(recept
si oblíbilo 379 návštěvníků)
Perníčky jiné už nedělám
Potřebné ingredience
65 dkg hl mouky,24 dkg cukru moučky,4-5 vajec,10 dkg medu,5 dkg tuku Omega(100% tuk),1 lžíce skořice,1 lžíce koření do perníku,1 čajová lžička sody-plná,2-3 lžíce kakaa kdo chce perníčky tmavé,vejce na potření
Postup přípravy
V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout ale musí to zůstat tekuté.Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici,koření,sodu a kdo chce kakao,v prostředku uděláme důlek a vklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce.Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary-pečeme na 180°C -perníčky nesmíme přepéct pak jsou tvrdé,po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme jinak by nám poleva opadávala.Na zdobení používám královskou glazuru.Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky ale tento je opravdu nejlepší,perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.Postup jak poznat upečený perníček najdete níže v diskuzi.
Betlém
Betlém dozdobeno...
Adventní věnec....
Svícen a chaloupka...
xxxx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zdenča13
(upraveno)
27. 11. 2013, 13:38
Dobrý den, je možné péct i z Hery (případně másla)? Nebo máte vyzkoušeno, že ten 100% tuk je z nějakého důvodu lepší? Poznám rozdíl? Moc díky, Zdenča
myška1000
(upraveno)
27. 11. 2013, 20:36
@zdenča13
Opravdu doporučuju dodržet ten 100% tuk jsou lepší.
rákos
(upraveno)
26. 11. 2013, 8:37
dobrý den,vydrží do vánoc ,když je upeču tento týden?nemůže se stát,že by ztvrdly??
myška1000
(upraveno)
26. 11. 2013, 14:00
@rákos
Stát se to může ale zase změknou já budu péct příští týden
malacek
(upraveno)
25. 11. 2013, 20:07
Tak se povedly, moc děkujeme za super recept !!
Ssendy
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:05
Dobrý den, právě dopečena jedna dávka na zkoušku. Perníčky jsou výborné jen jsem dala asi více sody a více mi naskočily, tak si příště musím dávat pozor, tyhle se stejně za chvilku sní Moc děkuji za úžasný recept, o víkendu se pustíme do dalšího pečení. A ještě děkuji za tip s prstíkem konečně nemám přepečené perníčky
Anneta87
(upraveno)
25. 11. 2013, 17:15
Jani, super recept, pekla jsem poprvé a jsou výborne! Mekkoucke, chuťové moc dobre, ještě nazdobit
myška1000
(upraveno)
25. 11. 2013, 17:40
@Anneta87
To jsem ráda pěkný nadcházející advent
malacek
(upraveno)
25. 11. 2013, 10:53
Dobrý den chtěla bych vyzkoušet váš receptík. Jen jsem se chtěla zeptat - kypřící prášek do perníku nedáváte? Moc děkuju!! Martina
myška1000
(upraveno)
25. 11. 2013, 11:49
@malacek
Ne nedávám je tam koření a jako kypřidlo jedlá soda
malacek
(upraveno)
25. 11. 2013, 15:10
@myška1000
Super, moc děkuju, jste hodná, pustíme se do toho s dvouleťačkou , to bude kuchyň zase vypadat ! Mějte se krásně !
myška1000
(upraveno)
25. 11. 2013, 15:26
@malacek
To znám nám je 17 měsíců
Katka Pl.
(upraveno)
23. 11. 2013, 17:17
Super recept!!! Bohužel polovinu už děti snědly , tak musíme dělat nové, protože do Vánoc určitě nevydrží. Hned byly perníčky měkké a chutné!!!! Děkujeme na recept!!!
Dokynka
(upraveno)
20. 11. 2013, 19:27
Super, dnes jsme je dělali s dcerou přesně dle návodu a úžasný . Jen jsme neustále zkoušela prstem, zda se důlek vrací či ne .
Katka Pl.
(upraveno)
23. 11. 2013, 17:18
@Dokynka
důlky také máme
myška1000
(upraveno)
21. 11. 2013, 13:49
@Dokynka
Jsem ráda že chutnají a daří se i vám
cherrycake
(upraveno)
18. 11. 2013, 17:35
sharonny86
(upraveno)
17. 11. 2013, 16:01
jsou opravdu výborné.. poprvé co nemám tvrdé perníčky a to je co říct, protože mám už vyzkoušených asi 100 receptů na zaručeně měkké perníčky, ale moje byly vždy zaručeně tvrdé
želva17
(upraveno)
13. 11. 2013, 10:43
Dobrý den Jano,chci vás poprosit o recept na polevu na perníčky.Letos chci zkusit váš recept
myška1000
(upraveno)
13. 11. 2013, 14:17
@želva17
Zdobím královskou glazurou kupuju v potřebách pro cukráře
chucky 1111
(upraveno)
29. 10. 2013, 9:11
Prosím jak silné dělat a jak dlouho asi péct?
myška1000
(upraveno)
29. 10. 2013, 11:48
@chucky 1111
Záleží jak velké tvary budete dělat já mám plát asi tak 0,5cm na menší a na větší ještě krapet silnější délka pečení je také dle velikosti menší tvary tak 8 minut odhadem je třeba to zkusit a přizpůsobit dobu pečení pokud je přepečete budou tvrdé.Popis jak poznat upečený perníček mám popsaný níže v diskuzi.
jbanca
(upraveno)
29. 10. 2013, 5:36
Tak toto je umělecké dílo................nádhera
myška1000
(upraveno)
29. 10. 2013, 12:17
@jbanca
Všem děkuji za pěkné komentáře
boza46
(upraveno)
28. 10. 2013, 17:53
perníčky jsou nádherné a vykrajovačky kostelíku a jiných i nezvyklých mají hodně tady http://www.obchudekubalonku.cz, já bych potřebovala školu zdobení,tyto jsou nádherné
jajulik
(upraveno)
28. 10. 2013, 11:56
AndrejV
(upraveno)
27. 10. 2013, 7:32
jsou opravdu nádherné,letos upeču podle vás . Jen se chci optat jak začištujete okraj,když děláte adventní věneček. Já dělala,ale měla jsem to takové nevzhledné. Moc děkuji
myška1000
(upraveno)
28. 10. 2013, 17:53
@AndrejV
Vykrajuji podle talíře kolečkem na pizzu
AndrejV
(upraveno)
29. 10. 2013, 15:23
@myška1000
sklenenkaLenka
(upraveno)
22. 10. 2013, 10:39
PVor
(upraveno)
16. 10. 2013, 19:24
Dobrý den, perníčky máte nádherné. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho jsou měkké? Vyzkoušela jsem už hodně receptů i tzv ihned měkké, ale asi je opravdu neumím, protože vše mám vždy tvrdé jako kámen.
myška1000
(upraveno)
17. 10. 2013, 15:55
@PVor
Jsou měkké hned akorát je nesmíte moc upéct může přidat do těsta lžíci bílé kávy nebo čaje nic tím nepokazíte a perníčky budou měkčí.Upečený perník poznáte snadno když na perníček sáhnete prstem a zůstane v něm dolík je málo pokud se dolík schová nebo se neudělá je perníček hotov.
bertica
(upraveno)
9. 10. 2013, 18:55
vy už pečete?vydrží to do Vánoc?
myška1000
(upraveno)
11. 10. 2013, 7:52
@bertica
Tyto jsou loňské ale mám už i letošní budou do kostela na stromečky tak mohou být udělané dřív pro nás je upeču až za měsíc
usmev
(upraveno)
4. 10. 2013, 8:59
nádhery