Zobrazit přihlášovací formulář

Dovolená s dětmi v zahraničí

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
Dammian 14. 6. 2019, 9:25
Dobrý den, prosím doporučíte nějaké cestovní pojištění pro dva dospělé a dvě děti? Jedeme jen do Tater, ale řeším co uzavřít pro jistotu. Nechci rvát pojišťovnám peníze zbytečně, byť je to pár stovek. Vyzná se v tom někdo trošku? Díky
anib 14. 6. 2019, 12:39
@Dammian Do Tater musíte mít pojištění pro zásah Horské sluzby. A je jedno jestli jedete do vysokých či nízkých, i když si zlomite nohu před hotelem a bude zasahovat horská služba budete to muset zaplatit, pokud nebudete pojisteni. Není to pojištění na vysokohorskou turistiku, ale muže být soucasti
šíma 14. 6. 2019, 11:02
@Dammian Jestli jedete do Tater, zjistěte si, jestli pojištění kryje i vysokohorskou turistiku. Tatínkovi od kamarádky se udělalo špatně na Štrbskem plese, na turistické stezce, nikm nelezla kam neměl, a měli s tím problém Je to tedy asi 6 let zpět
Dammian 14. 6. 2019, 11:30
@šíma Díky za tip.
zdenakucerova 14. 6. 2019, 9:54
@Dammian Nekoukejte na cenu, ale rozsah...pokud do Tater, tak zvažte jak vysoko budete stoupat a připojistěte se pro vysokohorskou turistiku a sport a zbytečná není ani pojistka odpovědnosti...kdybyste někoho zranili nebo něco někde rozbili. V EU jste pojištěná v rámci své zdravotní pojišťovny, ale pouze do výše limitů v ČR, to znamená, že léčení např. zlomené nohy v ČR může být jinak drahé než v cizině a tímto pojištěním jste krytá jen do této výše a zbytek hradíte vy.
Dammian 14. 6. 2019, 10:30
@zdenakucerova To je právě ono. Máme úrazové pojištění, pojištění občanské odpovědnosti a u pojištění domu máme i připojištění, že když nám něco ukradnou ze zamčeného auta (povezeme kola), tak by to i v zahraniční měla pojistka pokrýt. Pojištění odpovědnosti jsem si říkala, že určitě a dále řeším jestli tedy ještě připojistit znovu zavazadla a úraz, když úrazové pojištění máme. K platební kartě mám cestovní pojištění pro sebe a děti v ceně, tam jsou tedy jen ty zranění, ale tím bych měla vykryté to zdraví sebe a dětí. Tak aspoň trošku jsem se zorientovala. :-) Manžela musím připojistit určitě.
zdenakucerova 14. 6. 2019, 10:39
@Dammian U těch zavazadel je ošemetné kde a jak ke škodní události dojde, je tam plno výluk a nemusíte být pak spokojená. Pokud vám zavazadlo ukradnou v hotelu ( ne že jej třeba jen tak necháte v hale nebo někde položíte, ale z pokoje nebo šatny či jiného místa k tomu dané) tak za to ručí hotel. Pokud máte dobrou úrazovku tak připojištění úrazu až tak neřešte, spíš vyloženě ty léčebné výlohy...ošetření u lékaře...můžete si zranit nohu, mít úžeh, nevolnost...tak abyste měla kryté tyhle výlohy. A jinak minimalizujte ,-)...mějte jednu dobrou úrazovku a zbytek úrazovek zlikvidujte. Protože po čase a v případě nutnosti už pak nebudete vědět co a jak kde máte pojištěné a co máte oběhnout. S jedním dobrým "kusem" dojdete na jedno místo a snáz si budete pamatovat rozsah (F) Pokud budete řešit plnění z pojištění u karty, tam a tam a tam otráví vás to a nebudete to chtít řešit. Navíc tyhle "bonusová" připojištění nemají třeba úplně výhodné a vysoké krytí. Projděte to, řekněte si co chcete , co máte, prostě jako když si píšete seznam na nákup ,-)
Dammian 14. 6. 2019, 10:59
@zdenakucerova Super, to jsem potřebovala vědět. Úrazovku máme dobrou a jen jednu. A selským rozumem jsem si myslela, že připojišťovat se do zahraniční na úraz je nesmysl, když už dobře pojištění jsme. Na zavazadla na ty výluky jsem taky koukala, že pak z toho není snad nic, jen zaplacené peníze za pojistku. Moc Vám děkuji. Měla jsem takový názor, ale nebyla si jistá. (Y)
mon 14. 6. 2019, 9:43
@Dammian Používám srovnávačwww.pojisteni.cz tam si zadáte parametry a vyjedou Vám různé nabídky, vše sjednáte a zaplatíte online. Někdy využívám cestovní pojištění, které nabízí moje zdravotní pojišťovna - tam mám slevu myslím 50%.
přeslice 14. 6. 2019, 9:40
@Dammian Nevyznám, ale selským rozumem jsem porovnala nabídky. Zpravidla nejvýhodnější to máte tam, kde už jiný produkt máte, takže ve vaší bance, ve vaší zdravotní pojišťovně apod. Zjistit si, zda nemáte pojistku do zahraničí automaticky k platební kartě. Jedete bez cestovky? Protože pokud s cestovkou, tak cestovky také nabízí pojištění a mívají poměrně výhodné nabídky.
Dammian 14. 6. 2019, 10:25
@přeslice K platební kartě mám pojištěnou sebe a děti. Manžela musím pojistit. To jsem si všechno prošla. Spíš řeším, jestli mám připlatit za pojištění odpovědnosti a zavazadel. U karty je jen zdraví. Někde nabízí i úrazové do zahraničí, ale snad když mám úrazové pojištění, tak si nemusím zvlášť připlácet na dovolenou.
přeslice 14. 6. 2019, 10:37
@Dammian odpovědnost - zkontrolujte rozsah, co všechno kryje, a pak porovnejte s tím, co se chystáte na dovolené dělat - půjčit si kolo, auto, raft, budete v hotelu, hrozí např. vytopení pokoje apod.?

Vybrali jsme pro vás

Kategorie