Co dnes vaříte ?
kulisanda
11. 4. 2021, 19:52
Rané zelí - salát Dobrý den, vloni jsem zde vyčetla recept na salát z raného zeli, ale neuložila jsem fi jej. Připomenete mi prosím někdo? Jediné si pamatuji, že byl děsně jednoduchý (a výborný).
zelenoockam
12. 4. 2021, 22:52
@kulisanda
Ja jen sladkokysely s cerstvym koprem.ev.s repou,mrkvi....
johnynka
11. 4. 2021, 20:12
@kulisanda
Do krabicky s vickem nastrouhané zeli lzicka cukru trosku octa, soli, zavrit a kvrdlat
SarinaK
11. 4. 2021, 20:08
@kulisanda
jen sůl a olivový olej - promnout dá se přidat pak cokoli, majo, zakysanka, nebo citronová/octová zálivka Recept, ten jednoduchý, mám určitě od Nikči zde
anilvap2
11. 4. 2021, 20:05
@kulisanda
Mám za to, že by to mohl být: majolka, sůl, pepř. Já dávám ještě trochu cukru a jablečný ocet. Někdy majonézu vyměním za kysanou smetanu. Už máte rané zelí?
maršmeloun
11. 4. 2021, 8:28
Nevarím od včera je kuře na paprice odpoledne asi něco na gril vypadá, že bude hezky
Zrušený účet
11. 4. 2021, 8:30
@maršmeloun
Janičko, bude hezky. Škoda, že bydlíš tak daleko, na grill párty
maršmeloun
11. 4. 2021, 8:39
@
Jani, ale zase když teď sedneš do auta, tak kolem 15hod tu budeš, to akorát budeme házet dříví pod gril
STŘELEC
11. 4. 2021, 9:12
@maršmeloun
Jani, může to vzít Janka přes Opavu? P. je zase v práci, přijela by jsem se s , dovezu žebírka .
maršmeloun
(upraveno)
11. 4. 2021, 10:23
@STŘELEC
muže, naberte Spankovou ( u nás na zahradě je pro ní spousta prace ) budou bílé klobasky a naložené kuřecí maso spát můžete na chalupě stejně je prázdná Spánková tam uz spala, ví kde co tam je
Zrušený účet
11. 4. 2021, 9:04
@maršmeloun
Tom je u tatínka a já řídím jenom "tak trošku" a za další, pozor okresy Mám volno, které si vyplňuji praním, vařením, úklidem, protože to tuze miluji
MíšaC
10. 4. 2021, 20:31
Prosím, kdo děláte škvarkovou pomazánku, jak ty škvarky do ní upravujete? Mixujete je?
maršmeloun
11. 4. 2021, 8:26
@MíšaC
Mišo, můj taťka je vždy mele jak uz holky psaly, ono to měkké mazlavé je horší než ořechy nebe např led
Zrušený účet
10. 4. 2021, 20:32
@MíšaC
Hodím je do sekací nádobky od tyčáku. Dělám tam všechny pomazánky.
MíšaC
10. 4. 2021, 20:51
@
No, tak přesně tímhle způsobem dneska syn ten tyčák strhnul On tvrdí, že to už bylo prostě tím přístrojem (pravda, sloužil věrně cca 18 let), já jsem si spíš myslela, že to bylo třeba tou mastnotou, nebo konzistencí, nevím...
samirka
10. 4. 2021, 21:14
@MíšaC
mám Braun, asi tak stejně dlouhou dobu. Odrovnala jsem ho při strouhání polotvrdého sýru, je to tou měkko - tuhou konzistencí, chce to mixovat pulsně, krátce, jinak se motor zavaří. Mi se to stalo dvakrát - jednou v záruce, a podruhé po, ale dalo se vždy koupit náhradní díl, a nebylo to tak strašné cenově. Dávám si pozor. Paradoxně zvládne tvrdé a suché věci lépe, ale takové to jakoby měkké je zrádné. Je to stejné, jako s těmi zuby, při ořechu nic, a kousne se do měkkého rohlíku, a je konec. . Dávám si na to pozor, řežu na menší díly, a mixuji po kratších intervalech.
MíšaC
10. 4. 2021, 23:45
@samirka
Jj, to bude ono, taky si myslím, že on to prostě - inu nezkušenost a dravost mládí - ohulil a bylo vymalováno Já jsem byla o patro výš a jenom jsem slyšela podivné zvuky
Zrušený účet
10. 4. 2021, 20:59
@MíšaC
To byl fakt starý tyčák, únava materiálu, urve všechno. Teda můj má vždy životnost pět let, ale já ho fakt nešetřím.
e-sladkyspanek.cz
10. 4. 2021, 20:59
@MíšaC
To bude stářím , já tycakem melu ořechy , skořápky . Všechno
Silverwing1
10. 4. 2021, 19:06
Dneska jsem na své poměry vyvařovala-vepřový paprikáš s noky, hraběnka řezy a bramborové bagety, tuňáková pomazánka a pomazánka z červené řepy+příprava na zítřejší nádivku s pečeným kuřetem ... a stejně pořád slyším mamíí, já mám hlad
Alla
10. 4. 2021, 12:14
Polévka z medvědího česneku s chebovymi krutonky a houbofleky. Vybičovala jsem se o domácím flíčkům. Všem krásnou sobotu.
Nikis.
11. 4. 2021, 19:13
@Alla
Domaci flicky jsou super! Mate strojek na testoviny? Hodne ho zvazuju. To vyvaleni je narocne
Alla
17. 4. 2021, 19:48
@Nikis.
Mame strojek, ale nepouzivam ho. Z 1 vejce rozkrojim testo na tretiny a valim v sede. Mam bolavou ruku.Krájim tez v sedě, nudle lajdám na starém strojku po babi.
Ivuliberuli
10. 4. 2021, 11:29
Polévka kulajda. Grilovaná treska a losos,mačkané brambory s jarní cibulkou. Ještě ugriluji i mladou cuketu. Péct po velikonocích nebudu,včera se ještě dojídal beránek a máme ještě i perníčky Včera jsem koupila dva čerstvé ananasy,tak si dáme jen tak na chuť.
anilvap2
10. 4. 2021, 11:29
Šafránové rizoto (díky Nik za připomenutí) a k tomu kuřecí prsa na přírodno.
Nikis.
11. 4. 2021, 19:12
@anilvap2
Vyborne, vid? My dnes meli candata na ghi a k tomu gratinovane brambory s medvedim cesnekem, zasli jsme si pro cerstvou varku do lesa
anilvap2
11. 4. 2021, 19:13
@kulisanda
Dobrý den, dělala jsem podle Pohlreicha http://www.pottenpannen.cz/blog/588-safranove-rizoto-podle-zdenka-pohlreicha/ Mně chutnalo moc, syn se ośklibal.
minak
10. 4. 2021, 11:51
@anilvap2
Nejen děti, jíme to tak všichni...dokud jsem měla doma všechny děti, spotřeba kečupu byla neuvěřitelná....dávaly si ho skoro ke všemu.....
Ivuliberuli
10. 4. 2021, 11:37
@anilvap2
My těstoviny vyrábíme,máme firmu a prý jsou tak dobré,že je děti milují i samotné Ale většinou samozřejmě s různými omáčkami a syn jednou za čas i s tím kečupem a sýrem. Jinak bychom kečup doma ani neměli,vůbec ho do ničeho nedáváme
anilvap2
10. 4. 2021, 11:46
@Ivuliberuli
Tak já mám taky moc ráda samotné špagety , resp jen s máslem nebo olivovým olejem. Nic dalšího k nim nepotřebuju. Z kečupu dělám akorát omáčku, s tatarskou, když dělám hranolky. Do žádného jídla ho asi taky nepřidávám. Nebo teď si nemůžu vzpomenout. Děti našich známých si v italské restauraci k pizze objednali kečup a ten číšník z toho měl málem infarkt
MíšaC
9. 4. 2021, 21:22
@anilvap2
Když by byly těstoviny na dobrání a už by k nim nebyla nějaká ta omáčka, tak si to dají s velikou chutí
maršmeloun
9. 4. 2021, 21:00
@anilvap2
Pavli, naše ne, ale my jako děti jo a vím , že nám to s bráchou chutnalo
vlastaz
9. 4. 2021, 21:04
@Lanna1
No, mladší mi chodí krást suchý špagety, když zbudou - takže ani kečup není potřeba. My jsme taková spořivá domácnost
šíma
9. 4. 2021, 20:53
@anilvap2
Teď už ne, ale když byly malé, vyžadovaly to. J dnou mi i tactehdy cca 5 letá tak obdivně řekla, TY JSI TAK DOBRÁ KUCHAŘKA, člověk ji až podezíral, jestli si že mě nedělá prdel, ale s takovou chutií to jedla, že asi ne. A i na dovolených, kdy si mohly vzít co chtěly, tak většinou šly po těstovinách a kečupu. No a teď to občas mívali na gymplu. Těstoviny, kecup, sýr za 36,- no nekup to.
ladab
9. 4. 2021, 20:32
@anilvap2
Ne, to jsem nikdy nezkoušela. Nejjednodušší jídlo, které dělám, jsou těstoviny s tuňákem a zeleninovou směsí (cuketa, lilek, rajčata, cibule, papriky).
anilvap2
9. 4. 2021, 20:24
@Nikis.
To je docela dobrý tip, třeba když tam přidám slaninu, tak by se to tady jedlo. Takový super rychlý retro jídlo. svého času jsem to jedla snad denně A on to mladý pán nechce. On má totiž pusu zmlsanou lososem, vepřovou panenkou atd.
danca60
9. 4. 2021, 20:05
@anilvap2
Když nedostanou nic jiného, tak ano dělám v rámci zoufalství max 2x do roka