KattyV
16. 1. 2021, 14:44
@
Osm hodin. Pak jsme jeli pryč, tak jsme jen zapli na 4 hodiny to přihřívání. A fakt luxusní oběd.
KattyV
17. 1. 2021, 9:13
@
Taky ráda používám tlakáč. Ale je pravda, že takhle vynikající maso, jako včera, jsem dlouho nejedla. A i manžel se začal o vaření zajímat, co ten hrnec máme.
Zrušený účet
17. 1. 2021, 9:18
@KattyV
Katko, někdo tu psal, že mu vadí ta vůně v celém bytě z vaření. A na spotřebě elektřiny se ta dlouhá doba vaření neprojevuje? Jsem ve znamení Vah, se mnou je to opravdu těžké
Nikis.
17. 1. 2021, 9:40
@
https://www.bajolafit.cz/pomaly-hrnec-setri-cas-penezenku-vitaminy/ Přestože vaření v pomalém hrnci trvá několik hodin, pořád ve srovnání s jiným typem vaření ušetřím. Pomalý hrnec má totiž nízký příkon v rozmezí 180 – 270 W. Oproti tomu elektrická trouba má příkon 4 000 W a varná deska i 7 000 W. Provoz pomalého hrnce tak vyjde průměrně na 1 Kč za hodinu, zatímco vaření v elektrické troubě na 4 Kč/hod, na sklokeramické desce na 6 Kč/hod, na indukční desce na 9 Kč/hod a na plynovém sporáku až na 10 Kč/hod! Navíc v případě, že vařím ve dvou hrncích najednou, musím náklady vynásobit dvěma. I když v pomalém hrnci vařím o několik hodin déle, stále to vyjde levněji. Spočítejte si to.
petˇka
17. 1. 2021, 9:26
@
Nejsem Katka , já dokud jsem neměla pomalý hrnec, tak jsem vývar táhla celou noc na ibdukcu, hovězí pomalu v troubě a v podstatě stejně jako u pomalace. Spotřeba energie je stejná a ta vune či smrad jak pro koho někdy mi to taky vadí, že je to po celé dome, ale uděláme průvan a použiju arolampa a je to jsem spokojená, jediná nevýhoda pro mne, zabírá to misto
KattyV
17. 1. 2021, 9:24
@
Ta vůně nevím, měli jsme do kuchyně zavřené dveře. Ale chápu, že to někomu může vadit. S elektrikou nevím, myslím, že když je to na nízkou teplotu, tak to nemá takový příkon? Nevaříme v tom denně, v týdnu dělám rychlejší jídla. Ale zase se mi líbí, že se do toho všechno nahází, zapne a můžete si odjet/odejít.
e-sladkyspanek.cz
16. 1. 2021, 17:31
@
To maso má úplně jinou chuť . Tlakač je takový urychlovači . Třeba polivka z tiskového hrnce nokdy nemá ty správné živiny co vařena na plotně , nebo v pomalaci . To si i pamatuji ještě ze školy , jak jsem se učila zbožíznalství . Měli jsme na to výborného profesora
Nikis.
16. 1. 2021, 9:24
@KattyV
Mňam! Dala bych si... u nás dnes budou výpečky a brambor. Vaří manžel a já si dám po návratu z hor. Jedu na běžky Upekla jsem si večer tvarohovou bábovku a půlku si beru sebou
KattyV
16. 1. 2021, 14:47
@Nikis.
On to u nás taky připravoval manžel a opravdu se mu to povedlo. Užij si běžky, taky je máme v plánu, těším se moc. Dnes jen malý výlet v Českém ráji. Tolik sněhu jsem fakt už dlouho u nás neviděla. Jinak já pekla včera toto a už je skoro snědený. http://www.mimibazar.cz/recept/165151/makovec-s-jogurtem
danima3
16. 1. 2021, 9:50
@Nikis.
Závidím běžky. To bych teď vůbec neudychala. Včera jsem dělala večeři a vytírala kuchyň a nemohla jsem to udychat. Ty brďo, co je to za mrchu toto. Když ležím, je mi dobře