Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání v kategorii Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ŽEBRA NA MEDU

ŽEBRA NA MEDU

Potřebné ingredience

1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl

Postup přípravy

Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.

Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

Potřebné ingredience

1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žebrácký řízek v bramboráku

Žebrácký řízek v bramboráku

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo řízky , 400 g brambor , podle chuti stroužky česneku , sůl , špetička kmínu , špetka majoránky , 1 vejce , 2 zarovnané lžíce hladké mouky , drcený pepř , olej na opékání .

Postup přípravy

Řízky naklepeme , osolíme , opepříme . Připravíme si bramborákové těsto(všechny víše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).Olej na pánvi rozehřejeme , rozetřeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žebrácký řízek  / nevim proč mu tak říkaj/

Žebrácký řízek / nevim proč mu tak říkaj/

Potřebné ingredience

asi 4 kotletky,česnek,kečup,kyselá okurka, strouhaný sýr,olej,voda,sůl,pepř.

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme ,opepříme a natřeme lisovanym česnekem a opečeme rychle v oleji.Do pekáčku ho přeložíme i z olejem,a na každej plátek dáme str.okurku,zasypeme str.sýrem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená vepřová žebra

Naložená vepřová žebra

Potřebné ingredience

Žebra, čím více je na nich masíčka, tím lépe. Marináda - černé pivo, bobkový list, nové koření, troška pepře, jalovec, troška mletého kmínu, sůl. Bylinky dle chuti a vůně. Já dávám některou z těch co dá zahrada, petrželka, libeček, šalvěj (s ní opatrně, je hořká), tymián, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, bazalka a další.

Postup přípravy

Ze surovin připravím marinádu, naložím do ní žebra, alespoň na 24 hodin, nezapomenout žebra v marinádě obracet. Žebra si nakládám již zrovna do pekáče, takže pak s ním jen do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření OMÁČKA 8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15…

Zobrazit více...

Kategorie