Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 990 návštěvníků)

ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC,hotové za 30minut.

0.0
ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC,hotové za 30minut.

Potřebné ingredience

těstoviny(jakékoliv)počet si určete sami,já začínala s jedním balíčkem nyní dělám ze třech:o),mleté maso(1/2hovězího1/2vepřového)na jeden balíček těstovin, půl kila,1čertovská omáčka,1cikánská omáčka,šlehačka,pepř,sůl,bazalka,česnek,cibule,sýr na strouhání.

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje.Mezitím si připravíme vynikající omáčku.
Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme,nesmí nám shnědnout.Po té přidáme,mleté maso-osmahneme.Přidáme veškeré koření,občas promícháme,aby se nám maso nepřipálilo.Po té vylijeme opatrně zbytek oleje,zalejeme čertovskou a cikánskou omáčkou(můžeme nahradit i loupanými rajčatami,pokud chystáte pro ty nejmenší) a nakonec přilejeme šlehačku.
Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče.Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby.Po té dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
U nás jsou tyhle těstoviny nejžádanější a jsou hned pryč.Díky šlehačce není vůbec znát,že by čertovská a cikánská omáčka pálila takže je klidně mohou i děti!!!!

základní suroviny, samozřejmě ještě sem patří cibule,česnek a těstoviny.

pro lepší orientaci tady jsou ty dvě omáčky.Někdy jsou pálivější jindy tu ostrost smázne smetana.Proto pro dítka raději použijte loupaná rajčata.

těstoviny lze použít jakékoliv,dělám hlavně špagety nebo vrtulky.

dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody s kapkou oleje.

v pánvi nebo v hrnci si osmahneme cibulku s česnekem

až je cibulka zlatá- nesmí být do hněda- přidáme mleté maso a majoránku,bazalku,sůl a pepř.Pro dospělé doporučuji kápnout worchester a sójovou omáčku.Podusíme.Po té slijeme přebývající olej.

na podušené maso,stačí opravdu chvilinka, přidáme čertovskou a cikánskou omáčku (nebo loupaná rajčata).

po zamíchání masa s omáčkami přidáme smetanu ke šlehání.,aby těstoviny byly šťavnatější můžeme dát i dvě smetany ke šlehání.

omáčka je asi po 10 minutách hotová

scedíme uvařené těstoviny a vysypeme do pekáčku či varné misky,zalijeme hotovou omáčkou a promícháme.Dáme na 270 stupňů zapéct asi na 15 minut.Občas promícháme.

dnes už dělám hromadu.

PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!

OMÁČKU POUŽÍVÁM I NA PŘÍPRAVU LASAGNÍ.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nikisek5 22. 6. 2009, 12:01
(flower) (flower)Tak dnes jsem udělala opravdu super mazec. (radost) Dala jsem jen jednu čertovskou omáčku a pak ty rajčata, aby to mohl i náš rošťák (Z) . Moc chutné a vyloženě "žravé" . Určitě jsem nedělala naposled (L) (Y) (Y) (Y)
Sykyna 9. 7. 2009, 18:46
@Nikisek5 (F)Niki děkuji moc za pochvalu a jsem ráda,že jste si pošmákli :-p
137 13. 6. 2009, 14:41
Dneska jsem vařila a musim moc pochválit (clamp) (clamp) (clamp). Jen tedy sehnat ty omáčky je v plzni nadlidský výkon ;-). billa, Tesko nic až v Albertu. koupila jsem jen 2 čertovský a chutnalo i (Z) 3 roky. Má to stejnou chuť jako boloňský lasagně v italský restauraci :-). Příště zkusim dát 2 čertovský a 1 sekaný rajčata a vynecham šlehačku *-). Chválil i manžel a ten na těstoviny moc neni ;-)
Sykyna 15. 6. 2009, 8:43
@137 (L)Markétko,děkuji za pochvalu (F) myslím,že když šlehačku vynecháte,určitě to ztrácí tu jemnou chuť a budou to klasický bolognese :-$
zuza72 6. 6. 2009, 0:01
Dobrý večer Ivano,mám prosbu chtela by se Vás zeptat zitra budu zkouset Váš recept,bohuzel jsem nesehnala certovskou ani cikanskou omacku,takze staci dat tam celou plechovku loupana rajcata?zitra pojede manzel do teska tak uvidi a pokud meli tak dava se cela lahev ?Kdyz pisete ,ze neni pak ostre kdyz tam dava smetana?Moc dekuji a budu rada kdyz mi odpovite.Hezký večer ZUZANA
Sykyna 6. 6. 2009, 10:11
@zuza72 Zuzi,napsala bych to asi takhle,pro děti bych zvolila raději ty loupaná rajčata,kde máte jistotu,že to ostré vůbec nebude.Když to budete dělat s omáčkami,budou mírně pikantní,ale záleží taky na ostrosti omáček,protože někdy ty omáčky snad ani nepálí a z toho jsou ostré dost.To potom ani ta smetana nemusí stáhnout.Každopádně vyloženě ostré nejsou nikdy,ta smetana to utlumí, moje dcerka (5let) by pálivý jako většina dětí nevzala do pusy a u tohohle si vůbec nestěžuje.Ale pro menší dítka zvolte ty loupaná rajčata.Prodávají se většinou v krabičce jako rajský protlak a to tam dávám i dvě ty krabičky.V omáčkách celé dvě láhve,ale záleží kolik děláte těstovin a kolik chcete omáčky.Tady se řiďte sama sebou.Není na tom co zkazit. (Y) (Y) (Y)
zuza72 6. 6. 2009, 11:01
@Sykyna Moc děkuji za informaci,budu delat jedni testoviny na zkoušku,tak jsem se ptala kolik omacek,ale nevadi dam loupana rajcata ma 240 g.Bude to stačit ,nebo musím dát ještě jednu dávku?Mám malého 2 letého chlapečka,tak by mu vadilo pálivé.Moc děkuji a dám Vám vědět jak to dopadlo.Hezký den ZUZANA
Kaťka 3. 6. 2009, 12:46
Toto výborné jídlo dělám dnes již potřetí. Poprvé jsem nesehnala ty dvě omáčky, tak jsem dala jen kečup, i tak to ale bylo výborné. Podruhé jsem měla jen cikánskou omáčku a už to bylo zase o něco lepší a teď už se mi mňamka peče v troubě s oběma omáčkama, tak jsem zvědavá, jestli bude zase nějaký rozdíl :-) Každopádně je to vynikající!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp)
Sykyna 6. 6. 2009, 10:05
@Kaťka Katy mezi těmi omáčkami moc velký rozdíl není,klidně dělám jen z jedné,rozdíl je v obsahu zeleniny,která je více v čertovské omáčce,ale chuť je stejná.Tak jsem ráda,že chutnalo,děkuji (F)
helca73 27. 5. 2009, 12:26
Dneska jsem dělala k obědu váš recept a moc jsme si pochutnali (zajic).moc děkuji za výborný recept ^o).Fotku jak jsem uvařila jsem v mmb uložila do vyzkoušené recepty. (H)
Sykyna 6. 6. 2009, 10:04
@helca73 (Y) Heli povedlo se to úžasně (clamp)hned jsem na to dostala chuť ;-) děkuji za pochvalu (F)
auxtova 16. 5. 2009, 11:10
Tak jsem dnes uvařila (wash) k obědu tuto výbornou (L) mňamku (pl) mě chutná moc ještě si počkám na zbytek rodiny co k tomu řeknou ,ale věřím že jim také bude chutnat tak jako mě :-$ receptím mám samozřejmě mezi oblíbenými děkuji za recept (clamp) (hello)
Sykyna 6. 6. 2009, 10:02
@auxtova (L) jsem ráda,že šmakuje a děkuji za pochvalu (F)
evickaaa 12. 5. 2009, 11:16
tak právě jsem dojedla a s plným břichem se sem do valila ;-) ;-) ;-)je to opravdu vynikající a moje děti si šly přidat (Y) (Y) (Y) (Y)mám recept v oblíbených a určo budu častějš tento receptík vařit (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Sykyna 6. 6. 2009, 10:01
@evickaaa (F) děkuji moc,jsem ráda za takový ohlas
janista 2. 5. 2009, 14:54
Děkuji paní Ivance za tenhle receptík,byl doma pochválen (F) (Y) :-) Jana (clamp)
Sykyna 11. 5. 2009, 7:15
@janista (F)děkuji moc (L)
Nikolajevna 23. 4. 2009, 20:48
Tak jelikož píšete, že nyní děláte už ze tří sáčků..... 8-| 8-| 8-| 8-| , můžete mi říct, kolik máte dětí a manželů ??? ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Protože já to dělala ze dvou sáčků a z dvojité porce omáčky a měla jsem toho 3 pekáče !!!!! :-D Jeden sem vezla tchyni, dva jsme snědli během dvou dnů. Bylo toho tolik, že jsem se přejedla. Děkuji moc za skvělý recept, je to mňamka !!!! Doporučuji maminkám ale jen jeden balíček těstovin ;-) ;-) ;-) Určitě budu dělat častěji. Chválím !!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Sykyna 25. 4. 2009, 7:37
@Nikolajevna Nikolko mám doma chvála Bohu jen jednoho chlapa a dvě děti 13 a 5 let,tři sáčky dělám na velký pekáč a v pohodě to sníme,je pravda,že to máme na dva dny,ale nám to tak chutná,že to zblajznem,není to problém (H) Jinak máte u receptu,aby jste si zvolila sama kolik chcete těstovin ;-) já bych teda pro začátek určitě zkusila jen jeden sáček a případně až pak zvýšila dávku (smich) Že jste toho měla tři pekáče???To ale máte namysli sklokeramické,ne? ;-) ;-)já používám starý dobrý těžký pekáč,viz.foto a tam se tři balíčky vlezou. (Y) JINAK DĚKUJI ZA POCHVALU,JSEM RÁDA,ŽE CHUTNALO (F)
Nikolajevna 23. 4. 2009, 20:51
@Nikolajevna Dodatek: Já mám jednoho muže a tři děti (smich) , proto se ptám (hotdog) (hotdog) (hotdog) (hotdog)
Jitulag 22. 4. 2009, 13:00
Ivčo, dneska jsem vyzkoušela Váš MAZEC (pl) a musím říct, že je to neskutečně obrovská S (K)U (K)P (K)E (K)R dobrota. Děkuji za skvělý recept....těstoviny už jinak než takto dělat nebudu ;-) ;-) ;-) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
Sykyna 25. 4. 2009, 7:37
@Jitulag (F) to jsem moc ráda,že vám chutnalo a děkuji (F) (F)
ivkoc 9. 4. 2009, 11:07
Dobrý den, tak můžu přidat další chválu, je to výbornýýýýýý (Y) (Y) (Y)dělala jsem to z loupaných rajčat, protože kojím ale fakt to nemá chybu (clamp) (clamp) (L)
Sykyna 13. 4. 2009, 10:21
@ivkoc děkuji moc Ivko,i z loupaných rajčat je to bomba (Y)
Lukaníno 4. 4. 2009, 11:19
Mňam mňam mňam! Dávejte častěji do diskuse Co dnes vaříte - tam jsem právě našla u vás inspiraci. ;-) Vynikající! Nejprve jsem snědla k obědu 2 talíře a pak nemohla vstát z gauče, pak k večeři si povídám - jen jeden! A zase jsem sežrala dva :-D a další den to samý! (Y) (Y) (Y) (Y) Chutnalo moc všem, díky za inspiraci na skvělé jídlo! |:o)
Sykyna 13. 4. 2009, 10:20
@Lukaníno (F)děkuji moc a budu se snažit ;-)
cokapik 3. 4. 2009, 18:49
Pro me nejlepsi recept, ktery jsem na mimibazaru vyzkousela, jednoduchy a neuveritelne zravy (pl), moc nam vsem chutnal, mame ulozeno a budeme delat mnohem casteji
Sykyna 13. 4. 2009, 10:20
@cokapik (L) (L)tak to děkuji za obr pochvalu,moc mě to potěšilo (F)
PRATELKA 3. 4. 2009, 11:06
Tedy Syky je to mazec (Y) (Y) nevydržela jsem čekat na (svatba) a nandala jsem si, no super, fakt nemám slov (jidlo) je to mňamka a šíleně žravá ;-) ;-) už ji mám v oblíbených díky moc (L)
Sykyna 13. 4. 2009, 10:20
@PRATELKA (L)taky děkuji a jsem ráda,že sis pošmákla (pl)
zimenka1 20. 3. 2009, 18:45
(clamp) bomba recept dělám ho už po šesté a za tu dobu se to naučil i můj manžel (svatba) který mi ho dnes připravil k večeři (pl) vždycky je slyšet jen otvírání trouby až do noci, dokud cely pekáč nezmizne :-) (Y) zavděčila jsem se tímto dlabancem i synovi jsme holt špagetáci moooooc děkuji [A] za super recept vždycky se strašně přejíme, ale jsme spokojení a štastně nabaštění (zajic) (L)
Sykyna 24. 3. 2009, 19:46
@zimenka1 ;-) ;-) ;-)Svatko to jsem moc ráda,že se mazec stal u vás častým pokrmem. (F)děkuji (F)
ajos01 11. 2. 2009, 15:21
(Y)Super mnamka,poprvé jsem tuhle dobrůtku jedla u tchýně a musím přiznat BÁJOOO.Moc dobrý,sama jsem recept zkoušela a je to rychlovka. (Y)
Sykyna 18. 2. 2009, 19:46
@ajos01 (L)děkuji moc (F)
trojkolka 2. 2. 2009, 13:34
včera jsme měli tuto supr mňamku na oběd (Y) místo omáček jsem dala jen kečup. dnes jsem omáčky koupila. Ano, opravdu budu brzy vařit znovu :-) všichni všechno snědli a ještě se ohlíželi kde co zbylo (F) děkuji (snehulak)
Sykyna 2. 2. 2009, 19:47
@trojkolka (L) Leni děkuji za pochvalu,jsem ráda,že chutnalo (F)
magsan 26. 12. 2008, 19:58
(Y) (Y) (Y) Tak jsem tento recept zvolila jako odlehčení po vánočním obžerství ;-) a udělala dnes k večeři. (L) (L) Byla to super volba, rodinka si pochutnala a já zařazuji mezi naše stálice v jídelníčku. Jsem zvědavá, až budu dělat příště, jaké to bude, tentokrát jsem totiž z nouze dala jen omáčku čertovskou, cikánskou neměli. Dala jsem tedy dvě stejné. Díky za inspiraci. (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)
Sykyna 31. 12. 2008, 14:58
@magsan Magdi na tom zase tak rozdíl není znát,taky používám třeba dvě stejné omajdy,akorát v té druhé bývá víc zeleniny.Jinak jsem ráda,že chutnalo (F)
pupinka1 17. 12. 2008, 13:42
ahoj Ivanko,vyzkoušela jsem váš recept :-) a musím uznat,že je to opravdu mazec (Y). Celé rodině mocinky chutnal a budeme ho vařit nadále.Moc děkuji za inspiraci.Hanka
Sykyna 21. 12. 2008, 13:17
@pupinka1 Hani,díky za pochvalu a jsem ráda,že jste si pošmákli. (L)
Veronika N. 15. 12. 2008, 21:20
Použila jsem jen jednu omáčku z Lidlu, jakýsi Mix. Bylo to fantastické, brzo budu vařit znova!!! (Y)
Sykyna 16. 12. 2008, 12:49
@Veronika N. Veru,určitě,omáčka může být jakákoliv,důležitá je tam ta smetana (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie