(recept
si oblíbilo 454 návštěvníků)
OPRAVDOVÝ MEDOVNÍK
Potřebné ingredience
3 VAJÍČKA, 300g KRUPICOVÉHO CUKRU, 1 HERU, 3 LŽÍCE MEDU, 1 LŽIČKU JEDLÉ SODY, 400g HLADKÉ MOUKY kRÉM: 1 PLECHOVKA SLAZENÉHO KONDENZOVANÉHO MLÉKA, 300g MÁSLA
Postup přípravy
VYPADÁ TO KOMPLIKOVANĚ JAKO KAŽDÝ, ALE SAMA JSEM BYLA PŘEKVAPENÁ, JAK MI TO PĚKNĚ ŠLO A PLÁTKY SE MI NETRHALY. RECEPT MÁM OD KAMARÁDKY, TAKŽE JE VYZKOUŠENÝ!!
JAKO PRVNÍ SI UVAŘÍME KONDENZOVANÉ MLÉKO, VAŘÍME 2 HODINY VE VODĚ, ABY BYLA PLECHOVKA PONOŘENÁ
Připravíme si kastrol, který dáme do vodní lázne, do kastrolu dáme celou heru a necháme ji rozpusti, potom přidáme další přísady, vajíčko, cukr, sodu, med, mouku a třeme 10 minut, já si na to vzala mixér s hnětacíma hákama, takové ty spirálky. Šleháme 10 minut až je těstíčko zlatavé. Potom jsem si hmotu rozdělila na šest dílů, dala jsem si šest mističek a rozdělila si to do nich, abych měla každou placku stejnou, na pečící papír jsem si obmalovala kolečko podle talíře a hnotu roztíráte pěkně stěrkou ve tvaru toho kolečka, vždycky udělejte o kousek větší, takhle jsem upekla 6 placek, při 170 stupnhích a každou tak 7 minut, v horkovzdušné troubě můžete víc naráz. Po schladnutí placiček sundáte z pečícího papíru. Na kolečko jsem opět přiložila velký talíř a obkrojila kolečko, zbytek odkrojku schovávejte, ten se pak nadrobí a dá se na hotový medovník. Takto se to udělá se všemi plackami,
Připravíme si krém: Uvařené kondenzované mléko rozmixujeme s máslem a máme krém.
Potom protíráme placky (ted už kolečka) naposledy potřeme i strany a vršek a posypkou, která nám zbyla s obkrajovaných koleček posypeme ze stran i nahoře.
Necháme uležet, druhý den je nejlepší, ale my jsme nevydrželi :-)))
Přeji dobrou chuť, naši kluci by se po tom strhali :-)))) hned byla půlka pryč :-))
JAKO PRVNÍ SI UVAŘÍME KONDENZOVANÉ MLÉKO, VAŘÍME 2 HODINY VE VODĚ, ABY BYLA PLECHOVKA PONOŘENÁ
Připravíme si kastrol, který dáme do vodní lázne, do kastrolu dáme celou heru a necháme ji rozpusti, potom přidáme další přísady, vajíčko, cukr, sodu, med, mouku a třeme 10 minut, já si na to vzala mixér s hnětacíma hákama, takové ty spirálky. Šleháme 10 minut až je těstíčko zlatavé. Potom jsem si hmotu rozdělila na šest dílů, dala jsem si šest mističek a rozdělila si to do nich, abych měla každou placku stejnou, na pečící papír jsem si obmalovala kolečko podle talíře a hnotu roztíráte pěkně stěrkou ve tvaru toho kolečka, vždycky udělejte o kousek větší, takhle jsem upekla 6 placek, při 170 stupnhích a každou tak 7 minut, v horkovzdušné troubě můžete víc naráz. Po schladnutí placiček sundáte z pečícího papíru. Na kolečko jsem opět přiložila velký talíř a obkrojila kolečko, zbytek odkrojku schovávejte, ten se pak nadrobí a dá se na hotový medovník. Takto se to udělá se všemi plackami,
Připravíme si krém: Uvařené kondenzované mléko rozmixujeme s máslem a máme krém.
Potom protíráme placky (ted už kolečka) naposledy potřeme i strany a vršek a posypkou, která nám zbyla s obkrajovaných koleček posypeme ze stran i nahoře.
Necháme uležet, druhý den je nejlepší, ale my jsme nevydrželi :-)))
Přeji dobrou chuť, naši kluci by se po tom strhali :-)))) hned byla půlka pryč :-))
Mňam :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mazlik1609
(upraveno)
17. 1. 2010, 1:17
DITO, JE SUPROVEJ!!! DĚKUJI ZA LUXUSNÍ RECEPT!!! UŽ HO NEBUDU KUPOVAT, TENTO JE URČITĚ JEŠTĚ LEPŠÍÍÍÍÍÍ NEŽ KUPOVANÝ! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2602199
sarsulka
(upraveno)
14. 1. 2010, 22:08
DIto mě to těsto vyšlo jen na 3 placky tak nevím co jsem udělala špatně.Aby mi vyšlo 6 tak bych to opravdu jen potřela a mělo by to snad 1 mm.Ach jo no snad to bude i tak k snědku
sarsulka
(upraveno)
15. 1. 2010, 13:48
@sarsulka
Tak musím říct po velkých obavách-je teda špičkový MŇAM
Petula 1
(upraveno)
13. 1. 2010, 20:51
Ve svých rodinných fotkách ho mám nafocen... je opravdu suuuuper ,lepší jak koupený a celkem snadný...moooc děkuji za tento receptík-určitě ho budu dělat hodně často
mmisaann
(upraveno)
22. 12. 2009, 11:25
tenhle medovník je snad lepší jak kupovaný naší celé rodince moc chutna a proto ho dnes musím udělat na vanoční kafíčko
Makka
(upraveno)
19. 12. 2009, 11:56
Taky jsem vyzkoušela, ale nemáte prosím někdo zkušenost s tím že bych tam do těstíčka dala méně cukru? Mě to moc nechutnalo, zdálo se mi to mooooc sladké. Já vím je to medovník ale přeci jen, je možný tam dát mín toho cukru? Poradíte někdo prosím? Jinak byl dobrý a docela jednoduchý a ani moc času to nezabralo.
jitule1220
(upraveno)
28. 4. 2010, 20:11
@Makka
Dala jsem polovinu cukru a bylo to lepší .
romanareh
(upraveno)
9. 11. 2009, 20:27
krásný taky dělám jen do krému přidávám karamelový nebo smetanový pudink a tu posypku namíchám s namletými vlašskými ořechy
masuha
(upraveno)
31. 10. 2009, 12:48
Delam to po druhe,a je vyborny Dekuji za recept
Nadik71
(upraveno)
4. 9. 2009, 15:46
teda ten je,ten musí být dobrý,mám už uložený recept.určitě vyzkouším!!!
Mach
(upraveno)
4. 9. 2009, 15:44
Právě jsme medovník ochutnali a musím říct,že je VYNIKAJÍCÍ .Moc děkuji za super recept.
Jana9
(upraveno)
17. 8. 2009, 21:23
Dneska jsem dělala medovníček poprvé...moc děkuji za super receptík....
Vaculenka
(upraveno)
27. 7. 2009, 18:00
tak jsem se v sobotu pustila do Vašeho receptu a...................musím říct za všechny "Děkuju" všem moc chutnal..rodině i sousedům a sousedkám ..takže pro velký úspěch a neochutnání všech budu tento týden opakovat a asi rovnou raději hned dvakrát..nejsem žádna pekařka..do něčeho takového jsem se pustila poprvé, ale podle vašeho receptu to byla "hračka" děkuji moc a všem vřele doporučuju..
nasta77
(upraveno)
12. 5. 2009, 7:45
Dituško, medovníček měl veliký úspěch ještě jednou díky za výborný receptík
čermačka
(upraveno)
21. 4. 2009, 12:26
Holky, tak tohle je fakt žrádlo - musím to tak napsat. Byla to celkem rychlovka, podle rad jsem dělala na plech 3 pláty a byly celkem vysoké, takže jsem je nepřekrajovala a dělala jsem trochu víc krému. Taky jsem přidala oříšky jak do krému, tak do posypky. Byl to luxus
miskabu
(upraveno)
19. 4. 2009, 15:03
včera jsem dělala medovník podle vašeho receptu, je skvělý. Sice jsem se s tím patlala hrozně dlouho , ale povedl sea je výborný . Nikdy jsem si nemyslela, že bych tohle zvládla a podle vašeho postupu je to super , děkuji
Katynka*
(upraveno)
15. 4. 2009, 19:40
Ahojky Dituško také vyzkouším dík za receptík, vypadá opravdu luxusně Katy
čermačka
(upraveno)
15. 4. 2009, 19:19
Dobrý den, můžu se zeptat, má se to všechno dohromady pořád šlehat v té vodní lázni, nebo je jenom na rozpuštění tuku? Jen abych něco nezvorala Díky moc Petra
Ditula
(upraveno)
20. 4. 2009, 17:41
@čermačka
Peťo, všechno šlehat ve vodní lázni
zuzist
(upraveno)
14. 4. 2009, 10:23
Naprosto vynikajícííííííííí , dělala jsem ho na velikonoce, když se sešla naše celá velká rodina, a byl prostě úúúúžasnej, že mě to až překvapilo, a všichni ho chválili a chtěli recept. , No prostě super, a není to zase tak pracné, jak by se mohlo zdát, a i kdyby, prostě to stojí za to!!!!!
janikaika
(upraveno)
13. 4. 2009, 19:58
Tak jsem vyzkoušela a neprohloupila. Pekla jsem k narozeninám pro dědu a sklidila pochvalu od všech konzumentů. Dito moc, moc děkuji za receptík a inspiraci. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1883800
Ditula
(upraveno)
20. 4. 2009, 17:42
@janikaika
Super, krásnýýýý povedl se
Drginka
(upraveno)
12. 4. 2009, 9:01
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44248 Tak tady je muj výtvor Je to opravdu rychlovka,super jednoduchý a už se těším až ho dneska zakrojíme
Ditula
(upraveno)
20. 4. 2009, 17:43
@Drginka
Krásnýýý, u nás byl hned fuč a chtěli hned nový
masuha
(upraveno)
11. 4. 2009, 22:23
Ted jsem tu mnamku dopekla Moc krat dekuju za rychly receptik. Priznam ze teho nadobi bylo vic ale i prez to je to fofr Nekdo se ptal jak velky talir.Ja použila stejny jak ma pani na obrazku. Prumer 27cm Super receptik