Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 162 návštěvníků)

Pravý ruský boršč

0.0
Pravý ruský boršč

Potřebné ingredience

Hovězí maso cca 1/2 kila, uzená obíračka cca 3/4 - 1 kilo, čerstvé zelí, brambory, kořenová zelenina, cibule, červená řepa, rajčatový protlak, sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, cukr, kysaná smetana.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme hovězí maso vcelku s uzenou obíračkou, solí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem do měkka, chce to skoro 2 hodiny. Na oleji osmahneme na cibulce kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), přidáme nastrouhanou čerstvou červenou řepu, rajský protlak, prohřejme a přelijeme přes cedník vývarem z masa. Když se to začne vařit, přidáme nadrobno nakrájené zelí a na kostičky brambory. Nakonec přidáme nakrájené hovězí maso a také uzené maso z obíračky. Dochutíme octem, solí a cukrem. Zahustíme podle svého vkusu, já přidávám hotovou jíšku. Podáváme ozdobené lžící kysané smetany a s pečivem.

Připravené maso s kořením na vaření....

uvařené masíčko....

co všechno budeme potřebovat dále - už nakrájené maso, zelí, brambory, řepa, kořenová zel., cibule, rajčatový protlak....

na cibulce osmahneme nakrájenou kořenovou zel. a přidáme nastrouhanou řepu...

potom přidáme rajčatový protlak...

přes cedník zalijeme vývarem z masa a až se to začne vařit, přidáme nakrájené čerstvé zelí a brambory na kostičky...

na konec přidáme nakrájené maso a dochutíme octem, solí a cukrem....

zahustíme....

a papkáme. Je opravdu výtečný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nellynka75 18. 10. 2007, 0:29
Teda Dani, tak tomu říkám Recept opravdu s velkým R! Dlouho jsem se chystala a sbírala odvahu ho zkusit, ale nikdy jsem se neodhodlala, až dnes . Tak vynikající papáníčko , ještě že jeho plný hrnec (teda teď už jen půl) Naštěstí jsem zítra sama doma , tak zkusíme kdo z koho. Pochutnala si celá rodina a něco z toho masa zbylo i . Tak Vám taky děkuje.
Nela7 18. 10. 2007, 20:47
@Nellynka75 Mirko tak to jsem moc ráda, že chutnal (jidlo) Taky ho vždycky vařím plný největší hrnec (Y) a chutná i dětem |:o) (clamp)
Jitule64 13. 6. 2007, 6:12
Vypadá dobře! (Y) Také ho dělám...recept mám od jedné rusky, co jsem s ní dělala v práci...a ty žebra tam nedávám, jen hovězí...a ještě tam navíc dávám hned s hovězím vařit na začátku malé bílé fazolky a nakonec ještě dávám pokrájený kopr (nebo sterilovaný), ale bez něj to není ono. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Na boršč je spousta receptů a ten váš si myslím, že tady na MMB je jeden z těch, co je opravdu jako pravý! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jste mi udělala takové chutě, že ho brzy budu muset uvařit. :-P :-P :-P :-P :-P (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Nela7 13. 6. 2007, 6:49
@Jitule64 Jitko, já mám na tenhle borčš recept od ukrajinky a je fakt skvělý. Ty uzená žebírka tomu dají takový správný šmrnc, zkuste to (Y)
Jitule64 13. 6. 2007, 7:16
@Nela7 Někdy ho určo zkusím! (Y) (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie