(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
Španělský ptáček

Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme kousek slaniny. Na ní dáme zprudka opéct závitky (můžou se zprudka opéct vedle na tuku a pak přendat na cibulku, dělám jak kdy, taky podle času :-)) když jsou ze všech stran opečené, podlijeme trochou vody a dusíme. Dochutíme šťávu hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem. Můžeme dát do šťávy vyvařit 1-2 kys. okurky pro chuť.
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží

Naklepané, osolené, opepřené plátky a potřené hořčicí

Naplněné

Zavineme a obalíme v hl. mouce

dáme na rozpálený omastek

orestované maso vyndáme.........

do výpeku dáme cibuli

na osmaženou cibulku vrátíme závitky a podlijeme trochou horké vody a dusíme.........

Dusíme dusíme.......... :-))

dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

BlankaHec
(upraveno)
10. 12. 2006, 21:45
Dnes jsem dělala a byly výborné.
Mňam


nahlásit

bubík4
(upraveno)
10. 12. 2006, 22:04
@BlankaHec
Blani, hurá, tak to jsem moc ráda, že se Vám povedli!!!!!!!!!!!!
A jsem ráda, že jsme mohli včera poradit. Dělala jste je prvně?? Jestli ano, jste opravdu šikulka





nahlásit