(recept
si oblíbilo 324 návštěvníků)
Buřtguláš/Bramborový guláš - rychlovka a dobrota
Potřebné ingredience
Cibule, olej, sladká mletá paprika, brambory, točený salám, majoránka, voda, hladká mouka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme 2-3 lžičky sladké mleté papriky. Jen co se paprika spojí s olejem zalejeme vařící vodou - stačí trochu.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, dolejeme vodou tak, aby byly brambory schované. Osolíme, přidáme trochu pepře.
Necháme povařit 10-15 minut, až budou brambory skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájený točený salám.
Prohřejeme a zahustíme klechtánkem (1/2 hrnku studené vody+2-3 lžičky hladké mouky). Pořádně zamícháme a nalejeme do hrnce.
Dohustíme nebo doředíme dle potřeby a jak to má každý rád. Brambory už budou úplně měkké, tak přidáme 1-2 hrstky majoránky.
Dobrou chuť!
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, dolejeme vodou tak, aby byly brambory schované. Osolíme, přidáme trochu pepře.
Necháme povařit 10-15 minut, až budou brambory skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájený točený salám.
Prohřejeme a zahustíme klechtánkem (1/2 hrnku studené vody+2-3 lžičky hladké mouky). Pořádně zamícháme a nalejeme do hrnce.
Dohustíme nebo doředíme dle potřeby a jak to má každý rád. Brambory už budou úplně měkké, tak přidáme 1-2 hrstky majoránky.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé