Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 284 návštěvníků)

Rajská omáčka - postup od profikuchaře

0.0
Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list

Postup přípravy

1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.

2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky).

3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky)

4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut.

5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet.

HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku.

Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-)

Restování koř. zeleniny a koření

Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-)

Pak rajský protlak...

Zalijeme vývarem

Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme.

Dobrou chuť !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie