Zobrazit přihlášovací formulář

Pračky a sušičky prádla

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
lenina 1. 6. 2020, 20:03
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi sušičkou, která má systém i typ sušení tepelné čerpadlo a takovou, která má systém suseniz tepelné čerpadlo/kondenzace a typ sušení tepelné čerpadlo? Jsem z toho už na palici
lenina 2. 6. 2020, 8:23
@lenina Nikdo neví?
Zlatenka 2. 6. 2020, 19:07
@lenina Myslím, že to bude téměř totéž jen jinak napsané. Sušičky se rozdělují na ventilační (ty se u nás asi nikdy neprodávaly nebo jen velice málo někdy kdysi) - potřebují odtah - "komín" na vlhký vzduch. Druhým typem jsou sušičky kondenzační (to jsou všechny u nás prodávané) a mohou být kondenzační s topným tělesem - většinou suší na vyšší teplotu - více hrozí sražení prádla, mají vyšší spotřebu, nižší cenu, většinou starší typy. Nebo kondenzační s tepelným čerpadlem - šetrnější k prádlu, sušení na nižší teploty - možnost sušení i choulostivějších materiálů, nízká spotřeba el., vyšší cena ale už ne tak závratná jako když se začaly prodávat. Některé značky (tuším že LG a Beko) mají tzv. hybridní sušičky, které mají možnost vybrat si sušení pomocí topného tělesa (usuší rychleji, ale při vyšší teplotě a dráž) nebo pomocí tepelného čerpadla (suší delší dobu, ale levněji).
lenina 2. 6. 2020, 19:24
@Zlatenka Lado moc dekuji (F) (F) (F)
Zlatenka 2. 6. 2020, 21:18
@lenina Nemáte zač. Jestli chcete, napište typy sušiček, které máte ve výběru.
lenina (upraveno) 3. 6. 2020, 5:10
@Zlatenka https://m.heureka.cz/susicky/aeg-absolutecare-t8dbk68wc/#specifikace https://m.heureka.cz/susicky/aeg-absolutecare-t8deg48sc/ https://m.heureka.cz/susicky/electrolux-perfectcare-800-ew8h457wc/#specifikace Tak nějak tyto (F) Štvou mě ta označení, jediné, co jsem zjistila je, že.posledni dvě pismenka .znaci barvu dvířek. Jinak co se DBE, DBG, DBK atd, fakt netusim
Zlatenka 3. 6. 2020, 18:57
@lenina AEG a Elektrolux je jedna továrna s různou nálepkou. Všechny sušičky jsou hodně podobné, které máte vybrané jsou hodně podobné Pokud Vám vyhovují programy a jste rozhodnutá pro AEG vybrala bych tu první z odkazu - AEG T8DBK68 WC, má spotřebu A+++, ty ostaní dvě A++, vzhledem ke stejné ceně s tím druhým typem = úspora na el., Elektrolux je levnější, ale jen na 7 kg prádlo a spotřeba A++ a připadá mi oproti AEG jako "chudý příbuzný". Nic zlého proti značce, sama nám pračku Elektrolux už 17 let a pořád si myslím, že se vyrovná dnešním pračkám a hrozím se chvíle, kdy odejde a budu muset vybírat novou. Orientační porovnávač výrobků podle parametrů je tady: https://www.duelist.cz/ Někde na eon.cz bylo porovnání jestli se vyplatí dražší výrobek s nižší spotřebou nebo levnější s vyšší spotřebou, ale bohužel to nemůžu teď najít. Šťastnou ruku při výběru.
lenina 3. 6. 2020, 20:13
@Zlatenka Moc děkuju, ten srovnávač je super (Y) Ja vybírám značku podle toho, s čím mám zatím dobré zkušenosti. Vypadá to, že tomu rozumíte, jakou sušičku do 15 t.byste si koupila vy?
Zlatenka 5. 6. 2020, 10:21
@lenina Já jsem kupovala sušičku v loni na podzim, po dlouhém vybírání a rozhodování jsem vybrala Siemens WT47U690CS Varianta byla Bosch x Siemens (je to zase jedna továrna a různé nálepky) případně Beko (tam byl proti muž), pokukovala jsem i po Elektrolux. Cena byla v akci na onlineshop.cz a po odečtení cashblask od Sienens asi 14000 Kč. Prádlo je usušení všechno dobře, srazit se mi nepodařilo asi nic, ale mužovi "lepší" věci raději nesuším (už teď má věci na délku tak akorát, a větší velikost se asi neprodává), vyšisování barev nepozoruju, Délka sušení přiměřená, většinou to sušička o nějaký čas zkrátí, připadá mi poněkuď hlučnější ale nemám srovnání s jinou, spíš podle pračky.Co mi vadí u většího prádla hlavně u povlečení, nohavice, že je dost zmuchlaný (zamotaný), asi je to tím, že, tahle sušička se točí jen na jednu stranu, ale nemůžu srovnat s jinou, Věděla jsem to už při koupi a doufala, že to nebude tak hrozný,
lenina 5. 6. 2020, 23:52
@Zlatenka Koupila jsem nakonec tuto, jak jsem dávala odkaz ten první odkaz https://m.heureka.cz/susicky/aeg-absolutecare-t8dbk68wc/#specifikace Mám ji od rána, usušila už 4 várky a je naprosto boží (Y) Dokonce mi prošla i dveřmi do koupelny bez odření, protože má o 3 mm méně, než ta puvodni ,-) Ještě jednou diky (F)
Zlatenka 2. 6. 2020, 19:21
@Zlatenka pokračování - myslím že ty hybridní sušičky nemá smysl řešit protože většina sušiček už suší běžné prádlo okolo 1,5 hodiny a mívá program "rychlý" na 40 minut.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie