Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ  Čočka na Kari

Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ Čočka na Kari

Potřebné ingredience

Asi 200g čočky, 2 středně veklé brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 50g slaniny nakrájené na kostičky, 1 střední cibule nakrájená nadrobno, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 červená kapie nakrájená na kostky, 1 lžíce rajčatového protlaku (já dala kečup), 1 kostka zeleninového bujonu, 1 lžička koření Kari.

Postup přípravy

Uvařte čočku podle návodu a zvlášt uvařte brambory. Na slanine zpěňte cibuli, česnek, kapii, dále přidejte račatový protlak, bujon, kari, zalijte 0,5l vody a poduste cca 5 min.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

350 g čočky, 3 pol. lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 str. česneku, 1 lžička kari koření, 1 velký rajský protlak, sůl, pepř, ocet

Postup přípravy

Čočku uvaříme do měkka. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, kari koření, uvařenou čočku a protlak. Řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zeleninová cizrna

Zeleninová cizrna

Potřebné ingredience

cizrna, cibule, česnek, lilek, rajčata.. a jakoukoliv zeleninu kterou máte rádi, popř. nahraďte zeleninu co nemáte jinou. Lečo.

Postup přípravy

Namočíte cizrnu, vodu slejete a uvaříte ji do měkka. Na pánvičce osmažíte cibuli a lilek, přidáme česnek necháte lehce aby zavoněl a přisypete vařenou cizrnu, dvě lžíce kečupu,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát-výborný a zdravý

Cizrnový salát-výborný a zdravý

Potřebné ingredience

Cizrna, brambory (nejlépe salátové) květák, olivový olej, citrón nebo pár kapek balzamikového octa, sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti.

Postup přípravy

Cizrnu předem namočíme (nejlépe přes noc) a pak uvaříme (cca hodinu je potřeba vařit). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky či prolisujeme, květák…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Výýýýýýýýýýborné fazole

Výýýýýýýýýýborné fazole

Potřebné ingredience

Fazole,2 dobré klobásky,cibule,česnek,raj.protlak,kečup,sůl,soj.omáčka,cukr,ocet

Postup přípravy

Den předem si namočíme fazole,toto je rozpis z půlky balíčku.Druhý den si je uvaříme do měka.Potom osmahneme cibuli do sklovata,přidáme klobásku zalejeme uvařenými fazolemi i s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mungo

Mungo

Potřebné ingredience

Salát z mungo klíčků mungo klíčky kysané smetana sůl olivový olej česnek citronová šťáva V kysané smetaně rozmícháme utřený česnek, sůl, trochu olivového oleje a citronové šťávy a pak vše promícháme s mungo klíčky. Podáváme s celozrnným pečivem.

Postup přípravy

Mungo jsou malé olivově zelené fazolky, někdy jsou označovány jako "zelené sójové boby",původem jsou z Indie. Postupně se rozšířily na východ, do střední Asie a nakonec i…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
CIZRNA a těstoviny" pasta e ceci" po italsku-neboli cizrnová polévka

CIZRNA a těstoviny" pasta e ceci" po italsku…

Potřebné ingredience

500g cizrna,už uvařená,nebo sterilovaná,1 mrkev ,kousek celeru(dávám řapíkatý)půl cibule,1česnek,320g těstovin,rajčata z plechovky - asi 200g...zeleninový vývar(třeba i z kostky) sůl pepř oliv.olej,větvička rozmarýny

Postup přípravy

zeleninu nakrájíme na jemno a dáme osmahnout na oliv.oleji,na mírném ohni necháme alespon 15min. smažit
přidáme kousky rozmarýny, scezenou cizrnu,zalijeme zeleninovým vývarem…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Congrí - kubánské národní jídlo

Congrí - kubánské národní jídlo

Potřebné ingredience

Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřové, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně:

Postup přípravy

Z tohoto množství uděláme congrí asi pro 8 lidí.
Potřebujeme:
Balíček fazolí (tmavý jsou určitě lepší, v originále se používají černé - fazole negro), balení cca 450g

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená pohanka se zeleninou

Zapečená pohanka se zeleninou

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g pohanky lámanky kousek pórku nebo jarní cibulky 2 větší žampiony 1 velká mrkev 1 menší cuketa 150 g zelených fazolek 1/4 celeru 1 větší petržel mletá sladká paprika (kdo má rád, tak trochu chilli) sojová omáčka (používám Shoyu) sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 40 Kč

Postup přípravy: Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Dhal

Dhal

Potřebné ingredience

* 4 lžíce oleje * 2 cibule (jemně nasekané) * 1 velký stroužek česneku (jemně nasekaný) * 1 lžička římského kmínu * 2 lžičky kari * 2 lžičky mletého koriandru * 1 kousek skořice * 8 hřebíčků * 250 g červené čočky * 900 ml zeleninového vývaru * 2 bobkové listy * sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

DHAL (indická kuchyně)
Fotografie receptu DHAL (indická kuchyně)

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 50…

Zobrazit více...

Kategorie