Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kremrole se sněhem

Kremrole se sněhem

Potřebné ingredience

listové těsto, vejce na potření (nemusí být), 5 bílků, 120g cukru krupice, 200g cukru krystal nebo krupice

Postup přípravy

Z těsta vykrájíme proužky, potřeme vodou a namotáme na trubičky, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 15 - 20min. Na sníh vyšleháme bílky se 120g cukru, poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zelená (špenátová) bábovka

Zelená (špenátová) bábovka

Potřebné ingredience

450g mraženého špenátu (protlak), 4 vejce, sůl, 1 PP, citrónová kůra a šťáva, 200g rozpuštěného másla, 140g třtinového cukru, 300g polohrubé mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, ev. mléko (většinou není potřeba)

Postup přípravy

Špenát chvíli vaříme a necháme vychladnout (i den předem). Vyšleháme žloutky s cukrem, máslem, citrónem a solí do pěny, přidáme špenát, mouku s PP. a nakonec sníh. Pokud je třeba,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Barevná vánočka

Barevná vánočka

Potřebné ingredience

vánočkové těsto, tmavé kakao, Caro, mléko

Postup přípravy

Těsto rozdělit na 3 díly, jeden nechat bílý, druhý obarvit tmavě hnědou pastou (kakao + mléko), třetí obarvit světle hnědou pastou (Caro + mléko). Jednotlivé kusy těsta nechat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení

Postup přípravy

Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečňák z remosky

Jablečňák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Polovinu množství jablek pokrájet na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlovo-jogurtový moučník z remosky

Mandlovo-jogurtový moučník z remosky

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 50 g mandlové mouky, 180 g cukru krupice, 120 g bílého jogurtu, 50 g slunečnicového oleje, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, špetka soli, čokoládové flopy, na ozdobu čokoládová poleva (hotová, nebo čokoláda na vaření + máslo), plátky mandlí

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

V míse spolu ušlehat do pěny vejce +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka

Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka

Potřebné ingredience

130 g Hera, 250 g cukru, 4 vejce, 1,25 dcl mléka, 250 g polohrubá mouka, 20 g kakao, 50 g mleté ořechy, ½ prášku do pečiva, sůl.

Postup přípravy

Tento recept jsem před 20 lety dostala od babičky a je naprosto skvělý.rnrnDůkladně vymažeme formu a vysypeme strouhankou. Dáme si záležet, jinak beránek nepůjde vyklopit.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g jemně nastrouhané mrkve, 125 g třtinového cukru, 1 vejce a 1 žloutek, ½ lžičky skořice, šťáva z ½ citronu, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka jedlé sody, 100 ml oleje. Poleva: 100 g cukru moučka, 1 PL horké vody, 1–2 PL citronové šťávy. Dále: cukrové zdobení

Postup přípravy

Zamícháme mrkev, cukr, vejce a žloutek, skořici, citronovou šťávu. V druhé misce smícháme mouku s práškem a sodou. Mouku vsypeme do mrkve, promícháme a až potom nakonec…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI PRO PŘÍPRAVU TIRAMISU

DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI PRO PŘÍPRAVU TIRAMISU

Potřebné ingredience

Dávka na 1 plech: 45 g hladké pšeničné mouky, 1 PL kukuřičného škrobu, 35 g jemného krystalového cukru, 2 ks menších, čerstvých vajec (oddělíme bílky od žloutků), 1 PL moučkového cukru na posyp před pečením.

Postup přípravy

Tyto proslulé piškoty získaly svůj název „Savoiardi“ díky italské královské rodině Savoy již v době rané renesance. Podle tradičního jednoduchého receptu se v Itálii pečou dodnes…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ KRTKŮV DORT

DOMÁCÍ KRTKŮV DORT

Potřebné ingredience

Korpus: 100 ml oleje 100 g moučkový cukr 2 vejce 1 lžíce rumu 180 g polohrubé mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 125 ml mléka Náplň: 3 banány 2 šlehačky na šlehání (500 ml) 2 ztužovač 40 g moučkový cukr 70 - 80 g čokolády na vaření,banánový sirup (nemusí být)

Postup přípravy

Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do…

Zobrazit více...

Kategorie