Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)
![Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090705/22/j52073.jpg)
Potřebné ingredience
600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy
Postup přípravy
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67328.jpg)
všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67329.jpg)
tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67330.jpg)
Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby....
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67331.jpg)
sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67333.jpg)
vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie..
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67334.jpg)
posypeme mletými orechami alebo sekanými...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67335.jpg)
pridáme hrozienka
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67336.jpg)
stočíme do závinu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67337.jpg)
tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67338.jpg)
upečený medovník
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67339.jpg)
prierez ešte raz
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090705/22/k67340.jpg)
už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé