. Náročné pouze časově, jinak jednoduché!!!! Díky, u nás měly bagety velký úspěch (clamp)
Ivca+tobisek 15. 1. 2009, 11:05
@Tapinka děkuju, to jsem moc ráda :-$ (F) (hello)
lucousekk 13. 1. 2009, 12:28
ivy a na kolik strupnů a jak dlouho se pečou??díky (H)
Ivca+tobisek 13. 1. 2009, 19:54
@lucousekk luci, normálně se udává na 250 cca 20 minut; ale my zrovna ted jsme v podnájmu kde mám divnou troubu - peče nějak moc a hlavně vzadu ;-) ;-) ;-) Takže mně osobně nezbývá než péct na těch 230 a jako perličku musím v půlce pečení obrátit plech :^) 8-| ale to je opravdu moje specialitka. ale pro Vás pokud nemáte šílenou troubu můžete zkusit těch necelých 250, jinak 230 je jistota, která funguje vždycky (L)
Majjami 6. 1. 2009, 13:06
jejda vypadají naprosto úžasně...určitě vyzkoušíme... super tip na to video...díky moc (&) papa (hello)
Ivca+tobisek 13. 1. 2009, 8:58
@Majjami děkuju (hello) podle toho videa jsem se to taky učila, těžko se to bez něj vysvětluje (H) ...a co by člověk pro manžela neudělal, že?? ;-) mějte se krásně a at Vám chutná! ;-)
Tapi 2. 1. 2009, 19:16
tak upečené ani moc nevychladlý - byly moc dobré (clamp) manža vzkazuje,že není třeba jezdit,že máme už svoje (Y) díky za skvělý recept (hello)
Ivca+tobisek 3. 1. 2009, 9:50
@Tapi dekuju, to jsem moc moc ráda (L) (L)
Tapi 2. 1. 2009, 17:22
OK už jsou umatlané a zase odpočívají na tu hoďku (C) a dál si počkáme - vypadají zatím dobře i když byly dva krát zadělané ;-)
Ivca+tobisek 2. 1. 2009, 17:26
@Tapi no vy jste proste (*) Kdyžtak Vám za trest dovezu ty naše (H) (skolak)
Tapi 2. 1. 2009, 18:20
@Ivca+tobisek (L) už se pečou ^o) a vypadají dobře (Y) ještě je promazuju vajíčkem a taky jsem je posypala soli a kmínkem (dance)
Tapi 2. 1. 2009, 16:58
Dobrý večer,asi bude překlep v té mouce,pač jsem to dala přesně podle receptu a ono to je v mililitrech a má to byt v gramech zřejmě,pač jsem to měla úplně řídké,tak jsem tam dodala něco mouky no a teď mi to zase kyne,tak doufám,že to mam teď správně.
Ivca+tobisek 2. 1. 2009, 17:15
@Tapi jeežiš helčo, máte pravdu, omlouvám se a moc díky za opravu.. jsou to gramy, už je to opravené... (F) (F) já jsem právě dodělala další várku, dělám je tak obden.. snad se Vám taky povedou i přes ten můj překlep :^) :-( (L)
mmakina 1. 1. 2009, 21:08
Mám ráda jednoduché recepty a tenhle vypadá skvěle, určitě vyzkouším a určitě písnu, jak to dopadlo!
Ivca+tobisek 1. 1. 2009, 21:56
@mmakina děkuju (F) jen je tam dlouhé to kynutí, jinak to opravdu nic není (hello) (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie