Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování pracích prostředků pro děti i alergiky?

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování pracích prostředků pro děti i alergiky?

Deset z vás mělo možnost osobně vyzkoušet účinky a jemnou péči pracích prostředků Persil Sensitive a aviváže Silan Sensitive, které byly speciálně vyvinuty s respektem k citlivé pokožce. A to jak té dětské, tak i té se sklonem k alergiím a dermatitidám. O své zkušenosti s testovanými výrobky se s vámi ve svých recenzích na webu Mimibazar testerky následně podělily. Poradily si testované prací prostředky s pověstnými skvrnami od dětské výživy, vařené mrkve a banánu?

Péče o naše nejmenší je pro nás prioritou. Není proto divu, že nám není lhostejné, v čem pereme jejich oblečení, pleny a lůžkoviny. Šetrné složení pracích prostředků Persil Sensitive a aviváže Silan Sensitive pomáhají předcházet podráždění citlivé pokožky. Díky jejich jemné péči je vaše prádlo dokonale čisté, hebké na dotek a provoněné příjemnou hypoalergenní vůní. Zmiňované produkty jsou dermatologicky testované a schválené Evropským centrem pro výzkum alergií (ECARF). 

Teď už ale dost teorie, důležitější je, jak se testované prostředky Persil a Silan z edice Sensitive osvědčily v praxi. Všechny testerky vybrané z vašich řad, které chtěly vyzkoušet jiný produkt a sobě i svým dětem dopřát opravdu jemnou a kvalitní péči o oblečení, obdržely balíček Sensitive výrobků, který obsahoval prací prášek prací prášek Persil Sensitive, Persil Sensitive prací gel, Persil Sensitive Discs 4v1aviváž Silan Sensitive. Po otestování všech výrobků se pak prostřednictvím svých recenzí s vámi podělily o zkušenosti s nimi. A jak to dopadlo? 

V podstatě všechny se shodují v tom, že si všechny testované prostředky skvěle poradily s většinou obtížně vypratelných skvrn, často dokonce už i starších a vícekrát praných. U kapslí řada z nich ocenila, že se narozdíl od některých konkurenčních, beze zbytku rozpouštějí¨, a nezanechávají tak na prádle podivné skvrny. Velkým plusem je dle většiny také skutečnost, že jsou testované prostředky velmi šetrné k problematické pokožce s ekzémem a nijak jí nedráždí. Za velký klad většina z nich označila také skutečnost, že vyprané a usušené prádlo svěže a krásně voní nevtíravou vůní čistoty. 

Teď už se ale podívejte na některé z recenzí.

Poznámka:
Recenze mohou být redakčně zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování na www.mimibazar.cz/testovani/persil-silan.

Prací kapsle Persil Sensitive Discs 4v1

Vyvinuté byly speciálně pro osoby s citlivou pokožkou. Jsou vhodné zejména pro praní dětského oblečení, ale také pro alergiky. Neobsahují žádná barviva ani konzervační látky, obsahují ale přírodní ingredience. Hypoalergenní parfém, který nedráždí pokožku, propůjčí vašemu oblečení jemnou a velice decentní vůni aloe vera. Použít je můžete.na bílé a stálobarevné prádlo a vhodné jsou pro všechyn typy praček. Jak si vedly v boji se skvrnami?

"Kapsle mám oblíbené, líbí se mi ta jednoduchost, hodíte do pračky a perete. Testování jsem tedy začala kapslemi a hned při otevření krabičky mě oslovila jemná vůně, která je pak cítit i z prádla. Prádlo peru na 40 stupňů, na vyšší teplotu dávám pouze povlečení a ručníky. Pokud mám dětské oblečení hodně špinavé či potřísněné, jsem zvyklá použít před praním odstraňovač skvrn. V rámci testování a zvědavosti jsem však i na hodně špinavé světlé prádlo použila pouze kapsli a teplotu praní na 40cítku. Výsledek můžete vidět sami na přiložených fotografiích. Já jsem byla moc spokojená, když jsem trička kontrolovala a byla opravdu krásně vypraná a voňavá.Dávkování jsem dávala vždy podle instrukcí výrobce a odstraňovač skvrn jsem po celé tři týdny testování nepoužila," popsala své testování ŠárkaL..

Podobně pozitivní zkušenost popsala i další testerka MonikaP.: "Při otevření krabičky mě oslnila jemná, ale nevtíravá vůně. Nedřív jsem kapsli vyzkoušela na běžně znečištěném prádle při teplotě 30 °C. Kapsle se rozpustila bez problému celá, prádlo po vyndání z pračky vonělo přesně jako kapsle v krabičce. Následně prádlo putovalo do sušičky, a i pak pořád vonělo. Další várka prádla byla prána při teplotě 60 °C z důvodu většího znečištění (ovocný jogurt a špenátová polévka). K mému překvapení se vypralo vše.".

Testerka LenkaCh. kromě odstranění běžné špíny, ale i skvrn a starších fleků, vyzdvihla také bezpečnost praktické dózy s kapslemi: "Protože je v popisu uvedeno, že jsou kapsle určeny i na barevné prádlo, naházela jsem do pračky všechny pestrá trička, kraťásky a šatičky mladší dcerky, které jsou teď v létě z pískoviště pěkně špinavé. A samozřejmě na nich nechybí ani fleky od zmrzliny, melounu a dalších dobrot. Byla jsem tedy zvědavá, jak si s tím vším kapsle poradí. Jestli bude dávka pracího prostředku stačit. A z výsledku jsem byla příjemně překvapena. na 40 °C se vypralo vše, dokonce i skvrny od trávy. Jen starší mapy po borůvkové omáčce zůstaly trochu znatelné. Ten, kdo ale nevěděl, že tam nějaké byly, by si jich nejspíš ani nevšiml. Ocenila jsem také, že bílá byla opět zářivější. Kapsle se celá rozpustila, prádlo po uschnutí jemně a svěže vonělo. Oceňuji snadnost dávkování a také praktickou dózu s bezpečnostním uzávěrem, který nenechavé dítě nemá šanci otevřít.".

Spokojenost vyjádřila i další z vybraných čtenářek, která v minulosti kapsle nikdy nepoužívala z obavy, že si sama nemůže prací prostředek nadávkovat a množství v kapsli nebude dostačující. Díky testování se ale přesvědčila o opaku. "S velkou chutí jsem se pustila do testování kapslí Persil Discs 4v1 Sensitive. Dříve jsem nic takového nezkoušela pro důvody, že si neodměřím sama množství prášku, zda bude množství v kapsli stačit nebo právě na menší  množství prádla ho naopak nebude moc, nebude pěnit a nevypere se zcela, zůstanou mapy. Obavy byly ale zcela zbytečné. Testovala jsem na menší množství prádla, větší množství a dokonce i na tmavé prádlo. Běžně používám na tmavé a barevné pouze speciálně prášky k tomu určené. Pokud je uvedeno na obalu, že je prášek vhodný pro světlé i barevné, úplně důvěřivá nejsem, ale tentokrát jsem to riskla i na tmavé. Byla jsem mile překvapena. I přesto, že jsem prala na rychlo program, prádlo bylo vypráno bez map na tmavém oblečení. Ať byla pračka plná nebo jen částečně naplněná, výsledek vždy super. Prádlo vždy vyprané do čista," napsala EvaV..

Prací gel Persil Sensitive 

Stejně dobře si v testovánEvaV.https://www.mimibazar.cz/blog/1207/testovani-produktu-persil-a-silaní vedl i tento tekutý prací prostředek, který je vhodný na bílé a stálobarevné prádlo. Koncentrovaný Persil Sensitive gel se lépe rozpouští, než prášky sypké, a je možné ho aplikovat na skvrnu před samotným praním. Obsahuje přírodní mýdla a lehkou vůni mandlového mléka. 

Několik testerek prozradilo, že s pracím gelem Persil Sensitive už mají své zkuišenosti a používají ho. Mezi nimi byla i EvaV.: "Musím přiznat, že tento výrobek jsem testovat nemusela, protože je to pro mě „starý známý“. Peru v něm pravidelně a jsem s ním velmi spokojená. Poradí si s běžným zašpiněním, krásně jemně voní a je šetrný k citlivé pokožce mé holčičky," prozradila.

"Skvělé je balení výrobku, dobře se drží, snadno se tak s ním manipuluje, a kladně hodnotím také praktické víčko, které má v sobě odměrku a při nzavírání zbylý prací gel stéká zpět do láhce a "neoblemcá" jí. Po vyprání jsem nejdřív byla trochu zklamaná vůní prádla, ale v místnosti, kde se prádlo sušilo, tudíž se voda odpařovala, to vonělo hezky, stejně jako suché prádlo. Na dotek byly věci příjemnější, měkčí a co je nejdůležitější, hlavně čisté. Já osobně peru v gelu pořád, protože u sypkých prášků se mi stávalo, že prášek zůstával nerozpuštěný v prádle a třeba na tmavém oblečení zanechal fleky," popsala svou zkušenost s gelem testerka KateřinaT..

S prací silou gelu byla spokojená i EvaT.: "Vyzkoušela jsem ho především na miminkovské oblečení - praní při teplotě 30-60C°, programy v délce 1-2h (s opakovaným mácháním), prádlo běžně zašpiněné. S veškerým prádlem si gel velice dobře poradil, vše bylo krásně vyprané a prádlo příjemně vonělo. A co je nejdůležitější, pokožka miminka zůstala bez jakékoliv reakce na prací prostředek."

Prací prášek Persil Sensitive

Sypké prací prášky mají své příznivce i odpůrce. Někdo na ně nedá dopustit, jiný by si ho nikdy nekoupil. Díky možnosti otestovat je ale i některé naše čtenářky poznaly, že není důvod se jim vyhýbat.  

Příjemně překvapena byla třeba LenkaCh., která uvedla: "Přiznám se, že sypké prášky běžně nepoužívám, z praktických důvodů dávám už roky přednost gelům. Prášek se totiž při nízkých teplotách často hůře rozpouští. Testovaný prášek se ale rozpustil dobře, vše vypral a také v tomto případě bylo prádlo po uschnutí krásně voňavé a jemné, stejně jako vypraní plyšáci. A co je důležité, v něm vyprané prádlo nijak nedráždilo dceřinu citlivou pokožku. Při další várce prádla jsem se rozhodla vyzkoušet, zda si prací prášek poradí s několika skvrnami, které už několikrát odolaly snaze vyprat je. Před vložením do pračky jsem ale pro jistotu ještě místo se skvrnami potřela pracím gelem Persil Sensitive. Nevím tedy, který z prostředků zabral, jisté ale je, že fleky z bodýčka jsou konečně pryč."

Testerka KateřinaT. ho dokonce ohodnotila jako nejlepší z testovaných výrobku. "Sypké prášky nemusím, ale otestovat jsem ho musela. Nejsem zastánce sáčků, i když při nakupování se dobře chytí za ucho a je s ním dobrá manipulace. Po rozdělání mě překvapila opravdu krásná vůně a když jsem zjistila, že po vyprání tak úžasně voní i prádlo, začala jsem dokonce přemýšlet, zda si občas sypký prášek nekoupit, bude to ale záviset na snášenlivosti pokožky a to se prokáže až po několikátém praní, tak uvidíme. U tohoto balení člověk bohužel odhaduje kolik prášku na jednu várku, tak jsem dávkovala od oka. Sáček je větší než obsah, tak i kdyby tam byl papírový kornoutek na dávkování, stačilo by to. Běžně znečištěné prádlo bylo vyprané pěkně, výhrady k čistotě nemám. Na dotek je navíc oblečení příjemné, měkčí. Prášek se rozpustil a žádné stopy nezanechal. Za mě asi nejlepší výrobek z této řady," uvedla.

Příjemným překvapením byl sypký prášek také pro další z maminek: "Prášek byl pro mě premiérou, proto jsem ho nechala schválně na tu největší špínu, jako bylo třeba kakao na bílém tričku nebo meruňky na světlém tílku. Raději jsem použila v obou případech teplotu 60°C. Vypralo se vše, po skvrnách ani památky. Upřímně, překvapilo mě to."

Aviváž Silan Sensitive

Posledním ze čtveřice testovaných výrobků byla aviváž Silan Sensitive, která prádlo změkčuje a zanechává ho neodolatelně hebké a voňavé. je dermatologicky testována, hypoalergenní a je vytvořena speciálně pro citlivou pokožku. Silan Sensitive doporučuje i Evropské centrum pro výzkum alergií. 

"K té asi není co dodat. Pro mou pračku stačí dát jen půl víčka a prádlo voní pěkně. Vůně je z prádla cítit i po týdnu ve skříni," uvedla MonikaP..

To testerka LenkaCh. byla o něco konkrétnější: "Opravdu příjemným překvapením pro mě byla aviváž, ráda ji totiž používám. Jak už název Silan Sensitive Baby napovídá, je hypoalergenní a je určena speciálně pro citlivou dětskou pokožku a alergiky. Překvapilo mě, že je hodně hustá, trošičku jsem jí proto naředila, aby se mi neusazovala v dávkovacím šuplíčku pračky. Prádlo úžasně změkčila a nádherně svěže provoněla, ve skříni příjemně voní ještě po třech týdnech, jde ale o opravdu jemnou vůni, žádný "bolehlav". Osuška a župánek pro malou byly po vyprání v gelu a použití aviváže krásně jemné a jakoby nadýchané," rozepsala se o svých zkušenostech.

"Součástí testovacího balíčku byla ještě aviváž Silan Sensitive, kterou jsem přidala do každého praní. Řekla bych, že nejlépe funguje s pracím práškem Persil sensitive a pak s pracím gelem Persil sensitive, to jsem měla prádlo na dotek příjemné. Bohužel u gelových kapslí to říct nemohu. Vyprané prádlo v této aviváži je k citlivé pokožce šetrné, neprojevilo se nám žádné podráždění u nikoho ze všech 3 členů rodiny," napsala KateřinaT..

Shrnutí testování

"V mé rodině vyrůstá dcera 16 let  a žije s námi druhá dcera, která má 2 holčičky. Tříletá Thea je bez problémů,  dcera Sandra a vnučka Vanda 1,5 r mají atopický ekzém. Sandra mívá období klidu, kdy je kůže v relativním klidu a pak se objeví ekzém. Vandě se objevil v prvním půlroce života a pokožka je podrážděná stále. Prádlo holkám peru v šetrných pracích prostředcích. Byla jsem s nimi spokojena, tak jsem jiné  další produkty nevyhledávala . Nabídka na odzkoušení něčeho nového mne zaujala a jsem ráda, že jsem poznala další produkt, který potěší kůži ekzematika. Nechci psát, že se ekzém u holek podařilo díky pracím prostředkům úplně vyléčit ( někdy podobné informace v inzerci zahlédnu), protože toto onemocnění je otázkou dědičnosti, celkového stavu organismu, imunity a dalších vnitřních i vnějších faktorů a rozhodně se pracím prostředkem nedá vyléčit, ale stav  pokožky může hodně ovlivnit. Mohu s čistým svědomím napsat, že Persil sensitiv je velmi šetrný k problematické pokožce, nedráždí jí a prádlo v něm vyprané je čisté, svěží a provoněné krásnou nevtíravou vůní čistoty. Pokožka našich holčiček po celou dobu praní v Persilu Sensitiv nejevila žádné známky podráždění a to ani v horkých dnech, kdy se holky zpotily," svěřila se uživatelka Judunaja.

A podobné to bylo i u testerky ŠárkaL.: "Jedním z faktorů, proč jsem chtěla tuto řadu vyzkoušet, je z důvodu jejího označení sensitive, tedy vhodná pro citlivou pokožku. Dcery dětská pokožka je hodně náchylná na vnější vlivy a občas, když jsem změnila prací prostředky, tak se mi v noci budila, že ji svědí ručička/nožička a pod pyžamkem pak měla začervenalá místa. Tentokrát se nic takového nestalo, ani přesto, že se v noci kvůli teplu hodně potila. Za sebe mohu tyto prací prostředky určitě doporučit. Mají příjemnou vůni, silnou prací sílu, cenově jsou dostupné a navíc ušetříte za odstraňovač skvrn. ;-) ," napsala.

Pochvalou nešetřila ani EvaV.: "Ve shrnutí všech výše testovaných výrobků můžu nejvíce vyzdvihnout to, co se od produktů této řady očekává a to, že jsou šetrné k dětské pokožce.  Velmi pěkně, jemně a nevtíravě voní. Prací síla je přesně taková, jaká by dle mě měla být. Na těžce vypratelné fleky máme k tomu speciálně určené prostředky a na běžné flíčky a znečištění je Persil naprosto dostačující."

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie