Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500g hovězí kližky nebo krku, 300ml černého piva, 1 lžíce gulášového koření, 1 bobkový list, 2 velké mrkve, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, sůl, trochu tymiánu, 1 hovězí bujón, černý pepř, špetka cukru, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Naso orestujeme na tuku dohněda, poté osolíme, opepříme, přidáme česnek, gulášové koření, tymián a bobkový list. Zalijeme pivem a asi 100ml vody a dusíme téměř doměkka. 30 - 40min…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
-KARLOVARSKÝ,HOVĚZÍ GULÁŠ-

-KARLOVARSKÝ,HOVĚZÍ GULÁŠ-

Potřebné ingredience

cca 1kg hovězího na guláš,sádlo+olej,cca 6cibulí,3lžičky mleté,sladké papriky,sůl,6stroužků česneku,cca 1,7l vroucí vody,mouka+voda na zahuštění,kelímek smetany,majoránka...

Postup přípravy

na sádle s olejem orestuji do zlatava nadrobno nakrájenou cibulku,poté prudce osmahnu kostky masa do zatáhnutí,posolím,zapráším mletou paprikou,zaleji horkou vodou,vařím do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
MEXICKÝ GULÁŠ

MEXICKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

300 g přední hovězí, 300 g vepřové, 100 g šunka, sádlo, kmín, 2-3 feferonky, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 300 g rajčata, 2zelené papriky, 1 šálek bílých a 1 šálek červených fazolí, lžíce gulášového koření, 2 lžičky dobromysli

Postup přípravy

Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkému masu přidáme namočené fazole,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na žampionech-děkuji Maris

Hovězí na žampionech-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa / použila jsem kližku /, 250 g žampionů, 50 g slaniny, 1 velká cibule, mletá paprika, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, olej, bujonová kostka

Postup přípravy

Postup
Na trošce oleje rozehřejeme pokrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji janě62

Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 roštěnky 1cibule trochu sádla 1 lžička sladké papriky 4 sušené rajčata 1 chilli paprička /kdo nemá,může dát prášek chilli/ sůl 3 stroužky česneku 2 lžíce škrobu na zahuštění,voda,// na přílohu,vařené brambory ve slupce,sůl,vejce,dětská krupička voda//

Postup přípravy

Postup
Cibulku na drobno nakrájíme a necháme zesklovatět, na rozpáleném sádle, roštěnky lehce naklepame a naříznema , osolíme a necháme orestovat z obou stran, přidáme sladkou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí nebo divočák na víně

hovězí nebo divočák na víně

Potřebné ingredience

asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po burgundsku

Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po…

Potřebné ingredience

800g předního prorostlého hovězího 2 mrkve 1 cibuli tymián a bobkový list lžíci mouky půl litru burgundského (v Chile se snažím alespoň o Pinot Noir) půl litru vody kostku bujónu sůl a pepř 2 stroužky česneku 125 plátků slaniny hrst žampionů 1 kg brambor bobkový list máslo, olivový olej muškátový oříšek Nádobí: hliněnou nebo litinovou nádobu s víkem, hrnec

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostičky, nakrájejte též mrkev a cibuli. V hrnci (nebo přímo v litinové nádobě, pokud je možné dát ji na vařič), nechte zavřít maso, pak přidejte mrkev, cibuli,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zeleninové ratatouille a steak

Zeleninové ratatouille a steak

Potřebné ingredience

1 cuketa 1 malý lilek 2 papriky mix barev 1 červená cibule 500 ml drcených rajčat (passata) 1 hrnek rýže basmati 2 lžičky sladkého curry koření 2 filety ančoviček 3 stroužky česneku 1 lžíce balsamica 2 lžíce zakysané smetany hrst listů bazalky svazek koriandru 1 citrón 2x 250 g rib eye steak 1 lžička sladké mleté papriky olivový olej dijonská hořčice mořská sůl čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Začneme s přípravou ratatouille. Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience

3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zbojnický Skřivan

Zbojnický Skřivan

Potřebné ingredience

Zadní hovězí ,klobása,anglická slanina , cibule česnek, sůl , špek, hladká mouka , olej ,

Postup přípravy

Plátky hovězího masa na ptáčky naklepeme, opepřím a potřu česnekem utřeným se solí a na maso pokladu kousek klobásy a kousek anglické slaniny, zamotám a zpevním párátkem nebo…

Zobrazit více...

Kategorie