Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 379 návštěvníků)

Perníčky jiné už nedělám

5.0
Perníčky jiné už nedělám

Potřebné ingredience

65 dkg hl mouky,24 dkg cukru moučky,4-5 vajec,10 dkg medu,5 dkg tuku Omega(100% tuk),1 lžíce skořice,1 lžíce koření do perníku,1 čajová lžička sody-plná,2-3 lžíce kakaa kdo chce perníčky tmavé,vejce na potření

Postup přípravy

V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout ale musí to zůstat tekuté.Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici,koření,sodu a kdo chce kakao,v prostředku uděláme důlek a vklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce.Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary-pečeme na 180°C -perníčky nesmíme přepéct pak jsou tvrdé,po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme jinak by nám poleva opadávala.Na zdobení používám královskou glazuru.Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky ale tento je opravdu nejlepší,perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.Postup jak poznat upečený perníček najdete níže v diskuzi.

Betlém

Betlém dozdobeno...

Adventní věnec....

Svícen a chaloupka...

xxxx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Japs 4. 10. 2013, 8:21
Dobrý den,můžu se zeptat kde jste koupila formičku na kostelík.Nemůžu ho sehnat.Děkuji moc za ochotu :-)
myška1000 4. 10. 2013, 15:06
@Japs Dobrý den mají ji u Malátků www.cukrarskepotreby.cz oddělení potřeby na perník stojí tam 37 kč je to ta menší já mám velkou ale tu už tam bohužel nemají oni ty formičky dělají sami ale myslím že už skončili.Ještě se dají koupit v Brně na trhu o vánocích kupovala mě ji tam švagrová v loni jinak neporadím.
ivaja 3. 10. 2013, 21:30
Dítě po mně chce perníčky,tak prubneme ty vaše,jinak opravdu krásné zdobení
laskonka333 2. 10. 2013, 13:55
(Y) (Y) (Y)
horalka333 2. 10. 2013, 10:51
Chcem Vás poprosiť aj receptík na polevu /zdobenie/, máte ju veľmi peknú. Ešte som perníky nezdobila, tak aj o dobré rady: čím zdobíte, ako dlho miešate polevu.... Ďakujem. (Y) (Y) (L) (L) (L) (clamp) (clamp)
myška1000 2. 10. 2013, 11:09
@horalka333 No já s polevou bojovala vždy taky přesívala přes hodně jemné sítko cukr ale pak jsem našla v časopisu že paní používá kupovanou královskou glazuru koupíte třeba nawww.cukrarskepotreby.cz stojí 163 kč 1 kg a je prostě super-velké plochy polévám klasickou polevou z cukru moučky přeseju jen přes normální sítko nemusí být tak jemné a bílku a trošky citronky vše dělám od oka tak aby šla poleva pěkně rozetřít ale nestékala-šlehám šlehačem,pak dám zapéct do trouby vyhřáté na 50°C plocha se pak pěkně leskne.Zdobím tlačenkovým střívkem které si zatavím na svářečce na sáčky a ustřihnu růžek dle potřeby-tak snad jsem vám trošku pomohla jinak děkuji za komentáře ,-)
Pucmelinka 2. 10. 2013, 10:02
Krásné (clamp)
janymonca 2. 10. 2013, 9:52
(Y) (Y) máte je krásně nazdobené (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie