(recept
si oblíbilo 883 návštěvníků)
Bramborový knedlík DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!
Potřebné ingredience
1 KG NAŠKRÁBANÝCH BRAMBOR , 1/2 KG MOUKY HRUBÉ,1 -2 VEJCE dle velikosti-já mám domácí velká -1x potravinová folie....... dělám vždy půl dávky mouky na množství oloupaných brambor.......
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
knedlík ve folii
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nafi
(upraveno)
28. 11. 2013, 0:16
Opravdu vynikajici...jine uz nedelam a navic tyto bramborove miluje i moje dcera ltera brambprovy neji...a tchyne nechape jak to ze ode mne knedliky ji a od ni vubec
jituneli
(upraveno)
24. 11. 2013, 19:36
Dnes byly k obědu a musím říct, že jsou fakt dobré Díky za receptík
%%%
(upraveno)
5. 10. 2013, 9:58
Dělala jsem svoje první bramborový knedlíky a jsem ráda, že jsem vybrala Váš recept, je to opravdu jednoduché se skvělým a zaručeným výsledkem.. akorát si musím pořídit větší hrnec, abych je nemusela vařit na etapy...
jožka
(upraveno)
9. 10. 2013, 22:56
@%%%
super gratuluji a děkuji za pochvalu
jajulik
(upraveno)
11. 6. 2013, 13:10
Vyzkousim
atevit
(upraveno)
8. 6. 2013, 13:27
Neuvěřitelné!!!!!! Moc Vám děkuji Rychlé, snadné a ten výsledek
jožka
(upraveno)
11. 6. 2013, 10:46
@atevit
Děkuji , děkuji všem a jsem moc ráda že chutná
fojaa
(upraveno)
7. 7. 2013, 13:04
@jožka
Ten knedlík chutná i mé dceři,která bramborové zásadně odmítala http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4417227 Jiný už dělat nebudu
tulipanka
(upraveno)
8. 6. 2013, 11:23
výborný dnes odzkoušeno
karlicka2803
(upraveno)
31. 5. 2013, 19:20
luxusni, mooooc dekuji za receptik a navod
karmala
(upraveno)
23. 5. 2013, 17:45
super receptík
caira1
(upraveno)
23. 5. 2013, 16:00
Moc děkuji za recept, zapomněla jsem si dát večer vařit brambory a dnes už bych nestíhala, tak jsem vyzkoušela Váš recept a super
macimaci
(upraveno)
23. 5. 2013, 15:10
nechat ty brambory zchladnout nebo jak je slejete,tak rozmačkáte a pokračujete pořád dál?
jožka
(upraveno)
23. 5. 2013, 18:45
@macimaci
nenechám chladnout-je z nich pak lepidlo-sleji a dělám kaši. Potom pokračuji/po rozmačkání můžete nechat trochu vychladit abyste si nepopálila ruce-ale není nutné-můžete zpracovávat horké/
mišus
(upraveno)
21. 5. 2013, 9:17
V neděli vyzkoušeno a musím Vás pochválit!!!!!! Mňam, mňam, mňam ..........................
jožka
(upraveno)
21. 5. 2013, 11:43
@mišus
moooc děkujiiii já jsem taková domácí zastaralá kuchařinka -pořád něco vylepšuji a koumám a už téměř nic nekupujeme-jsme moc ráda že vám chutná
fojaa
(upraveno)
19. 5. 2013, 19:05
tak to je fakt bomba...určo vyzkouším
fojaa
(upraveno)
6. 7. 2013, 15:10
@fojaa
Vyzkoušeno...jsou perfektní a bez patlání
kvítečko
(upraveno)
18. 5. 2013, 8:13
vyzkouším
sopo
(upraveno)
17. 5. 2013, 18:45
dneska jsem knedlíky dělala a jsou výborné
chalupnicka
(upraveno)
15. 5. 2013, 13:43
Zajímavé-vyzkouším
Vera N
(upraveno)
14. 5. 2013, 17:55
Ještě nikdy jsem bramborový knedlík nedělala, ale tento určitě vyzkouším.
Evelyna
(upraveno)
13. 5. 2013, 22:38
to jako vaříte s tou folií??
jožka
(upraveno)
18. 5. 2013, 18:06
@Evelyna
samozřejmě-je to v popise
sopo
(upraveno)
17. 5. 2013, 18:46
@Evelyna
dovolím si odpovědět, ano, vařila jsem s folií
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 5. 2013, 20:01
super recept. Díky.
rapro
(upraveno)
13. 5. 2013, 19:29
Dnes vyzkoušené a super.S těstem se pěkně pracuje,asi se zítra vrhnu na bramborové placky. Určitě nedělám naposledy děkuji Radka
heldom
(upraveno)
13. 5. 2013, 0:57
Zdravim Vas zeny, prosim o radu. Mohu misto hrube mouky dat polohrubou? Ziju v USA a zde neznaji jinou, jen hladkou. Polohrubou mouku sezenu v Polskem obchode. Ale o hrube mouce si mohu nechat zdat. A tak rada bych ten bramborovy knedlik. Poradite mi? Dekujiiiii.
bizi
(upraveno)
13. 5. 2013, 20:04
@heldom
Co třeba hrubou krupici? Klasické kynuté knedlíky se dají dělat i z polohrubé a jsou dokonce jemnější, ale bramborové jsem s polohr. nezkoušela. Tak zkuste třeba jen z malého množství. A pak že mají v Americe všechno
heldom
(upraveno)
13. 5. 2013, 21:36
@bizi
Hrubou krupici nemam. Mam detskou krupici. Ale vyzkousim tedy z te polohrube. Neni boha, aby to nedopadlo ze? Zdravim.
Aliga
(upraveno)
14. 5. 2013, 22:39
@heldom
dejte radeji detskou krupici 500g brambor 250g krupicky jedno vejce lzicka soli nedavam do folie ale obalim v solamylu (v te folii zkusim )
heldom
(upraveno)
15. 5. 2013, 3:07
@Aliga
Ooooo - moc dekuji za radu i recept. Stale jsem vahala, ale zitra, t.j. ctvrtek urcite vyzkousim s tou detskou krupickou. Jeste jednou diiiiiky. Helena