Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 379 návštěvníků)

Perníčky jiné už nedělám

5.0
Perníčky jiné už nedělám

Potřebné ingredience

65 dkg hl mouky,24 dkg cukru moučky,4-5 vajec,10 dkg medu,5 dkg tuku Omega(100% tuk),1 lžíce skořice,1 lžíce koření do perníku,1 čajová lžička sody-plná,2-3 lžíce kakaa kdo chce perníčky tmavé,vejce na potření

Postup přípravy

V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout ale musí to zůstat tekuté.Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici,koření,sodu a kdo chce kakao,v prostředku uděláme důlek a vklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce.Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary-pečeme na 180°C -perníčky nesmíme přepéct pak jsou tvrdé,po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme jinak by nám poleva opadávala.Na zdobení používám královskou glazuru.Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky ale tento je opravdu nejlepší,perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.Postup jak poznat upečený perníček najdete níže v diskuzi.

Betlém

Betlém dozdobeno...

Adventní věnec....

Svícen a chaloupka...

xxxx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenča13 27. 11. 2013, 13:38
Dobrý den, je možné péct i z Hery (případně másla)? Nebo máte vyzkoušeno, že ten 100% tuk je z nějakého důvodu lepší? Poznám rozdíl? Moc díky, Zdenča
myška1000 27. 11. 2013, 20:36
@zdenča13 Opravdu doporučuju dodržet ten 100% tuk jsou lepší.
rákos 26. 11. 2013, 8:37
dobrý den,vydrží do vánoc ,když je upeču tento týden?nemůže se stát,že by ztvrdly??
myška1000 26. 11. 2013, 14:00
@rákos Stát se to může ale zase změknou já budu péct příští týden
malacek 25. 11. 2013, 20:07
Tak se povedly, moc děkujeme za super recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)!!
Ssendy 25. 11. 2013, 19:05
Dobrý den, právě dopečena jedna dávka na zkoušku. Perníčky jsou výborné (Y) (Y) (Y) jen jsem dala asi více sody a více mi naskočily, tak si příště musím dávat pozor, tyhle se stejně za chvilku sní ,-) Moc děkuji za úžasný recept, o víkendu se pustíme do dalšího pečení. A ještě děkuji za tip s prstíkem :-) konečně nemám přepečené perníčky :-) :-) :-)
Anneta87 25. 11. 2013, 17:15
Jani, super recept, pekla jsem poprvé a jsou výborne! Mekkoucke, chuťové moc dobre, ještě nazdobit :-) (Y) :-) (snehulak) (santa)
myška1000 25. 11. 2013, 17:40
@Anneta87 To jsem ráda pěkný nadcházející advent (Y)
malacek 25. 11. 2013, 10:53
Dobrý den chtěla bych vyzkoušet váš receptík. Jen jsem se chtěla zeptat - kypřící prášek do perníku nedáváte? Moc děkuju!! Martina
myška1000 25. 11. 2013, 11:49
@malacek Ne nedávám je tam koření a jako kypřidlo jedlá soda :-)
malacek 25. 11. 2013, 15:10
@myška1000 Super, moc děkuju, jste hodná, pustíme se do toho s dvouleťačkou ,-), to bude kuchyň zase vypadat *-)! Mějte se krásně (L)!
myška1000 25. 11. 2013, 15:26
@malacek To znám nám je 17 měsíců ,-)
Katka Pl. 23. 11. 2013, 17:17
Super recept!!! Bohužel polovinu už děti snědly :-), tak musíme dělat nové, protože do Vánoc určitě nevydrží. Hned byly perníčky měkké a chutné!!!! Děkujeme na recept!!!
Dokynka 20. 11. 2013, 19:27
(Y)Super, dnes jsme je dělali s dcerou přesně dle návodu a úžasný (Y) (Y) (Y). Jen jsme neustále zkoušela prstem, zda se důlek vrací či ne :-) :-) :-).
Katka Pl. 23. 11. 2013, 17:18
@Dokynka důlky také máme :-)
myška1000 21. 11. 2013, 13:49
@Dokynka Jsem ráda že chutnají a daří se i vám :-)
cherrycake 18. 11. 2013, 17:35
(clamp)
sharonny86 17. 11. 2013, 16:01
jsou opravdu výborné.. poprvé co nemám tvrdé perníčky :-) a to je co říct, protože mám už vyzkoušených asi 100 receptů na zaručeně měkké perníčky, ale moje byly vždy zaručeně tvrdé :´(
želva17 13. 11. 2013, 10:43
Dobrý den Jano,chci vás poprosit o recept na polevu na perníčky.Letos chci zkusit váš recept :-)
myška1000 13. 11. 2013, 14:17
@želva17 Zdobím královskou glazurou kupuju v potřebách pro cukráře
chucky 1111 29. 10. 2013, 9:11
Prosím jak silné dělat a jak dlouho asi péct?
myška1000 29. 10. 2013, 11:48
@chucky 1111 Záleží jak velké tvary budete dělat já mám plát asi tak 0,5cm na menší a na větší ještě krapet silnější délka pečení je také dle velikosti menší tvary tak 8 minut odhadem je třeba to zkusit a přizpůsobit dobu pečení pokud je přepečete budou tvrdé.Popis jak poznat upečený perníček mám popsaný níže v diskuzi.
jbanca 29. 10. 2013, 5:36
Tak toto je umělecké dílo................nádhera (Y) (Y) (Y)
myška1000 29. 10. 2013, 12:17
@jbanca Všem děkuji za pěkné komentáře (F)
boza46 28. 10. 2013, 17:53
perníčky jsou nádherné a vykrajovačky kostelíku a jiných i nezvyklých mají hodně tady http://www.obchudekubalonku.cz, já bych potřebovala školu zdobení,tyto jsou nádherné
jajulik 28. 10. 2013, 11:56
(Y) (Y) (Y)
AndrejV 27. 10. 2013, 7:32
jsou opravdu nádherné,letos upeču podle vás (clamp). Jen se chci optat jak začištujete okraj,když děláte adventní věneček. Já dělala,ale měla jsem to takové nevzhledné. Moc děkuji :-$
myška1000 28. 10. 2013, 17:53
@AndrejV Vykrajuji podle talíře kolečkem na pizzu (hello)
AndrejV 29. 10. 2013, 15:23
@myška1000 (L) (L) (L)
sklenenkaLenka 22. 10. 2013, 10:39
(Y)
PVor 16. 10. 2013, 19:24
Dobrý den, perníčky máte nádherné. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho jsou měkké? Vyzkoušela jsem už hodně receptů i tzv ihned měkké, ale asi je opravdu neumím, protože vše mám vždy tvrdé jako kámen.
myška1000 17. 10. 2013, 15:55
@PVor Jsou měkké hned akorát je nesmíte moc upéct může přidat do těsta lžíci bílé kávy nebo čaje nic tím nepokazíte a perníčky budou měkčí.Upečený perník poznáte snadno když na perníček sáhnete prstem a zůstane v něm dolík je málo pokud se dolík schová nebo se neudělá je perníček hotov.
bertica 9. 10. 2013, 18:55
vy už pečete?vydrží to do Vánoc? :-$
myška1000 11. 10. 2013, 7:52
@bertica Tyto jsou loňské ale mám už i letošní budou do kostela na stromečky tak mohou být udělané dřív pro nás je upeču až za měsíc :-)
usmev 4. 10. 2013, 8:59
nádhery :-o (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie