Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání v kategorii Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v hořčicové omáčce

Krkovička v hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Potřebné ingredience

Na motivy receptu na marinádu od Anelis (ID 119392), které tímto děkuji: Na 2 plátky krkovice (udáváno skutečně jen přibližně): sůl, 2 lžíce oleje, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hořčice. V originálním receptu se počítalo se lžičkou kari koření.

Postup přípravy

Česnek se po silvestrovských jednohubkách doma nacházel nečekaně pouze ve stavu sušeném, hořčici jsem dala křemžskou, takže marináda byla mírně nasládlá a výsledná omáčka lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička plněná zelím

Vepřová krkovička plněná zelím

Potřebné ingredience

500g krkovičky,500g kys.zelí,15-20dkg ang.slaniny/na plátky/,1větší cibule,sůl,pepř,kmín

Postup přípravy

Plátky masa nakrájíme na plátky a naklepeme,ososlíme,opepříme a kledeme nakr.anglickou slaninu.Potom vymačkáme vodu z kys.zelí a klademe na maso hromádky které umačkáme rukou,poté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky (krkovička)

Zapečené kotletky (krkovička)

Potřebné ingredience

Asi 1 kg brambor, 3-4 plátky kotlet ( já dávám krkovičku, je šťavnatější), grilovací koření, sýr niva a smetana, máslo na vymazání pekáče.

Postup přípravy

Maso naklepeme, okořeníme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Brambory (syrové) oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Do vymazaného pekáče vrstvíme plátky brambor, na ně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička z jogurtem

Krkovička z jogurtem

Potřebné ingredience

-5 plátků vepřové krkovičky -30 dkg bílého smetanového jogurtu (2ks) -1 lžička moučkového cukru -2 vrchovaté lžičky grilovacího koření (jaké používáte) -3 dkg másla -50 ml vody -sůl podle chuti

Postup přípravy

Krkovičku lehce naklepeme z obou stran, nařízneme na stranách a lehce osolíme. Pekáček si vymažeme máslem.


Smícháme jogurt, gril.koření, cukr, pomažeme plátky krkovičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU

KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce bílého vína 3 lžíce hořčice 1 lžíce medu 2 lžíce oleje 1,5 lžičky soli Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné 10 plátků sýra - 2 mm silné 150 g syrových žampionů - 2 mm silné Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce.
Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu
a necháme v lednici alespoň 24…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička na medu

Vepřová krkovička na medu

Potřebné ingredience

Pro čtyřčlenou rodinu: 4 silnější plátky krkovičky,grilovací koření s česnekem od Vitany,máslo,med,kousíček sádla Příloha: Červené zelí,cukr na dochucení Příloha II.-houskový knedlík

Postup přípravy

Maso naklepeme z obou stran,posypeme grilovacím koření s česnekem (již tak prodávají). Do pekáče s poklicí(já mám skleněný od Simaxu),dáme silnější hobliny másla,pokryjeme s nimi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GRILOVANÁ KRKOVIČKA DĚDY LEBEDY

GRILOVANÁ KRKOVIČKA DĚDY LEBEDY

Potřebné ingredience

4 Plátky vepřové krkovice,4 lžíce směsi Krkovička s česnekem,4 lžíce oleje,1 lžíce vinného octa,2 lžíce kečupu. PŘÍLOHA : 400g chřestu,4 lžíce olivového oleje,2 lžíce směsi Grilovaná zelenina,2 lžíce octa balsamico, 1 lžíce dijo´nské hořčice

Postup přípravy

V misce smícháme olej,směs Krkovička s česnekem,vinný ocet a kečup.Očištěné plátky krkovice naložíme do připravené marinády a necháme asi 2 hod. marinovat.Grilujeme za občasného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička

Marinovaná KŘEHOUČKÁ krkovička

Potřebné ingredience

krkovička, ale i kotlety, řízky, může být i kuřecí... marináda: 2 vejce, polévková lžíce plnotučné a lžíce krémžské hořčice, pol. lžíce solamilu, cca 1dcl šlehačky(může a nemusí být), grilovací koření, sůl, pepř, dávám i trochu steakového, pokud je to i pro děti, tak jen solím a grilovací bez glutamanu a soli.

Postup přípravy

Připravíme marinádu z ingrediencí, promícháme metličkou, dochutíme kořením dle chuti a naložím maso alespoň ráno a k obědu se dá již péci, ale přes noc je to lepší. Smažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
krkovička s zelnou kapsou

krkovička s zelnou kapsou

Potřebné ingredience

800 g krokovičky 2 balíčky kyselého zelí 200 g anglické slaniny 1 dcl oleje, 1dcl piva, palička česneku sůl,pepř, hořčice

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme tak na 2cm plátky, aby šly udělat kapsy. Vykrojíme kapsy, naklepeme. Vnitřek potřeme hořčicí, vložíme anglickou slaninu a kyselé zelí. Kapsy sepneme párátkem.…

Zobrazit více...

Kategorie