(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu
Potřebné ingredience
Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal
Postup přípravy
1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.
3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.
Dobrou chuť.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.
3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.
Dobrou chuť.
Do osoleného a citrónem pokapaného pstruha dáme snítky petržele a kousek másla.
Zabalíme a dáme na plech nebo pekáč.
Na konci pečení alobal rozbalíme a necháme dopéct dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé