Výborná domácí hovězí polévka
Potřebné ingredience
300-400g hovězího masa na polévku, 1 cibule, 150 g polévkové zeleniny, 1 lžička soli, 1,5 l vody, 1 sáček rýže, Podravka, tekuté polévkové koření, petrželka
Postup přípravy
Do papiňáku dáme hovězí maso na polévku a 1celou cibuli (já použila zbylou z předešlého vaření, proto 2 půlky). Zalejeme STUDENOU vodou a osolíme. Vaříme hodinku.
Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme rýži.
Takto vypadá hotový vývar, z kterého vyjmeme cibuli - tu vyhodíme a maso - to nadrobno nakrájíme.
Zeleninu jsem měla doma tuto.
Do vývaru dáme zeleninu a povaříme, dokud nezměkne (asi 15-20 min.).
Já po uvaření zeleninu propasíruji přes síto, jinak mi jí dcera nesní.
Přidáme lžičku Podravky, 5x zakápneme tekutým kořením Clasik.
Šoupneme tam pokrájené masíčko a rýži, kolik kdo chce. Já dávám celý sáček, my máme rádi hustou polévku. Do vroucího vývaru přidáme ještě petrželku, pažitku, libeček. Co kdo má rád a hlavně má doma. Vypneme sporák :o), ochutnáme, případně dosolíme. Můžeme podávat. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé