(recept
si oblíbilo 530 návštěvníků)
Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po upečení zmizely:-)
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku. Těsto necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin. Z těsta pak vyválíme placku silnou cca 3-4 mm. Pozor ať nemáte perníčky moc tenké...pak opravdu měkounké nebudou ani s tímto receptem:-) Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět.
Postup přípravy
Opravdu mám vyzkoušeno spoustu receptů na perníčky a tento bezkonkurenčně vede. Podle webu paní Brýdové jsem těsto válela přes potravinovou fólii a téměř vůbec nepodsypávala. Na radu kamarádky jsem do těsta a ani pod něj při válení nepřidala ani trošku mouky navíc...to prý je jeden z důvodů proč perníčky nejsou po upečení měkké a nadýchané. Budu ráda za vaše případné postřehy k tomuhle receptu:-)
Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.
Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Olynka
(upraveno)
3. 12. 2012, 14:32
Dneska jdu dělat těsto a zítra je upečeme
Olynka
(upraveno)
4. 12. 2012, 20:06
@Olynka
Takže perníčky upečené. Než jsem dopekla, tak byly dva plechu v bříškách. Jsou opravdu měkkounké a mooooooooooc dobbré. Podsypávala jsem slabě moučkovým cukrem
novackova
(upraveno)
3. 12. 2012, 12:41
tak jdu na ně
kontrola3
(upraveno)
3. 12. 2012, 10:55
Leni, jsou výbornééé. První perníčky, u kterých je velmi výrazná chuť medu a jsou opravdu měkounké. Trošku jsem podsypávala silikonový vál moučkovým cukrem, nepoužívala jsem mouku. Dělala jsem i perníkovou kometu jako adventní svícen, akorát si myslím, že je to docela škoda tak dobrého perníku... asi bude snězen Ta potravinářská folie je supr vychytávka, hned jsem udělala i štrůdl Perníčky se hned po vytáhnutí z trouby potírají rozmíchaným vajíčkem, pak jsou lesklé. Pokud si chcete usnadnit práci přenášením vykrojených druhů na plech, válejte těsto přímo na pečícím papíru, nebo lépe na pečící podložce. V Lidlu stojí kolem 30Kč a používá se opakovaně.
setr
(upraveno)
2. 12. 2012, 22:03
Dobrý den, potíráte je něčím, aby se leskly?...na jakou sílu těsto vyválíte? děkuji Věra
Lenka
(upraveno)
3. 12. 2012, 11:31
@setr
Ano, hned PO UPEČENÍ potírám žloutkem Ať se povedou
Zrušený účet
(upraveno)
2. 12. 2012, 11:48
Super, super a ještě jednou super! Právě jsem dopekla, jsou výborné a měkoučké. Snad vydrží do vánoc
jeremy
(upraveno)
3. 12. 2012, 13:27
tak už jsem si koupila prášek do perníku, ten jediný mi chyběl, a chci se na ně vrhnout, jen mi poraďte, jak poté skladujete a zda hned zdobíte?Díky moc. J.
lenka.š
(upraveno)
1. 12. 2012, 14:56
Dnes upečeno z 1/2 dávky. Zítra peču znovu, ale z celé . Jsou naprosto úžasné a po upečené opravdu měkoučké . Mějte krásné . Lenka
Lenka
(upraveno)
3. 12. 2012, 11:31
@lenka.š
Joj, to jsem ráda. Vyřídím paní Brýdové od které jsem si dovolila recept použít
nopet
(upraveno)
30. 11. 2012, 17:30
Pernicky nikdy nepeceme, ale syn je nemocny a vymyslel si, ze chce cukrovi - pernicky tak jsme pekli. A jsou vyborne Nechala jse je ulezet jen asi hodinu na lince. Testo jsem ani nemusela podsipavat. Jsou mekoucke asi jich do vanoc moc nevydrzi
Lenka
(upraveno)
3. 12. 2012, 11:32
@nopet
Tak to je všude stejné U nás jsme dělali předvánoční testovací pečení z jedné dávky a jdem na další kolo Tentokrát je ale budu muset schovat
Luccy1025
(upraveno)
30. 11. 2012, 15:40
Dnes bych chtěla vyzkoušet ...jen nevím zda se musí nechat těsto uležet- nemáte uvedeno. Mohla by stačit 1 -2 hoďky v lednici
Lenka
(upraveno)
3. 12. 2012, 11:33
@Luccy1025
Lucie, mělo by se nechat uležet alespoň 12 hodin, ideálně přes noc v lednici. Ať se povedou
anaba
(upraveno)
23. 11. 2012, 22:29
asi je zkusím,ona má na svých stránkách dobré recepty-odzkoušené..tak snad i ty perníky se mi povedou..
JIRUŠ
(upraveno)
23. 11. 2012, 17:03
Smaiilicek
(upraveno)
23. 11. 2012, 10:28
Jak dlouho a na kolik stupňů jste pekla? Díky za info...
Lenka
(upraveno)
23. 11. 2012, 22:23
@Smaiilicek
Aleno, pekla jsem na 180 stupňů, než začaly vonět