Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 128 návštěvníků)

Zavařování v mikrovlné troubě

0.0
Zavařování v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Skutečně to funguje !!! Jen raději doporučuji používat pouze šroubovací víčka. Přece jen je tlak v MT větší než při klasickém způsobu zavařování.

Postup přípravy

Ivanika:
Dají se sterilovat okurky, kompoty, marmelády, jako normálně v hrnci.
Základní poměr je:
0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když máš víc sklenic, čas násobíš. Při vyšším výkonu zkrátíš čas, takže např. při 900W se 0,7l sklenice dělá 4,7 min. Když máš menší sklenice, přepočítáš si čas a výkon. Dělala jsem hrušky, je to paráda
Ano i s víčky, já měla šroubovací, ale to je asi fuk jaké jsou. Jen neplnit až nahoru, nechat mezeru, ale to je stejné jako při zavařování v hrnci. Hodně úspěchů. K překvapení všech sděluji, že víčka jsou klasická, tedy kovová. Je to vyzkoušené
Zavařujeme v mikrovlnce.
Dr. Balaštík -Apetíto brněnské rádio
1 sklenice 3/4
700W 6 minut
750W 5,6
800W 5,3
850W 5
900W 4,6

1 sklenice 1/3
700W 2,6 -3 minuty

Co sklenice to minuty.
(4 sklenice x 6 minut =24min)
1/2 cm pod okraj sklenice nálev,zavíčkovat a zavařovat.
Víčka k překvapení všech ,nejsou zřejmě kovová,ani pokovovaná.
První pokus proběhl s jednou sklenicí a pozorovali jsme zpoza rohu.
Já jsem to také zkusila – funguje to!

vanika:
O zavařování v mikrovlnce mluvil v brněnském rozhlase dr. Blaštík, známý to autor knih o zavařování. Zavařoval sice okurky, ale já tak zavařuji i ostatní ovoce, houby a dokonce i hotová jídla, která se spotřebují za týden. Napíši recept na okurky tak, jak jsem si jej napsala z relace:
Okurky naskládat do 3/4l sklenic, nalít nálev 1/2cm pod okraj a zašroubovat.
Na otočný talíř naskládat 5 sklenic dokola ne na střed.

Nastavím na:
700 W 6 min
750 W 5,6 min
800 W 5,3 min
850 W 5,0 min
900 W 4,6 min
Délka zavařování se řídí podle počtu sklenic, když je sklenic 5 tak např. 5x6 min tj. 30 min.
Menší sklenice např. 1/3 l kratší dobu 3 min.
Okurky mají barvu olivově zelenou.
Loni na podzim jsem už tady o tom psala, tak možná některá to už vyzkoušela.

Děkuji tímto všem užívatelkám, které se o zkušenosti se zavařováním v mikrovlnce podělily a omlouvám se, že jsem zde jejich příspěvky použila !

První zkušební :-)))

Zjistila jsem, že v současné době se na stáncích prodává tento sešit o zavařování v MT.
Přikládám foto a jdu shánět :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie