Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kedlubnová polívčička (chutná jako od babičky)

Kedlubnová polívčička (chutná jako od babičky)

Potřebné ingredience

Kedlubny, 1 brambora, mrkvička, mouka, 2 vajíčka, polévkové koření, libeček

Postup přípravy

Do vroucí ochucené vody hodíme nakrájené na kostičky kedlubny, brambor a mrkev. Přidáme libeček a vaříme do měka. Na másle uděláme jíšku, kterou pak zahustíme polívku. Chvíli…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polívčička z ovesných vloček

Polívčička z ovesných vloček

Potřebné ingredience

Máslo, ovesné vločky, jakákoliv zelenina (pro děti na drobno nakrájená), polévkové koření nebo vývar a libeček nebo petrželka.

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v hrnci a krátce na něm osmahneme ovesné vločky. Někdy přisypu i dětskou krupičku. Zalijeme vodou, nebo vývarem, ochutíme polévkovým kořením a libečkem. Povaříme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Braskova prirodni stava z kvetu cerneho bezu - moc dobra, zdrava a bez vareni

Braskova prirodni stava z kvetu cerneho bezu - moc…

Potřebné ingredience

20 kvetu cerneho bezu, 2 BIO citrony, 1l vody, 25 g kys. citronove, 1 kg cukru

Postup přípravy

Do velkeho hrnce nebo sklenice dame 20 kvetu cerneho bezu, pridame 2 BIO citrony nakrejene na kolecka, 25g kys. citronove a zalejeme 1l vody. Nadobu prekryjeme uterkou a nechame…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Francouzský slaný koláč s cuketou

Francouzský slaný koláč s cuketou

Potřebné ingredience

listové těsto, cibule, cuketa, sýr (tvrdý), smetana (kelímek), 2 vejce, sůl, já přidávám i šunku (ale v orig.receptu není)

Postup přípravy

troubu předehřejeme na 220 stupňů, na lehce pomoučněné desce vyválíme těsto na plech (vymazaný, vysypaný nebo pečící papír) a těsto zapečeme v troubě cca 15 minut.
mezitím si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ovocny kolac s mrvenickou- extra rychly

ovocny kolac s mrvenickou- extra rychly

Potřebné ingredience

180g ml. cukru, 2 vacia,250 ml mlika 2PL oleja, 300g polohrubej muky, 1 kypriaci prasok, kompotove alebo cerstve ovocie
mrvenicka:150 g polohrubej muky, 90 g masla, 3 PL cukru

Postup přípravy

vsetky prisady zmiesate spolu v tom poradi ako su napisane v prisadach. cesto vylejete na vymasteny a vymúčený plech, poukladate ovocie ( ja som davala cerstve ceresne a zavarane…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pohádková buchta

Pohádková buchta

Potřebné ingredience

20dk cukru krystal, 20dk hladké mouky, 4 vejce, 1dcl vody, 1dcl oleje,1 PDP, 1 lžíce kakaa
Pudink : 500ml mléka, jahodový pudink, 2 lžíce moučkového cukru
Poleva : 2 zakysané smetany, lžíce moučk. cukru, skořicový cukr

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme pudink a necháme ho vychladnout.
Krystalový cukr vyšleháme se žloutky + voda + olej + hladká mouka + PDP+ sníh z bílků.
2/3 těsta vlijeme na vymazaný a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BE BE ŘEZY JEDNODUCHE A MOOOC DOBRE

BE BE ŘEZY JEDNODUCHE A MOOOC DOBRE

Potřebné ingredience

4balíčky BE BE sušenek 1lmléka 2,5van.pudinku,5lžic cukru,125g másla nebo Heru.

Postup přípravy

Naskládáme sušenky na plech ,Uvaříme pudink a ještě do horkého všleháme máslo nebo heru,nalejeme na sušenky a poukládáme vrchní díl stejně jako spodní ,aby se řezy dali krájet…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
FEFERONKOVA TATARKA

FEFERONKOVA TATARKA

Potřebné ingredience

MAJOLKA HELMANS 250ml 5 FEFERONEK ,červených.1 CIBULE ,sůl pepř,plnotučná hořčice 1pol. lžíce 2 kys. okurky.

Postup přípravy

Všecny přísady dáme do mixéru a umixujeme.HOTOVO.My máme rádi ostrá jídla a tato tatarka je super k smaženému sýru a vůbec všude tam kde je minutkové maso.Dorou chuť Susyy

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ďobačky s hráškem a těstovinami

Ďobačky s hráškem a těstovinami

Potřebné ingredience

Ďobačky; kapka oliv. oleje; hrášek; lžíce kečupu a uvařené těstoviny

Postup přípravy

Na olej dám ďobačky ( je to již upravené a okořeněné sojové maso - polotovar ) a rychle osmahnu, přidám mražený hrášek a orestuji, přidám kečup a trochu podleju. Podusím a podávám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kremeše

Kremeše

Potřebné ingredience

Krém: 2,5 dcl mléka,
1 sáček vanikového pudinku,
1 sáček vanikového cukru,
2,5 lžíce cukru krupice,
85-90g másla,
2 lžíce rumu

Postup přípravy

Je zapotřebí listové těsto Odkolek, kde je 10plátků
Každý plátek rozřízneme /polozmrzlý/ na podél a ještě na tři kousky, takže dostaneme z každýho plátku 6 malých obdélníčků. …

Zobrazit více...

Kategorie