Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

0.0
Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Potřebné ingredience

filet lososa 500, sůl, pepř, olivový olej, cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)

Postup přípravy

Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.

cedrové prkénko zalijte vodou a ponechte cca 4hodiny

odstraňte z lososa kůži

stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem

touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany

gril připravte na nepřímé grilování

prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu

losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů

po 30-40 minutách..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Strepitula 22. 10. 2013, 16:52
(clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie