Zobrazit přihlášovací formulář

Dovolená s dětmi v zahraničí

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
Kadlatko 18. 6. 2018, 13:54
Ahoj, poprvé jedeme do Rakouska, konkrétně Korutany-u jezera Klopeiner See. Prosím, pokud jste některá byla, co by jste mi doporučily za výlet? Zatím mám vybraný jen Minimundus v Klagenfurtu, ale budu vděčná za osobní zkušenost. díky!
Kadlatko 18. 6. 2018, 14:38
@ jste zlatá,díky moc! trochu mě zaráží, že jsou vstupy i na pěší túry...vyplatí se ta karta? protože tam budeme týden a nevím, jestli nevyjde líp platit jednotlivě..dcerce už je nad 15 let.
Iva71 (upraveno) 18. 6. 2018, 15:32
@Kadlatko https://www.nockalmstrasse.at/na/de/index V Minimunduse sme boli s deťmi viackrát, a bolo to zaujímavé aj pre nás dospelých, takze za mňa pokojne aj s 15 ročnou (syn mal naposledy určite viac ako 15, ale stále to bolo preňho zaujímavé). My máme radi skanzeny http://www.freilichtmuseum-mariasaal.at Boli sme aj tu, síce je to menšie, ale pre nás zaujímavé http://www.landesmuseum.ktn.gv.at/210227_DE%2dLMK%2dMuseen.?aussenstelle=2 Boli sme aj na tomto hrade http://www.burg-hochosterwitz.com ide sa tam cez 14 brán alebo lanovkou, expozícia vnútri bola dosť malá, ale inak pekný hrad. Je to skôr taký Erlebnisburg ,-)
Kadlatko 27. 6. 2018, 9:31
@Iva71 můžu se Vás ještě zeptat? líbí se mi ten hrad Hochosterwitz, ale vstupný je ukrutný, navíc chlapi ani nemusí dovnitř. Může se být zdarma v okolí hradu a vstupné se platí pouze za prohlídku, jako je to u nás, nebo se platí vstup hned když se vstoupí do vnějšího areálu?
Iva71 (upraveno) 27. 6. 2018, 22:04
@Kadlatko Boli sme tam dávnejšie, ale ak si dobre pamätám, vstupné sa platí hneď dolu pred prvou bránou. Aj podľa tohto tu to tak vyzerá https://www.dreamstime.com/editorial-stock-image-view-entrance-to-castle-hochosterwitz-austria-image67553354 Vstupné je ozaj ukrutné, hlavne vzhľadom na to, že tam nebolo veľa exponátov, skôr tie brány a exteriér sú zaujímavé. :^) A ešte Vám odporučím navštíviť miestne infocentrum tam, kde budete ubytovaní, a zrejme dostanete info letáky aj v hoteli/ apartmáne.
Zrušený účet 18. 6. 2018, 14:47
@Kadlatko my ji většinou měli v ceně pobytu ,pokud nemáte,určitě se vyplatí - ano,vstupy do soutěsek a jsou mnohdy zpoplatněny,běžné výšlapy samozřejmě ne. Pokud využijete lanovky,vstupy,vysokohorské silnice (Malta,Villach), vyplatí se 100%,jinak s 15l. dítětem bych asi do Minimundusu nešla,my tam nikdy nebyli,nelákalo nás to - většinou jsme někam vyjeli lanovkou,dali okružní turu a dole pak na hodinku koupaliště .- ty jsou také většinou zdarma - orinetujet se podle té karty ,to co nabízí
Kadlatko 18. 6. 2018, 15:02
@ když já s dcerou máme rády památky, chlapi hospůdky, společně přírodu..máme v plánu se nasnídat a vyrazit někam na výlet, ale ne moc daleko autem, udělat si výšlap, někam na zámek, hrad nebo do hezké přírody, úplně ideálně v dojezdové vzdálenosti na kole :) chtěla jsem si vytipovat výlety a zjistit, jestli se ta karta vyplatí nebo ne..přece jen by to bylo 4500,- jen za kartu, a to není málo..
MíšaC 19. 6. 2018, 18:48
@Kadlatko My jsme kartu měli vždy zdarma oproti potvrzení, že v dané oblasti máme zaplacený nocleh na určitý minimální počet nocí... Nemluvím tedy jen konkrétně o vámi vybrané lokalitě, ale tak nějak všude...
Zrušený účet 18. 6. 2018, 15:26
@Kadlatko my právě vybíráme ubytování,kde už je o vceně...koukněte na seznam atrakcí,co karta má a podle toho se rozhodněte...minimálně výšlap do přírody kombinovaný s výjezdem lanovkou je bez karty docela drahý,stejně tak výlet lodí
johnynka 18. 6. 2018, 14:42
@Kadlatko v chorvatsku jsme také platili za pěší tůru do hor. Prý to je z důvodu, že když se něco stane, tak na ten "zásah"

Vybrali jsme pro vás

Kategorie