(recept
si oblíbilo 353 návštěvníků)
Stříkané linecké rohlíčky- pro milovníky lineckého, hned měkoučké, křehoučké
Potřebné ingredience
36 dkg Hery, 11 dkg moučkového cukru, 1x vanilkový cukr
3 žloutky
46 dkg nařáté hladké mouky
marmeláda ( nejlepší pikantnější, třeba rybízová), rozpuštěná čokoláda
Postup přípravy
Šleháme( utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit- dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší). Naplnit sáček se zdobítkem ( klasický co se používá když třeba zdobíte dort krémem) a na vymazaný plech ( doporučuji spíš pečící papír)dělat rohlíčky ( lehce se rozpečou). Péct klasicky jako cukroví, já dávám na 170° dorůžova. Opatrně sundávat z plechu, jsou křehké. Vychladlé plnit zavařeninou, nechat zatuhnout ( třeba přes noc) a máčet konce v čokoládě.
Pozn.: těsto je hodně tuhé proto tu mouku opravdu nahřejte. Těsto v plnícím sáčku si přitlačuji nahoře a dole se s tím už tolik nenadřu- musíte pracovat rychle jak mouka stydne i těsto víc tuhne. Pokud vám těsto nejde protlačovat klidně to hoďte do mlýnku a protlačujte zkrz něj ( JDE TO TAKY). Jsou opravdu výborné, recept mám od své šikovné švagrové a nadchl mě tak že si s tím trošku té práce dám, stojí za to. A milovníci lineckého ho určitě ocení. Tak dobrou chuť!!!!
Pozn.: těsto je hodně tuhé proto tu mouku opravdu nahřejte. Těsto v plnícím sáčku si přitlačuji nahoře a dole se s tím už tolik nenadřu- musíte pracovat rychle jak mouka stydne i těsto víc tuhne. Pokud vám těsto nejde protlačovat klidně to hoďte do mlýnku a protlačujte zkrz něj ( JDE TO TAKY). Jsou opravdu výborné, recept mám od své šikovné švagrové a nadchl mě tak že si s tím trošku té práce dám, stojí za to. A milovníci lineckého ho určitě ocení. Tak dobrou chuť!!!!
upečeno
promazáno
hotovo ( skoro už snědeno)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
smatanka-mona
(upraveno)
3. 12. 2008, 21:37
Věruško,tak mám upečeno Super receptík,opravdu křehoučké Mouku jsem nahřála,šlo to celkem dobře,ke konci už to bylo horší,nedalo se to protlačit přes pytlík Dnes jsem to dala do strojku a vytlačila a dopekla Moc dobré Díky za receptík
vendulak
(upraveno)
24. 11. 2008, 21:25
Tyhle jsou fakt výborný , dělá je tchýně a její maminka a jsou hned pryč
Caffe
(upraveno)
23. 11. 2008, 21:59
NAHŘÁTÁ MOUKA? Jak toho dosáhnu?
leni0323
(upraveno)
24. 11. 2008, 21:30
@Caffe
stačí, když má vše pokojovou teplotu - stejnou! jak vejce, tak mouka, tak i tuk
vepevil
(upraveno)
24. 11. 2008, 21:29
@Caffe
Je to napsané v postupu- šup do mikrovlnky a prostě ohřát jako běžné jídlo.