Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

POMERANČOVÝ DORT

0.0
POMERANČOVÝ DORT

Potřebné ingredience

5 celých vajec, 25 dkg cukr krupice, 32 dkg polohrubé mouky, 1,5 - 2 dcl oleje, 1,5 - 2 dcl vlažné vody, 1 prášek do pečiva, pomerančové aroma - forma průměr 24 cm.

Postup přípravy

Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a 1 lžičku pomeranč. aroma - dle chuti. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krém nellepší - vanilkový, jinak dle chuti.

Marcipán dělám se salkem, mám s ním perfektní zkušenosti, dávám ho většinou na nádivku, ještě se mi nestalo i při pokojové teplotě, že by se roztekl. Vydrží v lednici minim. půl roku, před upotřebením stačí pár sekund rozehřát v mikrovlnce, případně přidat cukr nebo trochu vody a můžeme tvarovat. Tady je ten recept, který používám já (jen chci připomenout, že má barvu světle žlutou - tu bílou barvu jsem dosáhla přidáním potravinářské běloby):
1krabice suš. mléka (tučné nebo polotučné)
1 plechovka salka kondenzované (ne Tatra mléko slazené)
0,5 - 1 dcl vody
1 lžička i více mandlového aroma
lžička oleje
cukr moučka (prosátý).
Prosáté suš. mléko smícháme se salkem. Trochu vody, aroma + lžička oleje a míchat. Až je těsto tuhé vyklopit na vál s moučk. cukrem a dál zpracovat. Když je moc tuhé, namočit ruce do vody. V opačném případě přidat prosátý cukr. Těsto zpracovávání zhruba 10 min.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 18. 2. 2008, 18:34
no krasa ja bych to nezvladla (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
radostznakupu 18. 2. 2008, 18:20
zdravíčko, prosím, poradíte trik, čím jste vytlačovala ty spirálky? je to velmi efektní, díky (F)
martina.in 18. 2. 2008, 18:55
@radostznakupu Na spirálky mám speciální váleček od fi Wilton. Bohužel stojí asi 400 Kč. Můžete zkusit také internetové stránkywww.cukrarum.estranky.cz. Mají tam spoustu zboží na pečení. Přeji hodně štěstí.
Ajlili 19. 2. 2008, 9:33
@martina.in A jak jste potahovala od zdola?
martina.in 19. 2. 2008, 11:04
@Ajlili Po pravdě řečeno, byl to můj první pokus o potáhnutí a špatně jsem si vyměřila délku vyválené světlé oranžové potahovací hmoty. Vyšla shora jen do půl dortu. Proto jsem udělala další pás v jiné barvě. Nakonec to dopadlo i přes všechnu hrůzu docela dobře. (leto)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie