JEDNODUCHÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT S krémem z rostlinné šlehačky a ledových kaštanů+postup
Potřebné ingredience
Korpus : 6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení. Náplň : 3 rostlinné šlehačky(po 200 ml) , 3 tyčinky ledových kaštanů,Troška vody-na vypláchnutí krabiček,meruňková marmeláda. Na ozdobu: 1rostlinná šlehačka,karamelový nebo čokoládový toping
Postup přípravy
3 tyčinky ledových kaštanů pomalu rozpustím v mikrovlnce,vymíchám do hladka a nechám vystydnout-ne ztuhnout.
3 rostlinné šlehačky vyšlehám s trochou vody (kterou vypláchnu krabičky) do tuha a přišlehám rozpuštěné kaštany.Korpus 2x prokrojím promažu meruňkovou marmeládou,naplním kaštanovou šlehačkou,sesadím,pomažu a dozdobím topingem a další ušlehanou šlehačkou.Dobrou chuť je naprosto vynikající-chutná jako pařížák.
upečený korpus prokrojím2x pomažu meruňkovou marmeládou
ledové kaštany+rostlinná šlehačka
kaštany rozpustím v mikrovlnce dohladka vymíchám,šlehačku ušlehám s trochou vody
smícháme,sešleháme dohromady-chutná jako paříž
korpus naplníme
a pomažeme kolem dokola
ozdobíme ještě jednou ušlehanou rostlinnou šlehačkou a čoko nebo karamelovým topingem
hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé