Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 263 návštěvníků)

Pruhovaný vynikající tvarožník

0.0
Pruhovaný vynikající tvarožník

Potřebné ingredience

Těsto: 100g Hery, 100g cukru , 1 vejce , špetka soli, 250g polohrubé mouky. Náplň: 4 tvarohy, zakysaná smetana nebo bílý jogurt, panák rumu, 150g moučkového cukru , 2 vejce, 2 balíčky vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 100ml mléka. Do druhé půlky náplně přidáme 3lžíce kakaa

Postup přípravy

Tento tvarožník měl OBROVITÝ úspěch. Nejen že je neskutečně dobrý, ale také moc pěkně a zajímavě vypadá. Nebojte se ho - je opravdu jednoduchý a zvládne ho i začátečník!!! Tak s chutí do toho :o)


Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřemě a uděláme z těsta vyšší okraj.
Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy.
Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli.
Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.

Tvarožník trochu jinak - Puňtíkatý cheesecake: Těsto: 1balení drcených BEBE sušenek, 100g hladké mouky, 130g Hery, 2 lžíce cukru, 2 žíce kakaa, lžičky prášku do pečiva, 1bílek ..................................................................................... Náplň: 1 bílý jgurt, 1 Mascarpone, 2 smetanové sýry (Philadelphia, Ricotta), 1 vejce, 1 žloutek, 3 lžíce cukru, 2 lžičky citronové kůry ..............................................................................................................Postup: Ze všech surovin vytvarujeme těsto, které dáme na dno formy. Krém vymixujeme dohladka. Necelou čtvrtinu odendáme, přidáme tam 2 lžíce kakaa a těsto dáme do cukrářského sáčku. Bílé těsto nalijeme na těsto a do něj děláme cukrářským sáčkem "kuličky". Pečeme při 160stupních cca 1hodinu. Po vychladnutí dáme do lednice.

Tento puňtíkatý cheesecake je jednoduší na přípravu a je jemnější a sladší než pruhovaný tvarožník. I přesto my upřednostňujeme tvarožník.

Koláček jako cheesecake: Těsto i náplň viz. výše, jen dělám z poloviny napsané dávky. Z těsta uděláme bochánky, které uprostřed stlačime a uděláme velký důlek. Ten pak naplníme náplní. Pečeme při 180stupních ccca 15min.

Mramorový: Při tomto receptu nepoužíváme kakao, ale pyré z čerstvých nebo mražených malin nebo jahod. Propasírujeme ovoce. POtřebujeme cca 3 lžíce pyré. Nepoužíváme vodu, která vyteče při rozmrzání - pyré by mělo být hustší. Z tvarohové hmoty odebereme asi 5 lžic a smícháme v misce s malinovým pyré. Nožem si předkreslíme hluboké rýhy, které vyplníme červennou tvarohovou hmotu. Pak nožem kolmo na pruhy "projedeme" hmotou. Nůž vytáhne barevnou hmotu a vzniká mramorování.

Postup na pruhovaný tvarožník přikládám:

Rukou vyhněteme těsto

Těsto dáme do formy a uděláme vyšší okraj

Vyšleháme krém

Vždy doprostřed dáváme těsto - lžíce tmavá a lžíce světla

Během dávání těsta občas formou zatřeseme, aby byl povrch pěkně rovný. Udělají se vám krásné letokruhy.

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ssonda 18. 3. 2012, 19:00
Vlr.Buckova 31. 3. 2012, 10:16
@ssonda Tak tenhle vypadá skutečně luxusně Soni
mnamnulka 18. 3. 2012, 19:40
@ssonda Super - taky moc povedený. (Y) Já tento recept mám ze starého letáku COOP a je i na jejich web stránkách: http://www.skupina.coop/cz/Recepty/Clanek/53-Tvarohova-zebra. Ale tento recept je na mnoha dalších místech např.www.receptynawebu.cz,www.topmoucniky.cz, ,www.toprecepty.cz, varecha.sk,www.srecepty.cz,www.srdickari.cz, dama.cz,www.sdetmi.eu, a samozřejmě na youtube.cz.... Všichni ho milují protože je prostě VYNIKAJÍCÍ. Mňam. (zajic)
rybickarybka 19. 3. 2012, 0:57
@mnamnulka Nejvíc mne pobavil ten COOP, jak převzali celý můj text receptu včetně komentů typu "stačit by měla dvoulitrová miska"... Sama hledím, kam všude se ten recept rozšířil poré co jsem ho zveřejnila už někdy v roce 2008... ,-)
mnamnulka 19. 3. 2012, 12:38
@rybickarybka Pro obyčejné lidi, jako já, je naprosto nemožné vypátrat původního tvůrce, obzvlášť, když ho prezentuje tolik webovek a tolik autorů. Jestli jste recept opravdu vymyslela, tak klobouk dolů - je neskutečně žravý. (hello)
rybickarybka 19. 3. 2012, 17:57
@mnamnulka ne, tak jsme to nemyslela, ja jsem jen v tichem užasu, kde všude se ten recept už objevil... je nesmysl dělat si nějaké nároky a fakt mne dostalo, že to bylo slovo do slova přesně (dance) http://www.urybicky.cz/2008/07/tvarohova-zebra/
mnamnulka 20. 3. 2012, 20:22
@rybickarybka Jojo, hlavně že je naprosto úžasný a všem chutná (hello)
romca2 18. 3. 2012, 7:10
to vypadá dobře.hned si ho uložím a vyzkouším *-) (Y)
mnamnulka 18. 3. 2012, 18:58
@romca2 Jestli máte rádi tvaroh jako my, tak se nebudete moct odtrhnout ,-)
mnamnulka 25. 3. 2012, 20:03
@mnamnulka A navíc opravdu vypadá neokoukaně, tak se od něj neodtrhne ani oči ani pusa ,-)
mnamnulka 27. 3. 2012, 20:57
@mnamnulka .
darinka30 17. 3. 2012, 22:45
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mnamnulka 18. 3. 2012, 9:13
@darinka30 Díky (flower)
mnamnulka 22. 3. 2012, 20:50
@mnamnulka .

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie