(recept
si oblíbilo 329 návštěvníků)
Cheesecake s jahodami
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g Be Beček, 125 g másla. Náplň: 4 vejce, 500 g zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 ml plnotučného mléka. Poleva: rozmražené jahody nebo jahodový kompot, 1 čiré dortové želé, 3 PL cukru (pokud je potřeba).
Postup přípravy
Tentokrát došlo u nás na mražené jahody. Recept jsem našla v knize Pečeme s láskou od Dr. Oetkera, tam je ale cheesecake s borůvkami. Dá se upéct i s jiným kompotovaným ovocem.
Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a natlačíme na dno dortové formy průměr 26 cm, vyložené pečícím papírem. Formu s korpusem uložíme na půl hodiny do ledničky.
Všechny suroviny na náplň v míse zamícháme nebo tyčovým mixérem krátce rozmixujeme. Náplň nalijeme na sušenky a v troubě předehřáté na 170°C pečeme 60 minut. (Pod formu jsem dala ještě plech, aby máslo nekapalo do trouby.) Upečený koláč necháme ve formě vychladnout.
Jahodový kompot nebo rozmražené jahody necháme na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Šťávu (je-li potřeba, doplníme vodou do 250 ml) rozmícháme s dortovým želé a povaříme podle návodu na sáčku. Na koláč naskládáme jahody a zalijeme horkým želé. Necháme vychladnout a pak v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Tento cheesecake se dobře dělá, dobře krájí, je jemný, lahodný, všem nám moc chutnal.
Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a natlačíme na dno dortové formy průměr 26 cm, vyložené pečícím papírem. Formu s korpusem uložíme na půl hodiny do ledničky.
Všechny suroviny na náplň v míse zamícháme nebo tyčovým mixérem krátce rozmixujeme. Náplň nalijeme na sušenky a v troubě předehřáté na 170°C pečeme 60 minut. (Pod formu jsem dala ještě plech, aby máslo nekapalo do trouby.) Upečený koláč necháme ve formě vychladnout.
Jahodový kompot nebo rozmražené jahody necháme na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Šťávu (je-li potřeba, doplníme vodou do 250 ml) rozmícháme s dortovým želé a povaříme podle návodu na sáčku. Na koláč naskládáme jahody a zalijeme horkým želé. Necháme vychladnout a pak v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Tento cheesecake se dobře dělá, dobře krájí, je jemný, lahodný, všem nám moc chutnal.
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kellystova
(upraveno)
28. 1. 2015, 7:45
Ivanko, vypadá luxusně , díky za vložený recept
chalupnicka
(upraveno)
27. 1. 2015, 15:17
To musí být lahůdka