Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 530 návštěvníků)

Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po upečení zmizely:-)

5.0
Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po upečení zmizely:-)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku. Těsto necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin. Z těsta pak vyválíme placku silnou cca 3-4 mm. Pozor ať nemáte perníčky moc tenké...pak opravdu měkounké nebudou ani s tímto receptem:-) Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět.

Postup přípravy

Opravdu mám vyzkoušeno spoustu receptů na perníčky a tento bezkonkurenčně vede. Podle webu paní Brýdové jsem těsto válela přes potravinovou fólii a téměř vůbec nepodsypávala. Na radu kamarádky jsem do těsta a ani pod něj při válení nepřidala ani trošku mouky navíc...to prý je jeden z důvodů proč perníčky nejsou po upečení měkké a nadýchané. Budu ráda za vaše případné postřehy k tomuhle receptu:-)

Přidávám ještě polevu podle paní Brýdové: Šlehám metlovým elektrickým šlehačem, na 1 bílek dávám cca 140-150g cukru (používám EXTRA JEMNÝ - vhodný právě pro tohle zdobení, trochu citr.šťávy a 2 lžíce solamylu. Hotová poleva se nesmí roztékat, ale ani nesmí být tak hustá, že nejde vytlačovat ze sáčku... hustotu zkouším a koriguji buď citronovou šťávou, kterou také přecezuji přes sítko, aby se mi do polevy nedostala dužina nebo jadérko, nebo solamylem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Olynka 3. 12. 2012, 14:32
Dneska jdu dělat těsto a zítra je upečeme :-) (Y) (Y)
Olynka 4. 12. 2012, 20:06
@Olynka Takže perníčky upečené. Než jsem dopekla, tak byly dva plechu v bříškách. Jsou opravdu měkkounké (Y) (Y) (Y) a mooooooooooc dobbré. Podsypávala jsem slabě moučkovým cukrem (zajic) (zajic) (zajic)
novackova 3. 12. 2012, 12:41
tak jdu na ně (F)
kontrola3 3. 12. 2012, 10:55
Leni, jsou výbornééé. První perníčky, u kterých je velmi výrazná chuť medu a jsou opravdu měkounké. Trošku jsem podsypávala silikonový vál moučkovým cukrem, nepoužívala jsem mouku. Dělala jsem i perníkovou kometu jako adventní svícen, akorát si myslím, že je to docela škoda tak dobrého perníku... asi bude snězen Ta potravinářská folie je supr vychytávka, hned jsem udělala i štrůdl Perníčky se hned po vytáhnutí z trouby potírají rozmíchaným vajíčkem, pak jsou lesklé. Pokud si chcete usnadnit práci přenášením vykrojených druhů na plech, válejte těsto přímo na pečícím papíru, nebo lépe na pečící podložce. V Lidlu stojí kolem 30Kč a používá se opakovaně.
setr 2. 12. 2012, 22:03
Dobrý den, potíráte je něčím, aby se leskly?...na jakou sílu těsto vyválíte? děkuji Věra
Lenka 3. 12. 2012, 11:31
@setr Ano, hned PO UPEČENÍ potírám žloutkem (F) Ať se povedou :-)
Zrušený účet 2. 12. 2012, 11:48
Super, super a ještě jednou super! Právě jsem dopekla, jsou výborné a měkoučké. Snad vydrží do vánoc :-)
jeremy (upraveno) 3. 12. 2012, 13:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)tak už jsem si koupila prášek do perníku, ten jediný mi chyběl, a chci se na ně vrhnout, jen mi poraďte, jak poté skladujete a zda hned zdobíte?Díky moc. J.
lenka.š 1. 12. 2012, 14:56
Dnes upečeno z 1/2 dávky. Zítra peču znovu, ale z celé ,-) ,-) ,-). Jsou naprosto úžasné a po upečené opravdu měkoučké (pernicek) (pernicek) (pernicek). Mějte krásné (andel). Lenka
Lenka 3. 12. 2012, 11:31
@lenka.š Joj, to jsem ráda. Vyřídím paní Brýdové od které jsem si dovolila recept použít [A]
nopet 30. 11. 2012, 17:30
Pernicky nikdy nepeceme, ale syn je nemocny a vymyslel si, ze chce cukrovi - pernicky tak jsme pekli. A jsou vyborne (Y) (Y) (Y) Nechala jse je ulezet jen asi hodinu na lince. Testo jsem ani nemusela podsipavat. Jsou mekoucke asi jich do vanoc moc nevydrzi (stromecek) (stromecek) (stromecek)
Lenka 3. 12. 2012, 11:32
@nopet Tak to je všude stejné [A] U nás jsme dělali předvánoční testovací pečení z jedné dávky a jdem na další kolo :-) Tentokrát je ale budu muset schovat (snehulak)
Luccy1025 30. 11. 2012, 15:40
Dnes bych chtěla vyzkoušet ...jen nevím zda se musí nechat těsto uležet- nemáte uvedeno. Mohla by stačit 1 -2 hoďky v lednici *-)
Lenka 3. 12. 2012, 11:33
@Luccy1025 Lucie, mělo by se nechat uležet alespoň 12 hodin, ideálně přes noc v lednici. Ať se povedou (F)
anaba 23. 11. 2012, 22:29
asi je zkusím,ona má na svých stránkách dobré recepty-odzkoušené..tak snad i ty perníky se mi povedou.. *-) ,-)
JIRUŠ 23. 11. 2012, 17:03
|:o) |:o) |:o) (clamp) (C) (hello)
Smaiilicek 23. 11. 2012, 10:28
Jak dlouho a na kolik stupňů jste pekla? Díky za info...
Lenka 23. 11. 2012, 22:23
@Smaiilicek Aleno, pekla jsem na 180 stupňů, než začaly vonět :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie