Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
kucharka22 21. 9. 2019, 8:50
ženy prosím malé info tuhle jsem chtěla dělat vývar jenže maso jsem zapomněla vyndat z mrazáku odložila jsem to tedy o den přesto dotaz kdyby někdy příště : když dám vařit to maso z mrazáku rovnou nerozmrzlí ovlivní mi to chut a silu toho vývaru ? mikrovlnku nevlastním děkuji
sympatie 22. 9. 2019, 9:36
@kucharka22 Dělám běžně, a OK, když ho rozmrazíte, vyteče z něj šťáva.
palenka 21. 9. 2019, 18:19
@kucharka22 Úplně v klidu, dělám dost často, protože zapomenu vyndat z mrazáku. Na vývaru nic poznat není, vařím cca dvě až tři hoďky v papiňáku. Mám takto vyzkoušen vývar jak z kuřecích skeletů, tak i z žebírek a to jak hovězího tak i veprových ,-)
zdenakucerova 21. 9. 2019, 16:40
@kucharka22 zmrzlé maso na vývar vařit nedávejte. Myslím, že by se voda začala vařit, uvařila a zatáhla by tu horní vrstvu masa , uvnitř by to bylo buď zmrzlé nebo syrové a z masa do vývaru byste nedostala dobrého nic, to maso by ani pak nemělo dobrou chuť. Nedostala by se k němu sůl a chuť z koření a zeleniny. To je rozumnější to odložit. Když právě děláte vývar dáte maso do studené vody a voda i maso se prohřívá a vaří postupně a vyvaří se z masa to dobré do vývaru.
kucharka22 23. 9. 2019, 13:04
@zdenakucerova děkuji
lakiara 21. 9. 2019, 18:57
@zdenakucerova Ano,mam stejny nazor.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie