Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Čokoládovo - pomerančový dort

0.0
Čokoládovo - pomerančový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 20g kakaa, 1 vanilkový cukr, 50g hořké čokolády, 160g krupicového cukru, 160g polohrubé mouky, 50g mandlí se slupkou Náplň: 750ml smetany ke šlehání 33% tuku, 2 balíčky vanilkového cukru, 200g pomerančové marmelády (použila jsem z cukety a pomerančového Tangu podle receptu tady na mmb a byla na tomto dortu super!), rum na pořádné prokapání korpusu K dohotovení: 1 pomeranč, 100g krupicového cukru, 100ml vody, 1 lžíci medu, 50g mandlových lupínků, čtvercová dortová forma o průměru 15 cm

Postup přípravy

Pomeranč omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cukr svaříme s vodou a medem, vložíme plátky pomeranče a na mírném ohni povaříme cca 15 min. Odstavíme, vyndáme pomeranče a necháme je okapat. Pak je vysušíme v troubě při 100°C do křupava. (Troubunecháme zapnutou asi hodinu, pak ji vypneme a pomeranče dosušíme po dobu asi tří hodin.) Já to udělala tak, že po upečení korpusu, jsem zavřela pomeranče do rozpálené, vypnuté trouby a nechala je, dokud byla trouba teplá. Žloutky vyšleháme společně s vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme rozehřátou čokoládu a promícháme. Bílky vyšleháme na pevný sníh a pak obě hmoty spojíme. Nakonec vmícháme mouku s kakaem a nasekané mandle i se slupkou. Hotové těsto upečeme při teplotě 160°C. Hotové necháme vychladnout a rozkrojíme na tři díly. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, můžeme přidat stužovač, pro jistotu jsem na toto množství smetany přidala 2 stužovače. Spodní díl korpusu pokapeme pořádně rumem, namažeme polovinou marmelády a třetinou šlehačky. Navrch položíme druhý díl, uděláme to samé a přiložíme zbývající díl korpusu. a celý dort pomažeme šlehačkou. Strany obalíme v opražených plátcích mandlí. Nakonec dort ozdobíme plátky pomeranče a meduňkou nebo mátou. Na fotce to tak nevypadá, protože neumím fotit, ale dort nádherně vypadá, je jednoduchý na přípravu a výborný chuťově :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sburicova 26. 9. 2010, 21:50
je nádherný...... (Y) (Y) (Y) |:o)
Alinka2 26. 9. 2010, 22:13
@sburicova :-) děkuju, nepodařil se mi vyfotit tak, jak bych chtěla. Ve skutečnosti vypadal na stole super a ještě navíc je chuťově opravdu výborný (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie