Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
sarah.05 20. 9. 2018, 13:26
Holky vy co máte kluky na střední prvním rokem nebo více??? Prosím trápí mě i (Z) jedna věc a to je fyzika a elektrotechnika. Na základce měl z fyziky za 2 a fakt mu to šlo,ale ted dostal první známku z obou předmětů za 4 :´( Je z toho smutný,že když psali do sešitu nanečisto,tak mu to šlo,ale jakmile přišlo na prověrku,proletěl na plné čáře. *-) Jako by po těch prázdninách si z té základky nic neodnesl.... :^) Snad to je jen zkrat a zlepší se to. Ale co by jste dělali? šli by jste za tím učitelem se poptat? co a jak? nebo by jste to zatím nechali tak. Už je veliký a nerada bych ho nějak ztrapnila před učitelem :^) Učit se musí a učí se, ( což na základce vůbec nemusel ) ale tohle je škola trochu o něčem jiném....Co by jste vy dělaly? *-) *-)
mojevyrobky 22. 9. 2018, 15:25
@sarah.05 Je to velká změna. Hlavně když se na ZŠ nemusel učit se to nyní vlastně "musí" naučit učit. Rozdělit si učivo,zvyknout si na jiný systém....
poupe 21. 9. 2018, 9:54
@sarah.05 Vydržte, během pár měsíců si to sedne. Začátek v prváku je těžký, jiná škola, učitelé, spolužáci. Syn je ve druhaku a vloni z toho všeho byl taky vyplašený, je to jiné než na zakladce. Pokud ho to baví, určite se bude snažit (F)
apanaka 21. 9. 2018, 9:18
@sarah.05 No u nás taky, ale už jsem mu řekla, že asi známky nebudou takové jako měl na ZŠ, že trojky jsou fajn, protože se děsný stresoň a nepotřebuju, aby měl ještě žal. vředy ze školy. Taky má za 3 a uvidí se co bude, musí si zvyknout, co učitel chce a ten nápor je velký.
Matin+Sisa 21. 9. 2018, 8:56
@sarah.05 M.je na strojní průmyslovce,zatím má 1 z chemie,1 z fyzyky,1 z mechaniky,2 z technického kreslení,z aj a čj 1 -srovnávací test,z matiky 3-srovnávací test-to jásal,protože byli jen 2*3 (smich jako nejlepší známka).Taky jsem měla obavy,učitelka nás i upozorňovala,že půjdou dolů se známkama,ale M.má jasný cíl a toho se drží.On měl teda od 6té samé1,jsou tam velké rozdíly mezi klukama,včera volal,že V.to vzdal a přestupuje na učiliště..já bych byla v klidu,do pololetí (F)
frini 20. 9. 2018, 14:41
@sarah.05 Nebojte, sedne si to. Přesně takhle ( možná i hůř ,-) vypadal rozjezd mého syna na průmyslovce. Na základce vyznamenání a v prváku sešup dolů. Ona je to pro ně obrovská změna. Také jsem v prváku neřešila známky, ale musela jsem vidět, že se učí a snaží. Dnes už má po maturitě a ve studiu pokračuje dál, ale když si vzpomenu na první měsíce na střední, tak to byly nervy...
Lanna1 20. 9. 2018, 14:28
@sarah.05 Syn je taky na elektrotechnické průmyslovce. Letos je druhák.. Vloni první polovinu jsem vůbec neřešila známky, jediné na čem jsem trvala, aby se učil, ale známka nebyla pro mě vůbec důležitá. Vím, že přechod ze základky je těžký a většina jde se známkami dolů, to jsem mu taky řekla, že do pololetí pokud vidím, že se učí, ale známky jsou horší, tak neřeším, ale chci vidět, že to nefláká a fakt se učí. TAkže na první pololetí bylo na vysvědčení plno trojek. Na konci už to bylo opravdu daleko lepší a trojka jen jedna. Letos už jsem mu oznámila, že očekávám vyznemanání (smich) Pro ty děcka je to opravdu velký zlom, pro mnohé jiný systém učení, zkoušení, testů. Chvilku trvá než do toho zaběhnou. TAkže bych ho jen povzbudila a jinak nic neřešila, uvidíte že se to časem urovná a na těch známkách v tomhle případě až tak nezáleží (F)
SarinaK 20. 9. 2018, 13:49
@sarah.05 První 2 známky na gymplu mého syna byla 5 a 4, z 9. Vycházel se 1-2 dvojkama. Taky mě to tenkrát vyděsilo, ale je to normální, prvák bývá velký sešup. Za profesorem bych rozhodně zatím nešla. Dá si pozor a zjistí, jak se má připravovat. Jeho bych podpořila, vždyť má spoustu času na opravu.
sarah.05 20. 9. 2018, 13:52
@SarinaK Šari děkuji moc.Je fakt že je to změna pro ty kluky.Věřím že to sedne a bude zase v pohodě. Děkuji (L)
SarinaK 20. 9. 2018, 14:39
@sarah.05 do teď si pamatuju ten pocit a jak mi proběhlo hlavou, jestli ten gympl byl to pravé ,-) Známky jsem vůbec neřešila, pokud jsem ho viděla, že se připravuje. Pro ně je to všechno nové a náročné v tom prváku.
Lanna1 20. 9. 2018, 14:43
@SarinaK (smich) navíc třída naprosto cizích lidí, kde ještě nikdo nikomu neporadí, protože všichni vypadají podezřele (smich) (smich)
SarinaK 20. 9. 2018, 14:51
@Lanna1 no už se mi ulevilo, nejhorší noční můru jsem měla kolem jeho maturity, kdyby prolítl, tak nemá nic, ještě on je fakt takový bohém, šampon, učil se, ale tak nějak nesystematicky (na mě) +o( ale to měl nervy i on teda.
zdenakucerova 20. 9. 2018, 13:41
@sarah.05 Podpořila bych dítě, že se to může stát a pokud víte, že se učí a snaží tak bych to nechala tak. Ono než si vše sedne tak to chvilku trvá. Mám tedy dceru už v posledním ročníku, ale prvák začátek byl náročný...dojíždění, nová škola, těžký obor, dost učení, dokonce pohubla...tak jsem jí hodně podporovala, chválila, mazala svačiny, vytvářela zázemí, aby měla klid...a usadilo se to. Ona byla z té školy nadšená, moc jí to bavilo a baví, ale je to jako byste šla do nové práce...taky než se rozkoukáte nebude to hned . Navíc zanedlouho budou TS, tak pokud by to trvalo déle tak to proberte s učitelem...ale spíš tomu dejte chvíli čas.
Dajdulík 20. 9. 2018, 13:35
@sarah.05 Zatím bych to nechala, kdybych těch špatných známek bylo více a věděla byste, že syn umí, tak možná bych řešila. Většina dětí se na střední škole dost zhorší. To se zlepší, chce to čas. (F)
sarah.05 20. 9. 2018, 13:51
@Dajdulík Jo holky děkuji. Podporu má. Je fakt že chodí na vlak každý den pěšky skoro 3 km protože zrovna v tu dobu mu autobus nejede. Pak vlak atd..to asi hraje taky své..Jo uvidíme co bude. Škola ho moc baví a fyzika taky....Děkuji holky moje zlaté (F) (F) (F)
zdenakucerova 20. 9. 2018, 14:03
@sarah.05 Že ho to baví je půl úspěchu a půl vašich starostí...ale holt to budou pořád naše miminka ,-) (F)...nebojte za měsíc bude líp....a to dojíždění má tedy náročné...já když viděla ráno tu naší jak odchází za tmy s batohem jak hlemýžď a vrací se taky za tmy...bylo mi neveselo a večer jsme jí chodila nebo jezdila naproti. Prostě jsem jí chtěla dát najevo, že už se na ní těším a ona byla ráda za to vítání.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie