Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 329 návštěvníků)

Cheesecake s jahodami

0.0
Cheesecake s jahodami

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g Be Beček, 125 g másla. Náplň: 4 vejce, 500 g zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 ml plnotučného mléka. Poleva: rozmražené jahody nebo jahodový kompot, 1 čiré dortové želé, 3 PL cukru (pokud je potřeba).

Postup přípravy

Tentokrát došlo u nás na mražené jahody. Recept jsem našla v knize Pečeme s láskou od Dr. Oetkera, tam je ale cheesecake s borůvkami. Dá se upéct i s jiným kompotovaným ovocem.

Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a natlačíme na dno dortové formy průměr 26 cm, vyložené pečícím papírem. Formu s korpusem uložíme na půl hodiny do ledničky.
Všechny suroviny na náplň v míse zamícháme nebo tyčovým mixérem krátce rozmixujeme. Náplň nalijeme na sušenky a v troubě předehřáté na 170°C pečeme 60 minut. (Pod formu jsem dala ještě plech, aby máslo nekapalo do trouby.) Upečený koláč necháme ve formě vychladnout.
Jahodový kompot nebo rozmražené jahody necháme na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Šťávu (je-li potřeba, doplníme vodou do 250 ml) rozmícháme s dortovým želé a povaříme podle návodu na sáčku. Na koláč naskládáme jahody a zalijeme horkým želé. Necháme vychladnout a pak v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Tento cheesecake se dobře dělá, dobře krájí, je jemný, lahodný, všem nám moc chutnal.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kellystova 28. 1. 2015, 7:45
Ivanko, vypadá luxusně (Y), díky za vložený recept (L) (L) (L)
chalupnicka 27. 1. 2015, 15:17
To musí být lahůdka :-p (C) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie