Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lotuskový turbo dezert s mascarpone

Lotuskový turbo dezert s mascarpone

Potřebné ingredience

1 malý kelímek 33% smetana ke šlehání (200 ml, ale může být i 250 ml) 250 g mascarpone 2 lžíce kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti 1 balíček lotus sušenek (z daných surovin nám zbyde ještě půl balíčku)

Postup přípravy

Z lednice vytáhneme vychlazené mascarpone a smetnu a společně vyšleháme ručním mixérem nebo v robotu do hustého krému (bude nám na to stačit minutka). Připravíme si 4 skleničky…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ředkvičkova pomazánka

Ředkvičkova pomazánka

Potřebné ingredience

250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby

Postup přípravy

Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jednoduché noky

Jednoduché noky

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g hery, sůl, mléko

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme. Postupně přiléváme mléko a promícháváme až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty - aby z něho…

Zobrazit více...
DORTY
POMERANČOVÝ CHEESECAKE

POMERANČOVÝ CHEESECAKE

Potřebné ingredience

KORPUS: 200 g sušenky (máslové) 100 g máslo (rozpuštěné) 2 PL šťáva (pomerančová) kůra (pomerančová) KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g čokoláda (bílá) 200 ml smetana (31%) 100 ml šťáva (pomerančová i s dužinou) DOHOTOVENÍ: 1 kelímek smetana (zakysaná) 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)

Postup přípravy

Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…

Zobrazit více...
DORTY
salko marcipán

salko marcipán

Potřebné ingredience

1krabice suš. mléka (tučné nebo polotučné) 1 plechovka salka kondenzované (ne Tatra mléko slazené) 0,5 - 1 dcl vody 1 lžička i více mandlového aroma lžička oleje cukr moučka

Postup přípravy

Prosáté suš. mléko smícháme se salkem. Trochu vody, aroma + lžička oleje a míchat. Až je těsto tuhé vyklopit na vál s moučk. cukrem a dál zpracovat. Když je moc tuhé, namočit ruce…

Zobrazit více...
DORTY
SUŠENKOVÝ CHEESECAKE S MALINAMI

SUŠENKOVÝ CHEESECAKE S MALINAMI

Potřebné ingredience

200 g sušenky (BeBe) 90 g máslo (rozpuštěné) 250 g tvaroh (ve vaničce) 250 g mascarpone 150 ml likér Baileys 140 ml smetana (ke šlehání) 2 ks vejce šušenky (lotus na ozdobu) maliny (na ozdobu) cukr (na doslazení

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme a promícháme s máslem a směs natlačíme do dortové formy. Sušenky budou tvořit spodní vrstvu. Tvaroh smícháme s mascarpone, likérem a želatinou (připravíme dle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek

Postup přípravy

V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Potřebné ingredience

uvařené brambory co zbyly ze včerejšího oběda (opravdu jsou lepší včerejší šunka nebo anglická na nudličky vajíčko strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme brambory dozlatova, pak přidáme šunku nebo anglickou na nudličky, nebo oboje, ještě chvíli opékáme, pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem se solí a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na paprice z paprik

Kuře na paprice z paprik

Potřebné ingredience

Kuřecí špalíčky nebo stehna 4 střední cibule 5 červených paprik 20g másla Sůl Kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy

Cibuli,papriky očistíme, nakrájíme na proužky, dáme s máslem do pekáče nebo zapékací mísy, poklademe osoleným kuřecím masem a dáme péct, přiklopené asi na 50min na 200,po té…

Zobrazit více...

Kategorie