sympatie
26. 5. 2018, 17:18
Tak jsme byli na bezinkách, už se suší, to bude zase "smrdět" po celém baráku Šťávu dělat nemám, jsem bez práce
krišon
26. 5. 2018, 17:35
@sympatie
Šťávu jsem nedělala nikdy, ale likér ze zralých bobulek mi chutná, občas dostanu od kamarádky malou flaštičku jako dárek, džem dělá kolegyně a je výborný. Chlap byl zvyklý na smažené kosmatice na slano i sladko .... kdysi jsem mu je dělávala, ochutnala a nedojedla .... naštěstí nikdo z rodiny, krom manžela, to nechce ...takže výmluva je jasná, máš na to chuť, natrhej si, obal si, usmaž si, ráda ti dám cenné rady ....
plamenek
26. 5. 2018, 18:19
@krišon
Ahoj, smažené květy dělávala moje mamka pro synky. Měla bych je udělat pro holky. Jenže měly dnes jiný program,byly u nás na zahradě. Večer jsem dělala 12 vepřových závitků,nestihla jsem bublaninu s třešněmi,tak budu dělat teď. Zítra je další várka návštěv.Na zahradě jsem jen obsluhovala a pak zalila foliák. Chytala malou Barunku na obřím žebříku(trhala si třešně.) . Bratr byl nervózní,že jí to dovolím. se taky vztekal(ani nevím proč.) Starší syn vzal všechny holky (i nevěstu )na výlet na Jezeří. Z toho počasí mě neuvěřitelně bolí koleno a žíly,tak sedím u a mám ledové obklady.Jdu vypeckovat třešně do bublaniny,nechci si vylamovat zuby.
krišon
26. 5. 2018, 20:01
@plamenek
Taky už sedím, ráno jsem si vzpomněla, že udělám žloutkové řezy, protože provianťák z vlastní iniciativy přinesl z Kaufu listové těsto a jablka už dávno nemáme. Tak jsem dopoledne trávila u sporáku. Po obědě jsem si na chvilku lehla,pak jsem poletovala po zahradě, ale nikde není nic vidět. Teď jsem přesadila pár hledíků a zalila. Chlap včera posekal trávu, a to zahrada okamžitě prokoukla. Otrhala jsem jahody, včera jich bylo pár, dnes trochu víc. Denně bereme salát, ale asi pořád málo. Mrazák už je zase plný, tak snad má tatínek v duši klid ....pořád mu říkám, že ráda vařím z čerstvého masa... je to marný... on miluje zásoby
sympatie
26. 5. 2018, 17:43
@krišon
Džem neznám. U nás zase smažené nechce chlap, já bych si je dala, na slano.
krišon
26. 5. 2018, 18:03
@sympatie
Můj chlap smažené miluje, já občas kuřízek nebo smažák, už i kapra o vánocích raději peču ...kluk si dá jen smažák, o řízek nestojí ....ale loni loudil a chtěl houbové řízky ...
sympatie
26. 5. 2018, 19:14
@krišon
Houbové řízky Smažené mohu, ale snažím se hodně omezit kvůli cholesterolu. Já nemusí omáčky, béžovky, smetanové už vůbec ne. Miluju jedinou, rajskou, bude zítra.
krišon
26. 5. 2018, 20:06
@sympatie
Cholesterol mám nízký, cukr taky, ale prostě od dětství cítím horký tuk a mám po chuti... já i karbanátky masové či kapustové peču v troubě na sucho ... omáčky můžu, ale raději mám "sos". Po koprovce bych se utloukla ...a musí být ze smetany, byla minulou sobotu a bude v pondělí zase ....
plamenek
26. 5. 2018, 23:21
@krišon
Jo,ale teplé škvarky ti nevadí .Vařím co si žádá chlap a ten řízky miluje. Dost často jím něco jiného. Játra nechce na žádný způsob,jen do polévky. A já si dnes k večeři udělala kuřecí játra na minutku s chlebem a ředkvičkový salát. On miluje smažená vejce a ty já vůbec nejím. Tím chci říci,že si moje tělo řekne samo,že chce uzenou rybu a třeba kapra. Chlap jí jen filé z tresky.Prostě pro něj ty polévky vařím a já jen ochutnám.
krišon
27. 5. 2018, 7:46
@plamenek
To sis spletla, to jsem psala o našem klukovi, jak v období zdravé stravy jedl samé sojové maso, šmakouna, ryby a pak, že si u dědy dal mísu horkých škvarků ....
krišon
26. 5. 2018, 20:10
@slunisluni
Navštívila jsem kolegyni v okamžiku, kdy chystala bezový džem a ta fialová barva v kuchyni mi připomněla situaci, kdy mi z váhy sklouzla a vylila se nádoba s rozvařenými ostružinami .... bylo to dávno, ale následky jsem likvidovala dlouho ...
slunisluni
28. 5. 2018, 11:24
@krišon
fujky já bych to nedělala z plodů, ale z těch květů bezinek - šťávu a pak zpracovala do zmrzliny, může to být zajímavý, má to zajímavou chuť, nebo třeba rosol na dort s ovocem... po té, co jsem se začunila z granátového jablka a nejde to vyprat, recepty pouze ze světlých plodin
slunisluni
28. 5. 2018, 11:24
@krišon
fujky já bych to nedělala z plodů, ale z těch květů bezinek - šťávu a pak zpracovala do zmrzliny, může to být zajímavý, má to zajímavou chuť, nebo třeba rosol na dort s ovocem... po té, co jsem se začunila z granátového jablka a nejde to vyprat, recepty pouze ze světlých plodin