Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Letní  zelný salát

Letní zelný salát

Potřebné ingredience

1 velká sklenice kysaného zelí,1 středně velká salátová okurka,1 červená paprika(kapie),10 dkg šunky,1 zakysaná smetana,sůl,pepř,cukr,pažitka

Postup přípravy

Zelí necháme okapat a trochu pokrájíme smícháme se zeleninou nakrájenou na nudličky,zrovna tak šunku, nasekanou pažitku..Smetanu ochutíme solí,pepřem a cukrem a vmícháme do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Špalda na sladko

Špalda na sladko

Potřebné ingredience

uvařená špalda v mírně slané vodě, máslo, med, ořechy, semínka, sušené fíky (nebo jiné sušené ovoce), ev. čerstvé ovoce

Postup přípravy

Uvařenou špaldu zalijeme trochou vody a necháme v ní prohřát. Přidáme nakrájené fíky, ořechy a semínka. Chvíli povaříme (téměř do odpaření tekutiny). Nakonec vmícháme med a máslo.…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Frittata

Frittata

Potřebné ingredience

5 vajec, 100g šunky nebo slaniny, 60g čedaru, 30g parmazánu, 6 hnědých žampionů, 120g plnotučného mléka, šalvěj, sůl, pepř, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme žampiony, přidáme šunku. Po chvíli nalijeme vaječnou směs (vejce, mléko, sůl, pepř, bylinky, kostičky sýrů), necháme asi minutu smažit, poté přendáme na trouby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla bez cukru

Povidla bez cukru

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

Postup přípravy

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský koláček ze tří ingrediencí

Japonský koláček ze tří ingrediencí

Potřebné ingredience

3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu

Postup přípravy

- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednohubky

Jednohubky

Potřebné ingredience

Pečivo, celer, gervais (nebo lucina nebo recky jogurt...), citron, sul, bily pepr, rajcata, cibulka, majoneza

Postup přípravy

Celerová pomazanka- uvaříme celer ( max 15 min), vychladly nastrouhat na jemno, osolit, opeprit, přidat trochu stavy z citronu, přidáme v lehké variantě jogurt, v obyčejné…

Zobrazit více...
DORTY
***SVATEBNÍ - krémový - levandulový***

***SVATEBNÍ - krémový - levandulový***

Potřebné ingredience

všechna patra světlý korpus + šlehačkovo-tvarohový krém s mascarpone + ovoce

Postup přípravy

váha 7kg

Zobrazit více...
DORTY
***SVATEBNÍ - postavičky***

***SVATEBNÍ - postavičky***

Potřebné ingredience

spodní patro- ořechový korpus + karamelový krém .....prostřední patro - světlý korpus + šlehačkovo-tvarohový krém + mandarinky ......vrchní patro - mascarpone krém + jahodový dip ...potaženo Smartflexem + postavičky vyřezané ručně z černého Smartflexu

Postup přípravy

váha 9kg

Zobrazit více...

Kategorie