Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

Dort s tunelem a autíčky

0.0
Dort s tunelem a autíčky

Potřebné ingredience

KORPUS (naše oblíbená olejová bábovka) SVĚTLÝ - 150g hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100g moučkového cukru, 2 vejce, 50g oleje, 50g vlažné vody, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy.
KORPUS TMAVÝ - 150g hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100g moučkového cukru, 2 vejce, 50g oleje, 50g vlažné vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy. Množství je na MALOU DORTOVOU FORMU (kluci mají narozeniny ob týden, tak jsem nechtěla velký dort, aby nám to už nelezlo i ušima :-) - já použila hrnec od Tefal Ingenio o průměru 21cm, na větší formu samozřejmě musíte upravit množství ingrediencí!)
KRÉM OŘECHOVÝ - 50g mletých vlašských ořechů, 100g másla, cukr moučka podle chuti.
KRÉM BANÁNONÝ - 2 banány nastrouhané na hrubém struhadle, 200g másla, cukr moučka podle chuti.
MARCIPÁN - stejným dílem sušené mléko a moučkový cukr (cca 6 a 6 lžic), pár kapek mandlové esence, lžíce oleje, voda. DÁLE - malinová marmeláda, potravinářské barvy, cukrové fixy z Lidlu, lentilky, svíčky.

Postup přípravy

KORPUSY: smíchat mouku s prdopečem, cukrem, žloutky, olejem a vodou, na závěr přimíchat sníh z bílků, do tmavého korpusu přidat kakao a rum. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 175 stupňů cca 35 minut (podle trouby, jak jste zvyklé péct menší bábovku :-)). Další postup je u obrázků. MARCIPÁN: smíchat sušené mléko, cukr, mandlovou esenci, olej a postupně jsem přidávala vodu, až to bylo akorát. Na barevný marcipán jsem ještě před vodou přimíchala potravinářské barvivo (odhadem - vyšlo to). Dort jsem potahovala důkladně ztuhlý a vychlazený! Marcipán ničím nepodsypávám, válím na potravinářské fólii, placka jde krásně sundat.

Upečený světlý a tmavý korpus

Korpusy seřízneme, aby se nám líp přilepily k sobě. Odkrojené části zachováme - ještě využijeme.

Každou část 2x prokrojíme a prostřední díly prohodíme.

Promazáno marmeládou (aby se krém tolik nevsákl do těsta) a banánovým krémem (vždy dám díl s krémem ztuhnout do lednice, než přiklopím další část korpusu, aby si krémová vrstva zachovala výšku).

Korpusy slepíme ořechovým krémem, celý dort pomažeme a dáme ztuhnout do lednice.

Potaženo falešným marcipánem.

Z odkrojených částí korpusu vytvoříme tunel, pomažeme ořechovým krémem.

Tunel potáhneme marcipánem.

Silnice. Dělící čára je žlutá cukrová fixa z Lidlu.

A tihle krasavci (DĚLAL JE MANŽEL!!!) už netrpělivě čekají :o)...

Z nedostatku času jsem už jen dozdobila lentilkama boky dortu a zapíchla svíčky. Asi půl hodiny fungoval dort jako autodráha na hraní a pak autíčka zmizely :o)

Jeden korpus na řezu...

... a druhý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kocinka 23. 4. 2008, 19:28
Je suprovní (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie