Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1781 návštěvníků)

Řízky úplně jinak

0.0
Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Beruška2 13. 4. 2008, 9:07
Určitě zkusím udělat, musí být skvělé. Chtěla bych se zeptat, nemáte někdo receptík na nakládané tvarůžky? Omlouvám se, že píšu tady, ale nevím kde bych to měla jinde napsat. Děkuji
dojinek (upraveno) 3. 6. 2008, 9:06
@Beruška2 Moni zeptejte se v diskusi '"recepty" (F)
Beruška2 13. 4. 2008, 12:51
@dojinek Děkuji,hned to zkusím.
dojinek 12. 4. 2008, 13:12
Dneska jsem dělala řízečky podle vašeho receptu a je to moc, moc dobré (Y) (clamp)
dedkova 7. 4. 2008, 13:45
Dobrý den, Petruš :-) Před chvílí jsem dodělala v k obědu tyto řízečky - je to SLAST V PUSE (Y) (Y) (Y) Jsou vynikající, jen se po nich zaprášilo a opravdu nenáročné na přípravu :-) :-) Děkuji za fajn receptík!!! Petra (L) (child1)
dupida 6. 4. 2008, 19:48
Dobrý den paní Petro, prosím Vás a jaký dáváte bujón? Moc děkuji Verča
lejča 6. 4. 2008, 11:49
(Y) (Y) (Y) paní Petro,to maso úplná delikatesa,teď jsem dopekla a je to božské (zajic) děkuji za receptík (clamp)...dělám k tomu hranolky a místo tatarky jsem udělala ďábelskou omáčku...mňam... (D)
arabelka 5. 4. 2008, 18:46
Dobrý den u nás se tomu říká místecký řízek a navíc se tam přidá nahoru na kolečka nakrájená cibule a třebai anglická.Dobrou chuť. :-)
miminko3 5. 4. 2008, 18:37
devcata ja jsem asi uplne blba *-)prosim kolik toho masla. chtela bych zitra uvarit (pl) rizecky k obedu (clamp) diky za radu misa (Y)
lejča 5. 4. 2008, 11:32
(L) Zítra mám narozeninyy,tak udělám...díky za recept (D)
Dashi 28. 3. 2008, 15:50
je to výborný recept, ale když maso proložíte cibuli a plátky slaniny, tak je to ještě lepšííííííí (Y)
LuculeM 28. 3. 2008, 15:41
Tak už je i snědeno ! Štáva se mi nevcucla úplně celá, tak jsem ji slila a dopekla! Chuť úplně mňamózní!!!!! (Y) (Y) |:o) |:o) :-)
LuculeM 28. 3. 2008, 12:51
Mám to v troubě....... :-)
LuculeM 28. 3. 2008, 9:34
Dobrý den Petři... Právě jsem dorazila z obchodu a nakoupila vše potřebné na tenhle recept..... Tak mi držte pěsti at se tahle dobrota podaří...... :-)
JKpipule 20. 3. 2008, 11:58
Peti, tak dnes jsem na oběd udělala, Vaše řízečky |:o) |:o), pozvala jsem i rodiče a musím říct, že jsem nikdy neměla tak vylízané talíře (clamp) (clamp) (clamp), jak děti tak i rodiče byly nadšeni, mocinky děěěěkuuujíííí prima recept, je už zařazen na našem jídelníčku i jídelníčku maminky (L) (L) (L)
venda kudelova 15. 3. 2008, 19:09
Péťo,vaše řízečky nemají chybu moc jsme si pochutnali i našim dětem moc chutnalo děkuji za super recept.Venda. (Y) (Y) (clamp) |:o) (clamp) |:o) (F) (F)
Richina 20. 2. 2008, 17:14
Tento recept nemá chybu,je to vynikající a řízky už nikdy jinak...Všem ná moc šmakovalo..FAKT BOMBA S KAŠIČKOU..... (Y) (Y) (Y) (Y)
KLAKLA 19. 2. 2008, 12:10
(radost) tak já teda musím napsat ještě jedno hodnocení, dělala jsem podruhé, a nevím jak to, ale teď byly prostě S (F)U (F)P (F)E (F)R, poprvé když jsem je dělala, tak jsme ještě asi byli přešlí po nemoci, ale teď prostě zmizly jedna dvě (Y) (Y) jako slavnostní jídlo je to fakt delikatesa. Dali jsme si je se zeleninkou, kterou jsem přelila tou omáčkou, no nemám slov, opravdu ŽRANEC JAKO RANEC (Y) (Y) (Y) (Y) Všem doporučuji,šťávička se pěkně vsákla asi za 40min, bez problémů. (L)Děkuji za recept. (*) (*) (*)
FOXLÍK 14. 2. 2008, 17:39
Tento recept znám z televize od režiséra Trošky,jen on to nezapékal v bujonu(nevhodné pro děti),ale ve šlehačce a to je fakt "chrocht chrocht"mňamka |:o).
KLAKLA (upraveno) 14. 2. 2008, 17:45
:-$ Tak já jsem vyzkoušela dnes, na Valentýna, jako slavnostní jídlo, a ačkoliv se mi povedly, vývar se krásně vsáknul a téměř vypekl, tak jsem úspěch neslavila :-S. Manžel si příště přeje raději klasické řízky. Mně chutnaly ale rodince jsem se nezavděčila. Ale i tak děkuji za příjemné osvěžení. (L) Ještě musím dodat, že výpek má úžasnou chuť a že za studena mi chutnají o hodně více :-))
makrap 11. 2. 2008, 19:19
Tak dneska jsem provedla další pokus a ačkoliv se mi OPĚT nepodařilo zbavit obrovského množství vývaru ( a to jsem pekla v troubě na plný vykon skoro 1,5h.), tak výsledek byl výborný. Měkoučké řízečky, děti krásně papaly, prostě paráda. Ovšem ten sos mi teda zbyl, slila jsem ho po hodině a čtvrt do misky a zapekla už jen holé řízky, aby nebyl obal rozmáčený. Nevím, co dělám pořád špatně, ale to neva, hlavně když výsledek všem chutná. Děkuji za bezva recept, určitě se u nás nedělalo dnes naposledy (a třeba časem vychytám chybky).
KLAKLA 14. 2. 2008, 17:57
@makrap Marti, tak já jsem dnes dělala poprvé a měla jsem teda strach, že výpek nezmizne, zmiznul téměř úplně, musela jsem trošku podlít vodou a zastavit už pečení. Pekla jsem ani ne hodinu,napadlo mě, zda používáte horkovzdušnou troubu, já jsem pekla s fukarem a odkryté, po 25-ti minutách obrátila a dopekla. Ještě s tím máslem,pochopila jsem,ž e 1/4 másla je máslo na 4díly a dávám tedy tu jednu čtvrtinu. to jsou moje postřehy, třeba vám pomohou. :-)
radkin 11. 2. 2008, 15:38
Výborný recept !!! (Y) (Y) (Y) Dělala jsem už několikrát a pokaždé rodina pomlaskávala, maso je super měkké, ale ani jednou se mi nepodařilo, aby mi skoro celá šťáva vsákla do masa, ale i když zůstala, nemá to chybu. Radka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie