Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1782 návštěvníků)

Řízky úplně jinak

0.0
Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DADA71 21. 1. 2007, 12:54
já je dělám jsou super mnam (PL)výborný (Y)
janasosa 21. 1. 2007, 10:53
fakt dobre (C)mnam (PL) (PL) (PL)dobre (C)
petrat (upraveno) 21. 1. 2007, 11:14
díky všem za chválu...
Maxinka 27. 11. 2006, 22:40
Včera jsem dělala a dneska jsme dojídali To byla mňamka, škoda že už neni Ale fakt super. Jednoduchý, rychlý a DOBRÝ
Verca 78 27. 11. 2006, 15:50
K samé chvále přidávám další (Y),včera jsem je dělala a jsou fakt vynikající. (*) :-P
miman 11. 11. 2006, 17:01
Super recept,vyborne (Y) (Y) (Y) (Y)
ppamelinka 11. 11. 2006, 12:14
Právě jsem dobaštila a dávám velikánskou 1 s (*) (*) (*) (*) (*) za recept !Řízky jsou moc dobré , měkoučké,šťavnaté ! Prostě nemají chybu ! Děkuji za recept :- :-) (F) (Y)
ivanuska76 9. 11. 2006, 9:42
Musím pochválit (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), takovou mňamku jsem už dlouho nejedla, :-D, museli předemnou ten pekáč schovat, jinak bych všechny řízečky byla schopna sníst sama :-$. Dávám 1 s (*) (*) (*). děkuji za receptík už jinak než tímle zbusobem řízečky neudělám, všichni jsme se olizovaly a boule nám naskakovali za ušima :-P. Fakt mňamka !!!!! DĚKUJIIIIIII (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (F) :-D ;-) Iv.
petrat 9. 11. 2006, 12:40
@ivanuska76 díky :-) taky chodím potom vyjídat to málo, co zbylo, proto dělám vždycky hroznou horu ;-)
Michell 6. 11. 2006, 10:38
Včera jsem vyzkoušela a je to opravdu mňamka, moc jsme si pochutnali. Doporučuju udělat s tou cibulí a slaninou jak píše Katarína... (Y) (Y) (Y)
KOFI 15. 10. 2006, 16:21
Tak jsem dnes dělala už podruhé a je to fkat super mňamka (PL) (Y) (Y). Ještě mi 2 kousky zbyly na zítra, ale obávám se, že se zítřka nedožijou... :-D
hracky disney 16. 9. 2006, 18:38
Tak vcera jsem vyzkousela vas receptik a musim rici BOMBA moc jsme si pochutnali a to vsichni. (Y) Fakt jednicka. Musim jen doporucit. Tento receptik uz jsem si vytiskla a budeme ho urcite delat casteji. Mejte se krasne Andy (F)
vladkako 15. 9. 2006, 22:21
Děláme podobné řízky-řízky naruby.Obalíme je ve strouhance,potom ve vajíčkuOsmahneme.Vkládáme do pekáčku a hodně prokládáme cibulí a anglickou slaninou.Dáme zapéct.Pustí to šťávičku.Můžeme se po tom utlouct! (Y) No teď koukám,že Katarína už to tu psala.
analeh 13. 9. 2006, 19:02
Tak tyto řízky dělám taky jen nezalívám vývarem ale dávám vegetu,hořčici a kečup rozmýchané ve vodě a touto směsí zaleju řízky a šupnu do trouby.
Blanuna 13. 9. 2006, 18:05
Dobrý den Petro, tak včera jsme s manželem vyzkoušeli váš recept, a musím říct, že je to EXCLUSIVE! Jsme masožrouti, a navíc tohle masíčko je šťavnaťoučký a měkoučký. Jen bychom už příště maso nesolili vůbec, ten vývárek je slaný dost (asi taky záleží, jak kdo solí). Každopádně chválíme a doporučujeme!!!
Lukrato 11. 9. 2006, 11:09
Péťo, tak řízečky se dopékají v troubě, mám ale dotaz ( i když pochybuji, že budu mít to štěstí a odpovíte mi hned, takže si asi budu muset poradit sama ) Toho vývaru je tam pořád nějak moc - vy tam na fotce už nemáte žádný - mám to péct tak dlouho, dokud se nevypeče, nebo jen chvíli a pak mám řízečky vyndat do jiného pekáčku?
petrat 13. 9. 2006, 9:32
@Lukrato Luci, ta fotka je před zalitím vývarem :-) ten vývar se někdy nevypeče celý, ono záleží hodně na tom, kolik těch řízků je, tzn. do jakého množství masa se vpíjí. Ale to, co se vám nevpije, je super jako šťávička na polití třeba bramborové kaše, u nás už jsou strávníci, co maj nejradši řízek utopený i na talíři :-)
Lukrato 13. 9. 2006, 13:18
@petrat Ahoj Péťo, děkuju za odpověď. Já jsem to nechala péct asi 1/2 hodiny, pak jsem řízky přendala do jinýho pekáčku a ještě chvíli jsem je pekla, takže byly křupavoučké. Šťávičkou jsem pak polila kaši. Bylo to fakt moc a moc dobrý. I když můj mužíček snědl oběd a ani si nevšiml, že to není klasický řízek Na jeho obranu ale, že neumí uvařit ani čaj...
lastuvkova10 5. 8. 2006, 20:39
Dnes jsem vyzkousela,opravdu moc vyborne.. :-) ;-)
petrat 5. 8. 2006, 20:52
@lastuvkova10 jé, my je měli dneska taky k obědu :-)
cicmoši 4. 7. 2006, 10:30
Poznám je to výborné - u nás sa to volá ,,Prevrátené řízky, - odporúčam ešte super tip na vylepšenie / ja ich inak ani nerobím len takto/ - ked řízky naskládate do pekáčku dajte na každý koliesko cibule a plátok slaniny a zapečte už podla návodu - ručím za virtuózne popapáničko - doma je vždy bitka......... (Y) (*)
Lampa 3. 7. 2006, 18:37
Dneska jsem je dělala z kuřecího masa. Jsou opravdu skvělé. A aby mi ta strouhanka nelítala, tak jsem to všechno dala do většího mikrotenového sáčku a nikde ani zrnko strouhanky ! Ah, kde já bych byla, kdyby ten mikroten nebyl. Je to moje pomůcka na všechno !
Casinka 26. 6. 2006, 20:56
Dnes jsme řízky měli a jsou výbornéééé (Y) (Y) (Y) ;-) olizovali jsme se až za ušima :-D měla jsem hrůzu,jak to bude vypadat v kuchyni po tom "vbouchání" strouhanky a dobré,nebyl ani žádný binec :-D :-D jěště chci vyzkoušet ty tatarkové,na ty jsem taky zvědavá ;-) díky za receptík! (F)
Casinka 26. 6. 2006, 20:53
Jo a dělala jsem je z vepřového,tak jsem zvědavá ještě na kuřecí :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie